ΘΕΜΑ: Πολιτεία και ΕΠΟ «ασέλγησαν» επάνω στην μνήμη 353.000 θυμάτων του Πόντου

ΘΕΜΑ: Πολιτεία και ΕΠΟ «ασέλγησαν» επάνω στην μνήμη 353.000 θυμάτων του Πόντου

Η εξυγίανση του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα μόλις ξεκίνησε...

από Γιάννης Μαυρόπουλος
στις 20/12/2017
στην ΑΠΟΨΕΙΣ

 

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά ο Ποντιακός Ελληνισμός δέχεται ένα ισχυρό χτύπημα και μάλιστα κάτω από την μέση.

Η απόφαση του Δημήτρη Σκουτέρη και των υπολοίπων δικαστών της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ απέδειξε πως κανείς σε αυτόν τον τόπο δεν μπορεί να περιμένει τίποτε από την δικαιοσύνη.

Αντιλαμβανόμαστε πως ο δρόμος για βρει κάποιος το δίκιο του στην Ελλάδα δεν είναι εύκολος, καθώς τα συμφέροντα είναι αυτά που υπερισχύουν σε πολλές περιπτώσεις με αποτέλεσμα το αίσθημα της αδικίας να αιωρείται μόνιμα.

Ανάμεσα σε δεκάδες και εκατοντάδες περιπτώσεις που πέρασαν από τα χέρια των τακτικών δικαστών είχαμε και αυτήν της ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ  που αποδεικνύεται πως δεν είναι μια απλή αθλητική ιστορία…

Δυστυχώς όχι μόνο για την ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ αλλά κυρίως για εμάς τους αγνούς Έλληνες που πιστεύουμε ακόμη στα ιδανικά τη πατρίδας μας ,η υπόθεση έχει πολλές και συνάμα πολιτικές διαστάσεις.

Με την συμπαράσταση και την «ευλογία» της ΕΠΣ Ροδόπης και του αγαπητού προς την οικογένεια Γκαγκάτση Μάνου Γαβριηλίδη ένα τοπικό σωματείο διαλύεται με το έτσι θέλω!

Νόμοι που ισχύουν για μία ομάδα αλλά δεν ισχύουν για την άλλη…

Τα δικά μας δικά μας ,και τα δικά σας δικά μας…

Τυχαίο δεν νομίζω…

Μια ποδοσφαιρική ένωση που επί σειρά ετών στήριζε και  «προσκυνούσε» το προηγούμενο σύστημα , σήμερα έβαλε στόχο να εξαφανίσει μια Ποντιακή ομάδα από την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης και το κατάφερε.

Φυσικά και δεν ήταν μόνη της σε αυτήν την προσπάθεια.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ που κάνει ταξίδι «αναψυχής» στο Κατάρ με την αποστολή της ομάδος των Ελπίδων δυστυχώς δεν είχε την ευθιξία να απαντήσει στο έγγραφο του Δημήτρη Σκουτέρη για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Θράκη με άλλο σωματείο ή σωματεία που έχουν προκλητικά μηνύματα με τούρκικα εμβλήματα.

 

Οι τούρκοι κάνουν ότι θέλουν και αλωνίζουν στα υπουργικά γραφεία και στην αθλητική δικαιοσύνη..

 

Τον δικαιολογούμε εν μέρει για τον φόρτο εργασία του…..  αλλά με 43 προσλήψεις μάλλον τα θέματα της ΕΠΟ θα έπρεπε να λυθούν πιο γρήγορα.

Στο ζουμί της υπόθεσης όμως ο κ.Γραμμένος είναι σίγουρο πως δεν θα ήθελε να έρθει ποτέ σε ρήξη με τον αγαπητό της οικογενείας  Γκαγκάτση  σερ Μάνο Γαβριηλίδη!

Άλλωστε είναι γνωστό πως έγινε προσπάθεια, που εν τέλει καρποφόρησε έτσι ώστε στις εκλογές της ΕΠΟ να αλλάξει στρατόπεδο ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ροδόπης και με τις ευλογίες και την στήριξη του ΠΑΟΚ να το παίζει ο απόλυτος αρχηγός στην παραμεθόριο περιοχή τόσο αυτός όσο και ο αδελφός του.

Εδώ βρίσκεται η μία πλευρά της αλήθειας ,η οποία όμως έρχεται να δέσει το γλυκό της …. «δολοφονίας» της ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ με τις πολιτικές ευλογίες !

Σύμφωνα με όλα όσα ακούστηκαν τόσο έξω από τις αίθουσες … με ανοιχτές αλλά και με κλειστές πόρτες ,η ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ έπεσε θύμα ενός ωμού εκβιασμού προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ από τους μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης!

Ναι καλά διαβάσατε και αυτό πλέον είναι ορατό καθώς το θέμα τώρα μόλις άρχισε να παίρνει διαστάσεις και  μπορεί να φτάσε ακόμη και στον πρόεδρο της δημοκρατίας.

Θα μου πει βέβαια  κάποιος πως ο Προκόπης Παυλόπουλος μόνο που  δεν  έδωσε και τα κλειδιά του προεδρικού μεγάρου στον Ερντογάν ,στην ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ θα κολλήσει;

Το ζήτημα της ΠΑΕ  ΠΟΝΤΙΩΝ τελικά δεν είναι τόσο απλό όσο φαντάζεται κάποιος απλός πολίτης.

