Πανάξιος πρωταθλητής ο ΟΦΗ

Πανάξιος πρωταθλητής ο ΟΦΗ

Οι Κρητικοί επικράτησαν με 1-0 στο ντέρμπι κορυφής με το Φωστήρα και πήραν το εισιτήριο για τη Β' εθνική!

από Πάμε Μπάλα
στις 22/05/2016
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ιστορική ημέρα είναι η σημερινή για τον ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε με 1-0 του Φωστήρα στο ντέρμπι κορυφής, με αποτέλεσμα να στεφθεί πρωταθλητής και να πανηγυρίσει την άνοδο στη Β' Εθνική. "Χρυσός" σκόρερ για τους Κρητικούς ήταν ο Ζντράβκο Πόποβιτς που στο 22' εκμεταλεύτηκε το γύρισμα του Ραπτάκη και ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιώρα.

Ενα γκολ το οποίο ο Κροάτης άσος πανηγύρισε έξαλλα μαζί με τους συμπαίκτες του, αλλά και τους περίπου 9.000 φίλους της ομάδας που έδωσαν βροντερό "παρών" στις εξέδρες του "Γεντί Κουλέ". Οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, αλλά ο Γιώρας νίκησε τους Χαντί (35’) και Περογαμβράκη (39’), ενώ ο Χαλκιάς σταμάτησε πάνω στη γραμμή το σουτ του Καλέ (45’+2’).

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για το Φωστήρα, στο 50' έμεινε και με παίκτη λιγότερο, καθώςο Χαλκιάς, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (την πρώτη την είχε πάρει στο γκολ του ΟΦΗ) σε μαρκάρισμα πάνω στον Χαντί.

Κάπου εκεί τελείωσαν και οι ελπίδες των φιλοξενούμενων που φαίνεται να αποδέχθηκαν πως δεν θα μπορύσαν να κάνουν την ανατροπή. Ο ΟΦΗ έκανε συντήρηση δυνάμεων και τα "όλε-όλε" έδιναν κι έπαιρναν από τους οπαδούς των Κρητικών.

Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο του ΟΦΗ έγιναν ένα κουβάρι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πανηγύρισαν μαζί με τον κόσμο την επιστροφή τους στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Διαιτητής ήταν ο Χρ. Μήτσιος (Ηπείρου) με βοηθούς τους Π. Κασσαβέτης (Αιτ/νίας), Καλφάκης (Χανίων)

ΟΦΗ: Δερμιτζάκης, Κιάσσος, Κοιλιάρας, Ραπτάκης, Κώτσιος, Νάστος, Φραγκουλάκης (80' Γκούμας), Χαντί, Καλέ, Πόποβιτς (89' Σαχινίδης), Περογαμβράκης (74' Φαμπίνιο).

ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Γιώρας, Χαλκιάς, Μανάλης (16' λ. τρ. Καλημέρης), Παραράς, Βελέτης, Μαγγίνας, Ταχματζίδης (46' Στάμος), Κάπελας, Καϊμακαμούδης (61' Ζαγοριανός), Ντάφλας, Όγκμποε

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 22 Μαϊος 2016 19:30