Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας: Σύγχρονοι «δολοφόνοι» της νεολαίας και υβριστές των χαμένων πατρίδων!

Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας: Σύγχρονοι «δολοφόνοι» της νεολαίας και υβριστές των χαμένων πατρίδων!

Ανελέητος πόλεμος από την τοπική αυτοδιοίκηση κατά της κατασκευής ενός αθλητικού μνημείου που θα γράψει ιστορία

από Γιάννης Μαυρόπουλος
στις 29/03/2018
στην ΑΠΟΨΕΙΣ

 

 

Έχω εκφράσει πολλές φορές την άποψή μου σχετικά με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έναν χώρο που υπηρέτησα πολλές φορές τόσο ως δημοσιογράφος ,όσο και ως στέλεχος στην ανώτερη επαγγελματική κατηγορία.

Η σημερινή αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο έχει να κάνει με πολλά mail και προτροπές από ανώνυμους κυρίως φιλάθλους που εξέφρασαν την αγωνία τους και την ανησυχία τους για το τεράστιο εγχείρημα της κατασκευής της Αγια-Σοφιάς.

Ένα έργο πνοής και ελπίδας για το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διότι θα ήταν κουτό πέρα για πέρα  μια τέτοια κατασκευή να την  βλέπουμε με παρωπίδες και οπαδική ταυτότητα.

Όχι κύριοι του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας όποια και να είναι τα οπαδικά σας αισθήματα ,όποια συμφέροντα και αν εξυπηρετείται.

Η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ είναι μια ιστορία πολύ μεγαλύτερη από την δική σας μικρή σε διάρκεια και φτηνή ύπαρξή σας πάνω στην Αττική γη.

Το γήπεδο της ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό γήπεδο που ο δικό σας νους δεν μπορεί να το χωρέσει.

Ίσως γιατί εσείς να μην έχετε προσδιορίσει ακόμη την γεννητική σας ταυτότητα και να μη μάθατε ακόμη ποια είναι η πατρίδα σας.

Κάτω από τα χώματα της Ν. Φιλαδέλφειας έστω και αν δεν υπάρχει (το γήπεδο) στην αρχική του μορφή, υπάρχουν τεράστιες ρίζες που φθάνουν εκεί που δεν θα μπορέσει να φτάσει ποτέ ο δικός σας νους!

Στις χαμένες πατρίδες!

Ναι καλά διαβάζεται εκεί κάτω που σήμερα πέφτουν τα μπετά και θεμελιώνεται ένα ποδοσφαιρικό κόσμημα νοητά συνυπάρχουν με όλους εμάς τους πρόσφυγες του Ποντιακού ελληνισμού χιλιάδες ψυχές που ήρθαν από την Πόλη και μετέφεραν Πολιτισμό.

 

Οι μνήμες επιστρέφουν και η ιστορία ξαναγράφεται 

Αυτόν τον Πολιτισμό που σήμερα σας έφεραν στις θέσεις εξουσίας για να αποφασίζεται τι είναι σωστό και τι όχι για την τοπική κοινωνία.

Προφανώς τα δικά σας τα όνειρα αρχίζουν και σταματούν στα φίδια ,στα σκουπίδια και τους χρήστες των ουσιών που αλώνιζαν σε ένα άοσμο και γκρίζο τοπίο χωρίς ζωή και ελπίδα.

Ελπίδα που έρχεται να δώσει ένα γήπεδο που θα φιλοξενήσει τα δικά σας παιδιά και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.

Ένα γήπεδο που θα δώσει την δυνατότητα επιτέλους έστω και με καθυστέρηση, οι φίλαθλοι αυτής της ιστορικής ομάδος που έχει γράψει λαμπρή ιστορία να ζήσουν στο δικό τους «σπίτι».

Εσείς όμως κύριοι του δημοτικού συμβουλίου δεν μας είπατε ακόμη ξεκάθαρα τι ρόλο παίζεται και ποιανού συμφέροντα εξυπηρετείται…

 

Η Αγια-Σοφιά θα κατασκευαστεί με κάθε τρόπο είτε το θέλετε είτε όχι.

Είναι θέλημα Θεού και απαίτηση ΟΛΩΝ όσων έφυγαν από την ζωή να ολοκληρωθεί αυτό το παλάτι προσφορά στην αθλητική οικογένεια της ΑΕΚ!

 

Σε αυτά τα ιερά χώματα η ιστορία  θα ενώσει τις όμορφες αναμνήσεις με την ελπίδα της νεολαίας! 

Και αυτά τα γράφει ένας άνθρωπος που ούτε μεγάλωσε στην θύρα 21 ,ούτε μεγάλωσε σε κιτρινόμαυρα πανιά.

Είμαι υποχρεωμένος όμως να γράψω την αλήθεια και το σωστό.

Αυτό που θα φέρει ευημερία και ελπίδα για το αύριο στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.

Εσείς οι υπόλοιποι που βάζετε εμπόδια και μίσος μπορείτε να μείνετε στο ΧΘΕΣ.

Άλλωστε σε λίγους μήνες που έμειναν για τις εκλογές το μόνο που θα έχετε να συζητάτε θα είναι για το χθες…..  γιατί η τοπική κοινωνία θα σας τιμωρήσει σκληρά!

 

 

 

 

Γιάννης Μαυρόπουλος

Γιάννης Μαυρόπουλος

Το 1991 εργάστηκε στο δημοτικό ραδιόφωνο καλαμαριάς δίπλα στον Βασίλη Μάστορα, ενώ για αρκετά χρόνια υπήρξε ο υπεύθυνος τύπου και επικοινωνίας της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς.

Το 1992 έκανε τα πρώτα τηλεοπτικά του βήματα στο TV Μακεδονία κοντά στον Αλέκο Παλαμίδα. Εκεί αποκτήθηκαν οι πρώτες και σημαντικές εμπειρίες που του φάνηκαν πολύ χρήσιμες στην συνέχεια καθώς το 1995 κάνει μόνος του τα πρώτα βήματα σε μια δική του τηλεοπτική εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Europe One.

Μετά από 2 χρόνια μεταπήδησε στην Ωμέγα Τηλεόραση όπου και έμεινε για 4 χρόνια.

Παράλληλα στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό 98,7 παρουσιάζει με μεγάλη επιτυχία και συμπαρουσιαστή τον Στέλιο Γελαστό την εκπομπή "Ο καλός και ο κακός".

Ταυτόχρονα με ραδιόφωνο και τηλεόραση αρθρογραφεί για 4 χρόνια στην Κυριακάτικη έκδοση της "Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης" τα γνωστά "Καλαμαριώτικα".

Στην συνέχεια εργάστηκε για ένα χρόνο στην Εγνατία Τηλεόραση και μετά για άλλα 2 χρόνια στο Europe One όπου και έκανε νέα αρχή με την εκπομπή "Πάμε Μπάλα".