Κύπελλο Γ' Εθνικής: Τι ισχύει με τις αναβολές

Κύπελλο Γ' Εθνικής: Τι ισχύει με τις αναβολές

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση της Π.Ν.Ο. για επέκταση των απεργιακών της κινητοποιήσεων.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 05/12/2016
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Η απόφαση της Πανελλήνια Ναυτικής Ομοσπονδίας για κλιμάκωση του αγώνα της απέναντι στο Νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση, έχει φέρει σε κατάσταση αβεβαιότητας μία σειρά από ομάδες που έχουν προγραμματισμένες υποχρεώσεις αύριο το απόγευμα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Γ' Εθνικής. Η επέκταση των απεργιακών κινητοποιήσεων για ακόμη ένα 48ωρο (από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως στις 6 το πρωί της Πέμπτης) δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη μετακίνηση των ομάδων που επρόκειτο να ταξιδέψουν με πλοίο στον προορισμό τους. Και αν σε μερικές περιπτώσεις τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, σε ορισμένες άλλες θα φανεί σήμερα αν θα αποφασιστεί τελικά η πραγματοποίηση των αγώνων.

Ξεκινώντας από το αυριανό (6/12) παιχνίδι, με το οποίο ανοίγει η αυλαία του αγωνιστικού διημέρου, κανονικά θα πραγματοποιηθεί το ματς του Πανθηραϊκού με τη Ρόδο στη Σαντορίνη, μια και η φιλοξενούμενη ομάδα έχει εξασφαλίσει τη μετακίνησή της με αεροπλάνο. Νωρίς το πρωί η αποστολή των φιλοξενούμενων πετάει για Αθήνα και από εκεί για το όμορφο νησί των Κυκλάδων.

Δεν είναι εξίσου βέβαιο, ωστόσο, πως θα γίνουν την Τετάρτη οι υπόλοιπες αναμετρήσεις του 4ου ομίλου, που αφορούν σε μετακινήσεις ομάδων πάνω από... θάλασσα. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της Κηφισιάς προτίθενται να καταθέσουν αίτημα για αναβολή του αγώνα με τον Εργοτέλη, επιθυμώντας να αποφύγουν ένα δαπανηρό ταξίδι, όπως θα είναι αυτό μέσω... αέρος! Το ίδιο ισχύει και με την περίπτωση του ΠΟ Ατσαλένιου, στις τάξεις του οποίου δεν έχουν τη διάθεση να ξοδέψουν μερικές χιλιάδες ευρώ στον θεσμό του Κυπέλλου για να βρεθεί η ομάδα τους στην Αθήνα και να αντιμετωπίσει τον Ηλυσιακό. Πρόκειται, ασφαλώς, για μία διπλή υπόθεση, σχετικά με την οποία θα αποφανθεί αύριο η Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ.

Ήδη από χθες, πάντως, η αρμόδια Επιτροπή προχώρησε στην αναβολή της αναμέτρησης μεταξύ Παναχαϊκής και Αιολικού, που επρόκειτο να γίνει την Τετάρτη στις 13:00. Ο αγώνας έχει μεταφερθεί να γίνει στις 14 του μήνα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Οι υπόλοιπες συναντήσεις του 3ου ομίλου θα γίνουν κανονικά, μια και αφορούν αποκλειστικά και μόνο σε χερσαίες μετακινήσεις.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα παιχνίδια του 2ου ομίλου, δύσκολα θα υπάρξει αναβολή στην αναμέτρηση της Νίκης Βόλου με την ΑΕ Ιστιαίας, αφού η αποστολή των πρωταθλητών Εύβοιας έχουν τη δυνατότητα να αποφύγουν το πλοίο για το ταξίδι τους και να φτάσουν στον προορισμό τους, διανύοντας μερικά χιλιόμετρα παραπάνω.