«Τεσσάρα» Κηφισιάς με... άρωμα φρεσκάδας

«Τεσσάρα» Κηφισιάς με... άρωμα φρεσκάδας

Τα «πιτσιρίκια» του Στέλιου Γιαννακόπουλου έφτασαν στο ευρύ 4-0 επί της αδύναμης Προοδευτικής με όμορφο ποδόσφαιρο.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 16/10/2016
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ο θεσμός του Κυπέλλου Γ' Εθνικής προσφέρεται για νεαρούς ποδοσφαιριστές ή και σε έμπειρους με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έδωσε τις ευκαιρίες στους «πιτσιρικάδες» του και εκείνοι τις... έπιασαν από τα μαλλιά, προσφέροντας ένα όμορφο απόγευμα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του Ζηρίνειου σταδίου το απόγευμα της Κυριακής (16/10) και παίρνοντας την πρόκριση για τη 2η αγωνιστική της α' φάσης, σε έναν θεσμό που κατά τα άλλα δεν δίνει κίνητρα στα σωματεία.

Το τελικό 4-0 στην αναμέτρηση με την Προοδευτική αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, προδίδοντας παράλληλα την ανάγκη για ενίσχυση των βυσσινί, στο στρατόπεδο των οποίων θα παλέψουν στη συνέχεια της σεζόν για να «σώσουν» μία χρονιά που έχει ξεκινήσει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Κορυφαίοι της συνάντησης ήταν ο 21χρονος Νίκωνας Σπηλιωτάκης με τα δύο γκολ που πέτυχε, αλλά και ο 22χρονος Δημήτρης Παπάζογλου που πέτυχε... χατ τρικ στις ασίστ! Εξαιρετικός ήταν ο 24χρονος Κώστας Καλδέλης με τις εντυπωσιακές επεμβάσεις που πραγματοποίησε, όταν χρειάστηκε, πολύ καλή παρουσία είχε και ο 19χρονος Αντώνης Κυριαζής που σκόραρε μία φορά, ενώ θετική ήταν και η εμφάνιση του 19χρονου Βασίλη Καρβουνίδη, όπως και αυτή του 18χρονου Ίσλις Νικόλλα, οι οποίοι απέσπασαν αρκετές φορές τα εύσημα του προπονητή τους.

Από την άλλη, ξεχώρισε ο Χρήστος Αριανούτσος που ήταν ιδιαίτερα απειλητικός με τα μακρινά σουτ που επιχείρησε, στο δεύτερο ημίχρονο στο οποίο αγωνίστηκε, σε μία ομάδα με έντονα προβλήματα, κυρίως στην αμυντική της λειτουργία.

Μόλις στο 2' οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να «παγώσουν» το Ζηρίνειο, όταν ο Δηλαβέρης έστειλε με κοντινό «κεραυνό» την μπάλα να προσκρούσει στο οριζόντιο δοκάρι, για να χτυπήσει στη συνέχεια στο έδαφος και να απομακρυνθεί από τους αμυνομένους. Τρία λεπτά αργότερα (5') το σκορ άνοιξε από τους γηπεδούχους, όταν από εκτέλεση φάουλ ο Χαλκιάς βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά νίκησε τον Μπαντίκο για το 1-0. Στο 23' ο Παπάζογλου έκανε όμορφη ατομική ενέργεια από τη δεξιά πλευρά, την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή και εκεί ο Σπηλιωτάκης σούταρε με το δεξί για το 2-0. Ύστερα από δύο λεπτά σημειώθηκε το 3-0 με πανομοιότυπο τρόπο: ο Παπάζογλου ξέφυγε από τα δεξιά, επιχείρησε την παράλληλη μπαλιά και ο Σπηλιωτάκης με το αριστερό πόδι αυτή τη φορά, ανέβασε τον δείκτη του σκορ, «τελειώνοντας» ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε ακόμη ένα γκολ από τους Κηφισιώτες, όταν ο Παπάζογλου έκανε ακόμη μία ασίστ, αυτή τη φορά για τον Κυριαζή, που σε ρυθμό προπόνησης έγραψε το 4-0! Δύο λεπτά μετά (49') ο Αριανούτσος είδε την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να περνά εκτός αγωνιστικού χώρου με το υπέροχο σουτ που έπιασε.

Στο υπολειπόμενο διάστημα οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ένα δυνατό παιχνίδι, προσπάθησαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ, όμως τίποτε δεν άλλαξε, με το 4-0 να μένει μέχρι τέλους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Προοδευτική είχε στο πλευρό της περίπου 100 πιστούς φιλάθλους της, σε ένα ματς που συνολικά παρακολούθησαν 200 άτομα.
Δεν απέφυγε τα λάθη ο διαιτητής Δημητρόπουλος, που είχε βοηθούς τους Πρέντζα και Πλακά, άπαντες του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Στέλιος Γιαννακόπουλος): Καλδέλης, Χαλκιάς (74' Ρεντζής), Νικόλλα, Έσλερ, Παληαρούτας, Μαγγίνας (32' Καρακώστας), Σπηλιωτάκης, Καρβουνίδης, Κυριαζής, Παναγιωτόπουλος (74' Μακρίδης), Παπάζογλου

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Βασίλης Σπέρτος/Πάρης Ανδράλας): Μπαντίκος, Κουσουρής (28' λ. τρ. Πέττας), Μύρκος (51' Ξυγκάκης), Ζίζηλας (35' λ. τρ. Αριανούτσος), Τσακιράκης, Μπελέρης, Μανιδάκης, Δηλαβέρης, Γκαϊδατζής, Πέππας, Καλαϊτζίδης.

 

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016 19:05