Πέρασε η Αχαϊκή, 2-0 τον Αστέρα Αμαλιάδας

Πέρασε η Αχαϊκή, 2-0 τον Αστέρα Αμαλιάδας

Αντιμέτωπη με την Παναχαϊκή σε ένα αχαϊκό ντέρμπι θα τεθεί η ομάδα του Αλέξη Γαβριλόπουλου στον τελικό του 3ου ομίλου.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 11/01/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Η πρόκριση στη σημερινή (11/1) αναμέτρηση δεν ήταν αυτοσκοπός για την Αχαϊκή, όπως είχε επισημάνει λίγες ώρες πριν από τη σέντρα ο Αλέξης Γαβριλόπουλος. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, πως οι κιτρινόμαυροι θα... δυσαρεστούνταν από ενδεχόμενη παρουσία τους στον τελικό του 3ου ομίλου απέναντι στην Παναχαϊκή, σε ακόμη ένα σπουδαίο αχαϊκό ντέρμπι, πέρα από τα... προβλεπόμενα δύο για το πρωτάθλημα. Έτσι ακριβώς θα συμβεί, αφού η ομάδα του νεαρού προπονητή πέρασε νικηφόρα από το γήπεδο της Νέας Μανωλάδας, καθώς επιβλήθηκε με 2-0 του Αστέρα Αμαλιάδας, στην εξ αναβολής αναμέτρηση που εκκρεμούσε για την 3η αγωνιστική, 

Περίπου 200 φίλαθλοι, εκ των οποίων οι 100 ήταν υποστηρικτές της Αχαϊκής, παρακολούθησαν ένα δυνατό παιχνίδι, με λιγοστή ποιότητα, κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών και του κακού αγωνιστικού χώρου, που δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 3' με σουτ του Κωστούλα, ενώ σε πανομοιότυπη φάση στο 30' ο Αναγνωστόπουλος έγραψε το 0-2, θέτοντας γερές βάσεις για την επικράτηση της ομάδας του. Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο από το 48' λόγω αποβολής του Μαντά με απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο παίξιμο, η Αχαϊκή δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα και να πανηγυρίσει στο τέλος την πρόκριση.

Διαιτητής ήταν ο Νικολόπουλος (Μεσσηνίας), με βοηθούς τους Γκούμα (Μεσσηνίας) και Μπουτσαλή (Λακωνίας).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Λάζαρος Σέμος): Τσάμης, Μπουτσικάκης (65' Παπουτσής), Αντωνόπουλος (43' λ. τρ. Μελετίδης), Μπαρδούσης, Νικολακόπουλος, Κλαδάκης, Μπουζουράς, Μπράβος, Μπαρμπαρούσης, Γκατιάγκα, Παρασκευόπουλος (46' Σταθάτος)

ΑΧΑΪΚΗ (Αλέξης Γαβριλόπουλος): Δρακόπουλος, Ντάζο, Στεφανόπουλος, Πετρόπουλος, Σωτηρόπουλος, Κωνσταντινόπουλος, Αγγελόπουλος (79' Αποστολόπουλος), Μαντάς, Κωστούλας, Μικελάτος (80' Μεντζελόπουλος), Αναγνωστόπουλος (65' Δριμάλας).