Πήρε μπρος η φρεσκαρισμένη Κηφισιά!

Πήρε μπρος η φρεσκαρισμένη Κηφισιά!

Αυτή τη φορά μετουσίωσε τις ευκαιρίες της σε γκολ η ομάδα των βορείων προαστίων και πήρε τη νίκη απέναντι στον Ερμή Ζωνιανών (2-0).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 04/01/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Έπρεπε να φύγει ο... παλιός ο χρόνος, για να πανηγυρίσει η Κηφισιά την πρώτη εντός έδρας νίκη της για φέτος, που ήταν και η δεύτερη στο πρωτάθλημα μετά από εκείνη της πρεμιέρας στη Ρόδο! Στο πρώτο ματς για το 2017, η ομάδα των βορείων προαστίων κατάφερε να λυγίσει τον Ερμή Ζωνιανών και την... κακοδαιμονία που την είχε πλήξει σε ορισμένα από τα προηγούμενα παιχνίδια, παίρνοντας τη νίκη με το «καθαρό» 2-0, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από το πρώτο 25λεπτο. Έτσι, ευτύχησε να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση του 4ου ομίλου, έχοντας τη δυνατότητα, πλέον, να αντιμετωπίζει τη συνέχεια με περισσότερη αισιοδοξία και λιγότερο άγχος. Σημαντική για την επικράτηση ήταν η προσφορά των δύο χειμερινών μεταγραφικών αποκτημάτων, πρωτίστως του Φώτη Σουλελέ που πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, όπως και του Γιάννη Ταμπάκη ο οποίος είχε θετική παρουσία. Στον αντίποδα, οι Ζωνιανοί «πλήρωσαν» το νωθρό τους ξεκίνημα στο παιχνίδι, αδυνατώντας να διεκδικήσουν κάτι καλό. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με αρκετές απουσίες και μπροστά σε περίπου 200 φιλάθλους, εκ των οποίων οι 30 ήταν υποστηρικτές του Ερμή.

Το γρήγορο γκολ που έψαχνε το σύνολο του Μάρκου Μαυρομάτη ήρθε μόλις στο 8', όταν ο Σάμιος σκόραρε με κοντινό πλασέ για το 1-0. Στο 23' ο Φαρινόλα βρήκε τον... δρόμο προς τα δίχτυα με διαγώνιο σουτ, γράφοντας το 2-0 που πλέον έθετε γερές βάσεις για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Στο δεύτερο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Πετράκη επιδίωξαν να μεταφέρουν το σκηνικό στην περιοχή του Γουμάγια, σε ορισμένες περιπτώσεις δημιούργησαν απειλητικές, για τους γηπεδούχους, καταστάσεις, όμως πότε ο έμπειρος γκολκίπερ και πότε οι αμυντικοί του διαφύλαξαν με αποτελεσματικότητα το «μηδέν». Το τελευταίο σφύριγμα του Βλάχου βρήκε τους Κηφισιώτες να παίρνουν ένα υπερπολύτιμο τρίποντο. Βοηθοί διαιτητή ήταν οι Τσαλικόγλου και Καλλής, άπαντες του Συνδέσμου Ανατολικής Αττικής.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Μάρκος Μαυρομάτης): Γουμάγιας, Χαλκιάς, Ταμπάκης, Τεγούσης, Καρακώστας, Μουσταφίδης, Ρεντζής, Σάμιος, Κυριαζής (71' Σπηλιωτάκης), Σουλελές (90' Καρβουνίδης), Φαρινόλα

ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ (Γιώργος Πετράκης): Κόλλιας, Ταβλαδωράκης, Πρωτογεράκης, Ανυφαντάκης, Ραπτάκης, Πουλάκης, Σκουτέλης (75' Γεωργαλής), Μασάντο, Πασιαλής, Ανωγειανάκης (53' Β. Πλουσής), Προβιδάκης (60' Δ. Πλουσής).