×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

ΑΕ Σπάρτης: Παραμονή και αφιέρωμα σε Αντωνίου!

ΑΕ Σπάρτης: Παραμονή και αφιέρωμα σε Αντωνίου!

Λένε ότι ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι πάντα στρωμένος με ροδοπέταλα, υπάρχουν εμπόδια και δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν κάτι το οποίο έγινε με τον Σωτήρη Αντωνίου και την πορεία του στην Σπάρτη.

από
στις 08/06/2016
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ο Αγιώτης τεχνικός ήταν ο στρατηγός της ανόδου που μετά από ένα δύσκολο και επίπονο μαραθώνιο κατάφερε να να κάνει μία ολόκληρη πόλη να παραληρεί. Η διοίκηση του συλλόγου εκτιμώντας την ουσιαστική του συμβολή στην ιστορική αυτή άνοδο ανανέωσε τη συνεργασία μαζί του και θα του εμπιστευθεί τις τύχες της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα της Football League. Κάτι το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών και αποτυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου ο οποίος στη πρόσφατη συνέντευξη τύπου αναγνωρίζοντας το έργο του δήλωσε ότι τον θέλει και φέτος στο τιμόνι της ομάδας.

Συμφώνησε να οδηγήσει τη Σπάρτη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στις 27 Ιουλίου του 2015. Στην αρχή αμφισβητήθηκε από πολλούς όπως γίνεται πάντα στην Ελλάδα όπου όλοι είμαστε προπονητές, πρόεδροι και γνωρίζουμε τα πάντα σχετικά με επιλογή παικτών και λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Το τελικό σφύριγμα της χρονιάς τον δικαίωσε πανηγυρικά παίρνοντας μια πανάξια άνοδο στη Β’ Εθνική και δημιουργώντας ένα σύνολο το οποίο ξεχώριζε αγωνιστικά από τις υπόλοιπες ομάδες κάτι το οποίο αποδείχθηκε στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος με το σερί 8 νικών και με την ομάδα να έχει πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Με Χαλκίδα, Κανάρη, Βύζα, Καλαμάτα, Βάρδα, Μανωλάδα, και Λουτράκι οι πρωταθλητές σκόραραν 17 γκολ και δέχτηκαν μόνο ένα!

Επιλέγοντας σωστά το ρόστερ της ομάδας και κάνοντας σωστές εισηγήσεις προς τον τεχνικό διευθυντή Δημήτρη Καρρά, έχτισε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 16 γκολ, την 4η άμυνα σε όλους τους ομίλους της Γ’ Εθνικής. Ο απολογισμός του νεαρού τεχνικού στο τιμόνι της Σπάρτης σε αγώνες πρωταθλήματος γράφει 18 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες και αήττητος απέναντι στους άλλους τρεις διεκδικητές του τίτλου. Δύο ισοπαλίες με Παναργειακό, δύο νίκες με Αιολικό και 1 νίκη και 1 ισοπαλία με Παναρκαδικό, ένα στοιχείο που ουσιαστικά αποδεικνύει περίτρανα την αδιαμφισβήτητη ανωτερότητα των Σπαρτιατών.

Η επόμενη μέρα φυσικά είναι ακόμη πιο δύσκολη αφού τα λημέρια της Φουτμπολ Λιγκ είναι πολύ διαφορετικά από αυτά της Γ’. Οι προσδοκίες μεγάλες και το βάρος που θα πρέπει να σηκώσει αυτός και οι παίκτες του βαρύ αλλά είμαστε όλοι σίγουροι ότι μπορούν να πετύχουν και φέτος τους στόχους που θα θέσουν.

Βιογραφικό

Ποδοσφαιρική καριέρα

Ο Σωτήρης Αντωνίου, ο νέος προπονητής της Α.Ε. Σπάρτη, γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου το 1975 στη Λάρισα και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του από τον Απόλλωνα Λάρισας. Στη συνέχεια αγωνίσθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ξάνθη, στην Α’ Εθνική, από το 1997 ως το καλοκαίρι του 2001, έχοντας 80 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 11 στο κύπελλο, ενώ πέτυχε και ένα γκολ. Ακολούθως συνέχισε την καριέρα του στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στον Φωστήρα, τον Εθνικό Αστέρα, την Κέρκυρα, τον ΠΑΣ Γιάννενα, τα Τρίκαλα, τη Δόξα Δράμας και τον Εορδαϊκό.

Προπονητική καριέρα

Ως προπονητής, έχει εργαστεί το 2008 στον πάγκο του Εορδαϊκού, ομάδα Γ΄ Εθνικής του Βορείου ομίλου, και ακολούθως συνέχισε στην Α.Ε.Λ. Καλλονής και αυτή ομάδα τότε Γ΄ Εθνικής του Βορείου ομίλου η οποία τερμάτισε 2η. Την περίοδο 2009-10 με την ίδια ομάδα (Α.Ε.Λ. Καλλονής) πήρε την άνοδο από την Δ’ Εθνική στην Γ’ Εθνική. Την περίοδο 2010-2011 εργάστηκε στον Πανηλειακό, τον οποίο οδήγησε ως τα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής, μετά έφυγε από τον Πύργο και πήγε τον Νοέμβριο του 2012 στην Κόρινθο, από την οποία απομακρύνθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου. Την περίοδο 2013-2014 στον Δωτιέα Αγιάς ενώ από τον Φεβρουάριο 2015 ήταν στον Παναργειακό με τον οποίο τερμάτισε στη 2η θέση του πρωταθλήματος.

Πηγή: isports