Αφήνει πίσω τον «εφιάλτη» η Κηφισιά

Αφήνει πίσω τον «εφιάλτη» η Κηφισιά

Η ομάδα του Μάρκου Μαυρομάτη πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη νίκη, αυτή τη φορά κόντρα στην αξιόμαχη Θύελλα Ραφήνας (1-0).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 08/01/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Η... δύση του 2016 βρήκε την Κηφισιά ουραγό στον 4ο όμιλο, θέση στην οποία κατέληξε μετά από την παρατεταμένη αδυναμία που επέδειξε στην κατάκτηση βαθμών. Με την έναρξη, όμως, των επίσημων υποχρεώσεων για το νέο έτος, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά για τον σύλλογο των βορείων προαστίων, στις τάξεις του οποίου έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται πιο ασφαλείς!

Σε αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, η ομάδα του Μάρκου Μαυρομάτη επικράτησε με 1-0 της Θύελλας Ραφήνας, «ζευγαρώνοντας» τις νίκες της μέσα στο 2017, αφού είχε προηγηθεί εκείνη απέναντι στον Ερμή Ζωνιανών (2-0) την περασμένη Τετάρτη. Έτσι, με αυτούς τους... μαζεμένους έξι βαθμούς άφησε αρκετά πίσω την τελευταία θέση και, ταυτόχρονα, τον... εφιάλτη του υποβιβασμού! Οι κυανόλευκοι δεν εντυπωσίασαν με την παρουσία τους, παρ' όλα αυτά είχαν την ψυχραιμία που απαιτούνταν απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο, ο οποίος ήταν καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο και είχε αρκετούς παίκτες σε καλή μέρα.

Προηγήθηκε χωρίς... Ντόσκα

Το πρώτο εικοσάλεπτο είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα, με τους φιλοξενούμενους να πατούν καλά στο γήπεδο και να έχουν την καλύτερη... υποψία ευκαιρίας, όταν στο 19' ο Γκίκας δεν πρόλαβε να πιάσει όπως θα ήθελε την κεφαλιά, αν και έκανε τελικά το γύρισμα για τον Ζέκιο που επίσης δεν πρόλαβε σε πρώτο χρόνο, για να περάσει η μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου. Στο 25' οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη, μεγάλη ευκαιρία τους για γκολ, όταν ο Έσλερ έβγαλε μόνο του με όμορφη σέντρα απέναντι στον Κατσούλη τον Κυριαζή, ο τελευταίος ωστόσο αδράνησε, δεν σούταρε αμέσως και, μοιραία, έδωσε τη δυνατότητα στον τερματοφύλακα των πράσινων να τον πλησιάσει και να του περιορίσει την εμβέλεια της οπτικής επαφής με την εστία, αποκρούοντας το σουτ που έγινε. Ό,τι δεν κατάφερε σε εκείνο το σημείο, το πέτυχε στο 38' ο νεαρός επιθετικός, που πάντως έδειχνε να βρίσκεται «έξω από τα νερά του». Σε μία στιγμή όπου ο -κορυφαίος για τη Θύελλα στο πρώτο ημίχρονο- Ντόσκας είχε περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου για να δεχθεί κάποιες πρώτες βοήθειες, η μπάλα έφτασε στο πεδίο δράσης του, στον άξονα και λίγο έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Σουλελές που ήταν εκεί έβγαλε ιδανική κάθετη πάσα στον Κυριαζή και εκείνος, αφού έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Κατσούλη, πλάσαρε σωστά, για να γράψει το 1-0!


Ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ

Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν χωρίς αλλαγές στο δεύτερο μέρος, με τους Ραφηνιώτες να επιδιώκουν να μεταφέρουν το σκηνικό προς την εστία του Γουμάγια και τους Κηφισιώτες να αντιδρούν με αποτελεσματικότητα, παίρνοντας στα... χέρια τους τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα, στο 52' θα μπορούσαν να έχουν φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα, αν ο Κατσούλης δεν αντιδρούσε σωστά στο πλασέ του Σάμιου από θέση τετ α τετ. Στο 66' ο Σουλελές πραγματοποίησε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από τη δεξιά πλευρά, την κατάλληλη στιγμή επιχείρησε την υπέροχη μπαλιά στην «καρδιά» της άμυνας, όμως ο επερχόμενος και ανενόχλητος Κυριαζής πλάσαρε άουτ, προς απογοήτευση των περίπου 150 φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας.

Ανταγωνιστική και μετά την αποβολή η Θύελλα

Στο 68' ανατράπηκε η αριθμητική ισορροπία, όταν ο Στάφα είδε μέσα σε ελάχιστα λεπτά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Παρ' όλα αυτά, η Θύελλα εμφάνισε μία απροσδόκητη επιθετικότητα, που μάλλον αιφνιδίασε την Κηφισιά, η οποία ουσιαστικά δεν διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο το νέο πλεονέκτημα που είχε αποκτήσει. Οι πράσινοι του Πέτρου Τσιγκούλη δημιούργησαν απειλητικές καταστάσεις για τον Γουμάγια σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ στο 81' η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το εξ επαφής πλασέ του Βαζέχα, ο οποίος μάλιστα ζήτησε πέναλτι για το μαρκάρισμα που δέχθηκε από τον Μουσταφίδη. Στο 84' οι γηπεδούχοι έχασαν νέα, αυτή τη φορά διπλή, ευκαιρία για να εδραιώσουν το προβάδισμά τους, όταν αρχικά ο Φαρινόλα και εν συνεχεία ο Παναγιωτόπουλος, έδειξαν αδυναμία στις προσπάθειές τους να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Στον υπολειπόμενο χρόνο δεν άλλαξε κάτι, οι ποδοσφαιριστές του Μάρκου Μαυρομάτη διαφύλαξαν με επιτυχία τα νώτα τους και, έτσι, το 1-0 έμελλε να μείνει μέχρι τέλους.

Πολύ καλή διαιτησία είχε ο Τσαμουτζαντώνης, όπως επίσης και οι βοηθοί του, Πετρίδης και Καλογερόπουλος (Χίου).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Μάρκος Μαυρομάτης): Γουμάγιας, Χαλκιάς, Ταμπάκης, Τεγούσης, Έσλερ, Μουσταφίδης, Ρεντζής, Σάμιος, Κυριαζής (67' Παναγιωτόπουλος), Σουλελές (82' Σπηλιωτάκης), Φαρινόλα (93' Κατσέρης)

ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ (Πέτρος Τσιγκούλης): Κατσούλης, Φύτρος, Στάφα, Μανουσάκης, Γεραγωτέλης (65' Αράπης), Δημητρίου, Χαρακτίδης (83' Ανδρεαδάκης), Κούνας (65' Βαζέχα), Ντόσκας, Γκίκας, Ζέκιο.

 

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2017 22:08