Ο Πανθηραϊκός έσπασε το αήττητο του Ιωνικού!

Ο Πανθηραϊκός έσπασε το αήττητο του Ιωνικού!

Ο Αντώνης Γιόνδης πλήγωσε την πρώην ομάδα του, πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης (1-0).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 05/02/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Αήττητο ήταν και πάει! Από σήμερα (5/2) δεν υπάρχει ομάδα στη Γ' Εθνική που να προχωρά χωρίς ήττες, αφού οι ποδοσφαιριστές του Πανθηραϊκού υποχρέωσαν τους συναδέλφους τους στον Ιωνικό να αποχωρήσουν για πρώτη φορά με σκυμμένα κεφάλια από αγωνιστικό χώρο, σημειώνοντας ακόμη μία νίκη που θα γραφτεί στην ιστορία του συλλόγου!

Στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο, οι νησιώτες επικράτησαν με 1-0 του Ιωνικού, στις τάξεις του οποίου βλέπουν πλέον την παρουσία στην κορυφή να τίθεται υπό αμφισβήτηση. Κεντρικό πρόσωπο είναι, βέβαια, ο Αντώνης Γιόνδης, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, πληγώνοντας την πρώην ομάδα του, κάτι που είχε κάνει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν ως ποδοσφαιριστής της Κηφισιάς. Ήταν το 70', σε ένα χρονικό σημείο όπου οι γηπεδούχοι του Μανόλη Παπαματθαιάκη είχαν ανεβάσει στροφές, όταν ο Φύτρος εκτέλεσε κόρνερ και ο έμπειρος φορ πήδηξε πιο ψηλά από όλους, για να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Παναγόπουλου.

Κατά τα άλλα, το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του ήταν μοιρασμένο, με τον δυνατό άνεμο που επικρατούσε να δυσχεραίνει το έργο των ποδοσφαιριστών. Στο πρώτο ημίχρονο οι Νικαιώτες δεν εκμεταλλεύθηκαν με κάποιο τρόπο τον ευνοϊκό άνεμο, παρ' όλα αυτά στην επανάληψη ήταν εκείνοι που αρχικά έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, όταν στο 59' ο Αργυρίου έκανε την προβολή, από τη σέντρα του Μάνιας, για να δει την μπάλα να προσκρούει αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει στη συνέχεια στο έδαφος, λίγα εκατοστά έξω από τη γραμμή της εστίας. Δύο λεπτά μετά (61') ήρθε η απάντηση από πλευράς Πανθηραϊκού, όταν ο Ζώνας βρέθηκε μόνος απέναντι στον Παναγόπουλο μετά από πλάγιο άουτ του Πέκα, ώστόσο ο έμπειρος γκολκίπερ αναδείχθηκε νικητής στην προσωπική τους μονομαχία. Στο 70' ο Γιόνδης έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα της Σαντορίνης, η οποία κράτησε με σχετική ευκολία το υπέρ της αποτέλεσμα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του αγώνα επικράτησε ένταση εντός του αγωνιστικού χώρου, η οποία ξεκίνησε από αντεγκλήσεις μεταξύ ποδοσφαιριστών και ανθρώπων που βρίσκονταν στους δύο πάγκους. Μάλιστα, ορισμένοι από τους περίπου 50 οπαδούς του Ιωνικού, που ταξίδεψαν στη Σαντορίνη, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, για να ακολουθήσουν περιορισμένης έκτασης διαπληκτισμοί.

Διαιτητής ήταν ο Μανούχος (Αργολίδας), με βοηθούς τους Δεληθοδωρή και Ντάλλα (Αθηνών).

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ (Μανώλης Παπαματθαιάκης): Ζωντός, Πέκα, Μποτωνάκης, Μπακάλης, Λούκας, Καλαγκάνης, Φύτρος, Λαζαρίδης (56' λ. τρ. Γιόνδης), Περιάλης, Ζώνας (87' Παπίτσας), Κριτσας

ΙΩΝΙΚΟΣ (Ηλίας Καλοπήτας): Παναγόπουλος, Παντελίδης (65' Καραλής), Μεϊμάρογλου, Προβατίδης, Κρητικός, Μαρής, Σικαλιάς, Σιμιτσής, Σαπαλίδης, Μάνιας, Αργυρίου.