×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Διπλό «χτύπημα» ο Αστέρας Αμαλιάδας!

Διπλό «χτύπημα» ο Αστέρας Αμαλιάδας!

Πήρε Μπ. Οντσβόνγκ και Ν. Λούγκο

από
στις 27/01/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Συνεχίζει τη μεταγραφική ενίσχυση ο Αστέρας, όπως αναφέραμε κι από το προηγούμενο ρεπορτάζ, και ήδη βρίσκεται στην Αμαλιάδα για να ολοκληρωθεί η απόκτηση του ο 26χρονος (20.01.1991) πανύψηλος (1,92μ.) επιθετικός Μπόρις Οντσβόνγκ. Ο οποίος από τη σεζόν 2013-14 αγωνίστηκε και σε άλλες ελληνικές ομάδες.

Ο Οντσβόνγκ γεννήθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας από Νιγηριανούς γονείς και ξεκίνησε την καριέρα του στην Ερασιτεχνική Savio Roman όταν ήταν ακόμα 15 χρονών. Δεν άργησε να αναδειχθεί και να γίνει από τους κορυφαίους στην ομάδα και έτσι την αμέσως επόμενη σεζόν και μόλις στα 16 του μπήκε στο στόχαστρο μεγάλων ομάδων όπως Τζένοα, Ίντερ. Λόγω της σωματοδομής του (1,92μ.) τον χαρακτήρισαν ο νέος Μπαλοτέλι και τελικά κατάφερε να τον αρπάξει η Σαμπντόρια. Παίζοντας αρχικά στην ομάδα Κ20 της Σαμπντόρια αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 26 γκολ σε 27 αγώνες.

Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Viterbo (Serie D) και στην Nardo (Serie C), ώσπου έφτασε στη Μάλτα και συγκεκριμένα την Naxxar FC, ομάδα της Β΄ Κατηγορίας. Από εκεί μεταπήδησε στη Floriana στην Α' Κατηγορία της Μάλτας. Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Ραπίντ Κινσινάου της Μολδαβίας (Α’ Κατηγορία),  τη σεζόν 12-13, όπου αναδείχτηκε φιναλίστ του Κυπέλλου Μολδαβίας και πέτυχε συνολικά 6 γκολ σε 16 αγώνες. Από τη Μολδαβία έφτασε στην Ελλάδα και την Καλαμάτα, τη σεζόν 2013-2014, όπου σε 17 παιχνίδια στη Γ΄ Εθνική πέτυχε 4 γκολ (ΦΩΤΟ). Από εκεί, στο δεύτερο γύρο πήγε στον Παναργειακό. και εν συνεχεία στην ΑΠΕΠ της Κύπρου.

Ο Οντσβόνγκ ξεκίνησε τη φετινή σεζόν στην Α.Ε. Καραϊσκάκης (Γ' Εθνική, 2ο όμιλο), απ’ όπου στα τέλη Δεκεμβρίου έμεινε ελεύθερος μαζί με τους Αρη Λώττα, Φίλιππο Σκοπελίτη, Νίκο Μποτονάκη, κ.τ.λ., (απόφαση της διοίκησης για οικονομικούς λόγους) που επίσης είχαν ξεκινήσει τη σεζόν εκεί.

Ο αμαλιαδίτικος σύλλογος λοιπόν ενισχύει την επιθετική του γραμμή, ενώ αποκτήθηκε και ένας ακόμη ποδοσφαιριστής (αμυντικός). Ο – γνωστός στο ηλειακό κοινό από την θητεία του στον Πανηλειακό τη σεζόν 2012-2013 στη Γ' Εθνική – Νίκος Λούγκος που έχει γεννηθεί στις 27/7/1992, αγωνίζεται κυρίως στην θέση του αριστερού μπακ και πέρα από τους ερυθρόλευκους έχει φορέσει την φανέλα των ΑΕ Λάρισας (από εκεί ξεκίνησε), Πιερικού, Τυρνάβου, Πυργετού, Νίκης Βόλου, Δωτιέα Αγιάς, Χαλκίδας, Εθνικού Φιλιππιάδας καθώς και των Κυπριακών Διγενή Οροκλίνης και ΠΑΕΕΚ Κερύνειας.

Μέχρι τώρα στη χειμερινή περίοδο έχουν προστεθεί στο ρόστερ, ως γνωστόν, και οι Δ. Αρβανίτης, Γ. Ντάβαρης, Αλ. Βασιλακόπουλος. Ενώ έχουν αποχωρήσει οι, Μητρόπουλος, Νικολακόπουλος, συν τον νεαρό ταλαντούχο επιθετικό Άγγελο Λόξα που ζήτησε να πάει σε ομάδα Α1 Ηλείας για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του κι έτσι θα συνεχίσει δανεικός στον Ατρόμητο Καβασίλων ως το τέλος της περιόδου.

(πηγή: iliaoikonomia)