Ελληνικό ποδόσφαιρο: Ένα σύγχρονο θέατρο «σκιών» χωρίς θεατές (του Γιάννη Μαυρόπουλου)

Ελληνικό ποδόσφαιρο: Ένα σύγχρονο θέατρο «σκιών» χωρίς θεατές (του Γιάννη Μαυρόπουλου)

Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ελπίδα για την "αλλαγή'' σελίδας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο

από Γιάννης Μαυρόπουλος
στις 27/02/2018
στην ΑΠΟΨΕΙΣ

 

Βλέπουμε και ξαναβλέπουμε συνεχώς κάποιες σκηνές στα ελληνικά γήπεδα που δεν λένε να σταματήσουν.

Στο ίδιο έργο θεατές …. με τους ίδιους σχεδόν κομπάρσους και το ίδιο και απαράλλακτο story.

Η Μάρθα Βούρτση «ζωντανεύει» τις δημιουργίες της μέσα από το θαυμαστό χώρο του  ποδοσφαίρου.

Όχι δεν πρόκειται για κάποιον καινούργιο θεατρικό ρόλο ,αλλά για την νέα σελίδα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τίτλο ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ !

Ο ερχομός του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου έγινε με κλάδους ελαίων και ρόδα μυρωδάτα.

Με μία όμως σημαντική λεπτομέρεια που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την συνέχιση της παρουσίας του στο πάρκο Γουδί.

Εκλέχτηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που χρίστηκε και πρόεδρος στις εκλογές της ΕΠΣ Μακεδονίας….

Ναι ντε, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αντίπαλο αφού ένα ολόκληρο σύστημα ήξερε πώς να ισοπεδώσει κάθε τι που έφερνε αντίσταση στην μεγάλη επιθυμία για αλλαγή στον βρώμικο χώρο του ποδοσφαίρου.

Και ο βασιλιάς λοιπόν έκατσε στον θρόνο του και όλα ξεκίνησαν ιδανικά και με όλα τα όπλα στα χέρια του….

Και με τα πολλά φτάσαμε και πάλι στο απόλυτο χάος με το όνειρο των φιλάθλων για ένα καλύτερο αύριο να γίνετε ξανά εφιάλτης!

 

Όχι δεν ζούμε σε κάποιο άλλο σύμπαν.

Ζούμε σε μια χώρα που τα έχει παραδώσει όλα.

Ζούμε σε μια χώρα που δεν υπάρχουν πλέον ηθικές αξίες ,ούτε  φραγμοί.

Ο ένας θέλει να βγάλει το μάτι του άλλου για να επιβιώσει…

Οι προπονητές που πεθαίνουν της πείνας δέχονται άφοβα το «χαρτάκι» από τους αδίστακτους προέδρους.

Οι «κιμπάρηδες» παράγοντες εξακολουθούν να πίνουν… το αίμα των γονιών για να κάνουν τα παιδιά τους έστω και μια συμμετοχή στην 18αδα !

Οι φίλαθλοι αρνούνται να επιστρέψουν στα γήπεδα και φυσικά οι εμπορικές συμφωνίες στο τρισάθλιο προϊόν παραμένουν στον πάτο του βαρελιού…

 

Οι μισοί χρωστούν στους άλλους μισούς και η μια ομάδα μετά την άλλη αποχωρούν από τα πρωταθλήματα γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά δεδομένα.

 

Ο θίασος βέβαια των εξυγιαντών κάνει τον γύρο της Ελλάδος και κόβει εκτός από τις βασιλόπιτες ακόμη και σπανακόπιτες για να εξυπηρετήσει τους δεκάδες «μετανάστες – ειδήμονες» του ποδοσφαίρου με τα «χρυσά» μυαλά που θα φέρουν τα πάνω κάτω.

Και ταυτόχρονα η Ελλάδα κάνει τον γύρο του κόσμου με όλα όσα βιώσανε αυτοί που βρέθηκαν στην «πυρακτωμένη» Τούμπα που ζητούσε εκδίκηση για τα τριάντα και βάλε χρόνια απουσίας από το άγγιγμα ενός τροπαίου πρωταθλήματος.

Όχι κύριοι, που έχετε στα χέρια σας το πιο λαοφιλές άθλημα στον κόσμο, δεν βρέχει και ας άνοιξαν χθες οι ουρανοί στην Θεσσαλονίκη.

Σας  φτύνουν….

Αν υπήρχε κράτος που δεν υπάρχει και το έχουμε καταλάβει όλοι…. τότε θα έπρεπε άμεσα να διακοπεί το  σάπιο πρωτάθλημα , να διαλυθούν τα πάντα και να ξαναφτιάξουμε με σωστούς ανθρώπους το ποδόσφαιρο από την αρχή.

Εκτός και αν όλοι σας είστε τόσο στοιχηματζήδες που το πάθος, σας οδηγεί στο τελευταίο επεισόδιο του Θειου δράματος με τίτλο ‘’Για όλα τα κακά πάντα μας φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς’’…

 

Και αν εσείς «πνιγμένοι» από την ματαιοδοξία του κέρδους και της καρέκλας δεν αντιληφτείτε τη πραγματική ανάγκη να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό προϊόν ,τότε και εμείς ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε για να  περάσουμε καλά τις Κυριακές μας.

 

Τουλάχιστον μη μας λέτε πως αγαπάτε το  ποδόσφαιρο και προσπαθείτε για αυτό.

Το ποδόσφαιρο αλλάζει …

Η κανονικότητα σε όλο της το μεγαλείο…

 

«Καληνύχτα» σε όλα τα χαλιφάτα σε όποια μέρη και αν βρίσκονται και με οποιουσδήποτε χαλίφηδες.

Εμείς σε αυτόν τον θίασο δεν θα γίνουμε θεατές, ακόμη και χωρίς εισιτήριο!

 

 

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 01:44
Γιάννης Μαυρόπουλος

Γιάννης Μαυρόπουλος

Το 1991 εργάστηκε στο δημοτικό ραδιόφωνο καλαμαριάς δίπλα στον Βασίλη Μάστορα, ενώ για αρκετά χρόνια υπήρξε ο υπεύθυνος τύπου και επικοινωνίας της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς.

Το 1992 έκανε τα πρώτα τηλεοπτικά του βήματα στο TV Μακεδονία κοντά στον Αλέκο Παλαμίδα. Εκεί αποκτήθηκαν οι πρώτες και σημαντικές εμπειρίες που του φάνηκαν πολύ χρήσιμες στην συνέχεια καθώς το 1995 κάνει μόνος του τα πρώτα βήματα σε μια δική του τηλεοπτική εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Europe One.

Μετά από 2 χρόνια μεταπήδησε στην Ωμέγα Τηλεόραση όπου και έμεινε για 4 χρόνια.

Παράλληλα στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό 98,7 παρουσιάζει με μεγάλη επιτυχία και συμπαρουσιαστή τον Στέλιο Γελαστό την εκπομπή "Ο καλός και ο κακός".

Ταυτόχρονα με ραδιόφωνο και τηλεόραση αρθρογραφεί για 4 χρόνια στην Κυριακάτικη έκδοση της "Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης" τα γνωστά "Καλαμαριώτικα".

Στην συνέχεια εργάστηκε για ένα χρόνο στην Εγνατία Τηλεόραση και μετά για άλλα 2 χρόνια στο Europe One όπου και έκανε νέα αρχή με την εκπομπή "Πάμε Μπάλα".