Μια απόφαση που κάνει τρεις μήνες να βγει από τακτικούς δικαστές βρωμάει και μάλιστα πολύ…

Σαν το ψοφίμι που το έχεις πεταμένο στο δρόμο για τρεις μήνες…

 

Όμως τόσο η ΕΠΟ όσο και η ίδια η πολιτεία η οποία διέλυσε ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό της χώρας και αφάνισε κάθε έννοια σεβασμού και αξιοπρέπειας προς τον πολίτη ,είναι συνένοχοι και υπόλογοι απέναντι στους Ποντίους όλης της Ελλάδος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Γραμμένος που δεν απαντά ούτε στα τηλέφωνα των δικών του στελεχών… ,ο Σκουτέρης με τους συνεργάτες του και ο ΠΑΟΚ είναι υπόλογοι και αποκλειστικοί υπεύθυνοι σε ένα «έγκλημα» ναι μεν ποδοσφαιρικό ,αλλά σαφώς και πολιτικό.

Και όσον αφορά τον ΠΑΟΚ τα πράγματα είναι πολύ απλά και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο μυαλό για να καταλάβει κάποιος  πως έλαμψε δια της ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ από ένα φλέγον θέμα το οποίο έχει σχέση με τον Ποντιακό Ελληνισμό!

Δεν σας ακούσαμε πουθενά κύριε Ιβάν Σαββίδη να παίρνετε θέση για μια ιστορικά απαίσια και λυσσαλέα απόφαση κατά των Ποντίων. Οι τούρκοι αλωνίζουν στην Θράκη και οι Ελληνάρες κοιμούνται όρθιοι!

Ξέρουμε ,ξέρουμε κύριοι του ΠΑΟΚ  είναι φίλος σας ο σερ Μάνος Γαβριηλίδης και δεν μπορείτε να πάτε απέναντι του.

Εσείς όμως δεν είστε που εμφανίζεστε ως υπέρμαχοι του Ποντιακού Ελληνισμού ;

Εκτός και αν η γενοκτονία (που πρώτα τα καθάρματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνώρισαν ) είναι για εσάς ένας καθαρά εμπορικός στόχος και σκοπός…

 

 

 

Ε όχι λοιπόν δεν θα σας αφήσουμε έτσι!

Για αυτόν τον τόπο χάθηκαν ζωές, χύθηκε αίμα και διαλύθηκαν οικογένειες από τους τούρκους φονιάδες και κατακτητές!

 Και εσείς που έχετε την δύναμη να πάρετε ιστορικές αποφάσεις το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η καριέρα …

Γιατί έτσι λέμε πλέον την συνείδηση…

Ντροπή σας και πάλι ντροπή σας .

353.000 θύματα των απογόνων του Ποντιακού Ελληνισμού ζητούν δικαίωση και διωγμό από τις καρέκλες αυτών που υποκύπτουν σε πιέσεις συμφέροντα και εκβιασμούς!

Κύριε πρόεδρε του Αρείου Πάγου ακούτε;

 

Υ.Γ. Αν καταλάβατε καλά η Ελλάδα ξεπουλιέται μπροστά στις καρέκλες ,τα συμφέροντα και τις προαγωγές χωρίς κανένα ίχνος ντροπής ,συνείδησης και ευθιξίας!

Η ιστορία θα σας καταγράψει ΟΛΟΥΣ !

 

Για όσους θίξει το κείμενο μπορούν να κάνουν μηνύσεις άφοβα.

 Το όνομά μου είναι Γιάννης Μαυρόπουλος και είμαι υπερήφανος για την Ποντιακή μου καταγωγή ,όπως και 3.000.000 συμπατριώτες μου από τις χαμένες πατρίδες!

Το ποδόσφαιρο αλλάζει και η εξυγίανση ζητά… μια νέα ερμηνεία στο λεξικό του Μπαμπινιώτη…

 

 

 

Γιάννης Μαυρόπουλος

Γιάννης Μαυρόπουλος

Το 1991 εργάστηκε στο δημοτικό ραδιόφωνο καλαμαριάς δίπλα στον Βασίλη Μάστορα, ενώ για αρκετά χρόνια υπήρξε ο υπεύθυνος τύπου και επικοινωνίας της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς.

Το 1992 έκανε τα πρώτα τηλεοπτικά του βήματα στο TV Μακεδονία κοντά στον Αλέκο Παλαμίδα. Εκεί αποκτήθηκαν οι πρώτες και σημαντικές εμπειρίες που του φάνηκαν πολύ χρήσιμες στην συνέχεια καθώς το 1995 κάνει μόνος του τα πρώτα βήματα σε μια δική του τηλεοπτική εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Europe One.

Μετά από 2 χρόνια μεταπήδησε στην Ωμέγα Τηλεόραση όπου και έμεινε για 4 χρόνια.

Παράλληλα στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό 98,7 παρουσιάζει με μεγάλη επιτυχία και συμπαρουσιαστή τον Στέλιο Γελαστό την εκπομπή "Ο καλός και ο κακός".

Ταυτόχρονα με ραδιόφωνο και τηλεόραση αρθρογραφεί για 4 χρόνια στην Κυριακάτικη έκδοση της "Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης" τα γνωστά "Καλαμαριώτικα".

Στην συνέχεια εργάστηκε για ένα χρόνο στην Εγνατία Τηλεόραση και μετά για άλλα 2 χρόνια στο Europe One όπου και έκανε νέα αρχή με την εκπομπή "Πάμε Μπάλα".