×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Αιολικός... on fire! (pics)

Αιολικός... on fire! (pics)

Τι κι αν το θερμόμετρο έδειχνε 0°C στο Γήπεδο Λουτρών; Ο Αιολικός αποδείχθηκε ιδιαίτερα… θερμός και φιλοδώρησε με πέντε γκολ το Ζευγολατιό, στο μοναδικό ματς της 14ης Αγωνιστικής, που πραγμτοποιήθηκε στον 3ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής.

από
στις 09/01/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Το τελικό 5-1 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα, με εξαίρεση ένα 10λεπτο στην επανάληψη, όπου οι φιλοξενολυμενοι έβαλαν δύσκολα στους Μυτιληνιούς. Πριν γίνει σέντρα όμως, χρειάστηκε οι άνθρωποι του Αιολικού να κάνουν αγώνα δρόμου ώστε να απομακρυνθούν τα χιόνια από τον αγωνιστικό χώρο και να διεξαχθεί κανονικά το παιχνίδι.

Ο Γιάννης Πολλαετίδης, έχοντας να αντιμετωπίσει και προβλήματα από την κακοκαιρία, που δεν επέτρεψαν ουσιαστικά στον Αιολικό να προπονηθεί κανονικά τις δύο τελευταίες ημέρες, παρέταξε στην 11άδα τον Ζαχαρή κάτω από τα δοκάρια, τους Ιωαννίδη, Καπταγιάννη, Τάχια και Τόλιο στα μετόπισθεν, Κεσίδη, Παληγεώργο και Μανουσάκη στη μεσαία γραμμή, Λαλά με Ευσταθίου στα άκρα και προωθημένο τον Μπουρού.

Ο Αιολικός απείλησε στα πρώτα λεπτά σε τετ α τετ του Ευσταθίου, ο οποίος σούταρε άουτ ενώ είχε διαθέσιμη επιλογή παράλληλα και στον αμαρκάριστο Λαλά. Στο 32′ το σκορ άνοιξε για τον Αιολικό, όταν ο Ευσταθίου πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο, άνοιξε δεξιά στον Μπουρού, κάνοντας στη συνέχεια κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, για να λάβε συστημένη σέντρα και με κεφαλιά να πετύχει ένα καταπληκτικό σε δημιουργία γκολ για το 1-0! Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τρία μαρκινά σουτ μετά το 40ο λεπτό και συγκεκριμένα σε προσπάθειες των Κορμαλή, Ατματζίδη και Ευθυμιάδη, που έφυγαν όμως αόυτ.

Στην επανάληψη, με το ξεκίνημα ο Αιολικός έφτασε και στο 2-0, όταν ο Ευσταθίου από τα δεξιά αυτή τη φορά σέντραρε παράλληλα στον Λαλά, που με ψύχραμο πλασέ πέτυχε το 2-0. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπουρούς «τρύπησε» την αντίπαλη άμυνα, αλλά το πλασέ του προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι του Τσέλιου. Και αφού δεν έγινε το 3-0 στη συγκεκριμένη φάση, η μπάλα τιμώρησε τον Αιολικό, που δέχθηκε άμεσα τη μείωση του σκορ στο 50ο λεπτό, όταν ο Χουσελάς έγινε αποδέκτης της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι και με σουτ νίκησε τον Ζαχαρή για το 2-1. Ακολούθησε ένα 10λεπτο, κατά το οποίο ο Αιολικός πανικοβλήθηκε, χάνοντας την αυτοσυγκέντρωσή του. Σε αυτό το διάστημα, το Ζευγολατιό προσπάθησε με σέντρες από τα δύο άκρα να βρει ένα δεύτερο γκολ, όμως σε όλες τις περιπτώσεις -έστω και περιπετειωδώς μερικές φορές- οι αμυντικοί άμυνα απομάκρυναν τον όποιο κίνδυνο.

Το Ζευγολατιό ανοίχτηκε και μοιραία άφησε πολλούς χώρους στον Αιολικό, που το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο. Στο 70ο λεπτό ο Μπουρούς, έπειτα από ασίστ του Ευσταθίου, πέτυχε με ψύχραιμο πλασέ το 3-1 και κάπου εκεί τέλειωσαν όλα. Στο 77′ ο Χρήστου, που είχε περάσει νωρίτερα στη θέση του Λαλά, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1 με κοντινή προβολή, έπειτα από ασταθή απόκρουση του Τσέλιου. Και το τελικό 5-1 διαμόρφωσε με ωραίο σουτ, έπειτα από στοπάρισμα στην κίνηση, ο Αμπντούλ Ραζάκ στις καθυστερήσεις, έχοντας αντικαταστήσει λίγο πριν τον Μπουρού.

Παγωμένη η ατμόσφαιρα στο Γήπεδο Λουτρών, με χιόνια περιμετρικά, αλλά και στις κερκίδες. Ο λιγοστός κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο παρακολούθησε όρθιος την αναμέτρηση, ενλω οι οργανωμένοι φίλοι του Αιολικού τραγούδησαν ως και τα «Τρίγωνα – Κάλαντα», σε μια προσπάθεια να… ζεστάνουν την ατμόσφαιρα.

Συνθέσεις:

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Γ. Πολλαετίδης): Ζαχαρής, Τόλιας, Ιωαννίδης, Καπταγιάννης, Τάχιας, Παληγεώργος (75′ Σπάρταλης), Κεσίδης, Μανουσάκης, Λαλάς (65′ Χρήστου), Ευσταθίου, Μπουρούς (80′ Ραζάκ)

ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ (Β. Λαϊβερας): Τσέλιος Ατματζίδης, Παϊνέσης, Σιγάλας, Φυσαράκης, Σενάϊ (61′ Δέσκος), Χουσελάς (77′ Κουτσουμπέλας), Καντιλιγεράκης, Χρυσαφίδης, Ευθυμιάδης, Κορμαλής

Πηγή: sportslesvos