«Βολεύτηκαν» σε δίκαιη ισοπαλία Κηφισιά και Τριγλία

«Βολεύτηκαν» σε δίκαιη ισοπαλία Κηφισιά και Τριγλία

Ανώτεροι «στα ίσια» οι κιτρινόμαυροι, καλύτεροι οι κυανόλευκοι με παίκτη λιγότερο (0-0).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 05/02/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Δεν συμβάδιζε με τη λογική η αναμέτρηση που έγινε το απόγευμα της Κυριακής (5/2) στο Ζηρίνειο στάδιο. Πόσο αναμενόμενο μπορεί να θεωρείται να βελτιώνει την παρουσία της με παίκτη λιγότερο η Κηφισιά και να υπερέχει στο δεύτερο ημίχρονο, τη στιγμή που όσο οι δύο ομάδες αγωνίζονταν με αριθμητική ισορροπία η Τριγλία ήταν ανώτερη; Ή πόσο πιθανό είναι να προσφέρει έμμεσο ο -κορυφαίος κατά τα άλλα- Γουμάγιας στο 86', στο οποίο κανείς ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων δεν... εδέησε να σουτάρει;

Το μόνο λογικό, τελικά, ήταν το τελικό 0-0, το οποίο κρίνεται δίκαιο βάσει της εικόνας του αγώνα και των ευκαιριών που δημιουργήθηκαν μπροστά από τις δύο εστίες. Σίγουρα, ο βαθμός της ισοπαλίας δεν έδωσε σε κανέναν από τους αντιπάλους τη δυνατότητα να κάνουν «άλμα» στην κατάταξη, παρ' όλα αυτά χαρακτηρίζεται ικανοποιητικός, δεδομένης και της νέας ήττας που γνώρισε η ουραγός ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ.

Πίεζε ψηλά από το ξεκίνημα η Τριγλία

Από το πρώτο λεπτό οι ποδοσφαιριστές της Τριγλίας κατέστησαν σαφές, όπως άλλωστε κάνουν σε όλα τα ματς, πως δεν παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να «κλειστούν» στην άμυνά τους, παραμονεύοντας να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση. Με το... καλημέρα, μάλιστα, δημιούργησαν απειλητική κατάσταση στην περιοχή της Κηφισιάς, όταν ο Ποτουρίδης πρόλαβε στην έξοδο τον Γουμάγια, όμως η προβολή που έκανε με υπερπροσπάθεια δεν είχε θετική κατάληξη. Στο 13' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, ωστόσο η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι από την εξ επαφής προβολή του Καρακώστα, ο οποίος βρέθηκε αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας. Στο 15' ο Ποτουρίδης σούταρε λίγο άουτ, για να φτάσουμε στο 27' όπου οι ισορροπίες ανατράπηκαν, όταν ο Τεγούσης έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Μακρή και δικαίως αποβλήθηκε, αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα.


Κράτησε όρθια την Κηφισιά ο Γουμάγιας

Οι Ραφηνιώτες επιχείρησαν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα που απέκτησαν, χωρίς να τα καταφέρνουν στις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Χαρακτηριστικότερη όλων είναι αυτή που καταγράφηκε στο 38', όταν ο Παπασάβας βγήκε μόνος απέναντι στον Γουμάγια σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, όμως ο έμπειρος γκολκίπερ απέκρουσε με το αριστερό χέρι το πλασέ του φορ της Τριγλίας, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Στο 41' ο Καλογιάννης σκόραρε μετά την απόκρουση του Γουμάγια, όμως σωστά υποδείχθηκε από τον δεύτερο βοηθό Κεφαλιάκο σε θέση οφσάιντ, ενώ στο επόμενο λεπτό μάλλον ορθά ανέκοψε και ο πρώτος βοηθός Σπάρταλης τον Φαρινόλα που κατευθυνόταν προς την εστία του -θετικού σε ολόκληρο το ματς- Δήμιζα.


Τις εντυπώσεις οι γηπεδούχοι με αριθμητικό μειονέκτημα

Στο δεύτερο μέρος η Κηφισιά σχεδόν εξάλειψε το αριθμητικό της μειονέκτημα και παίζοντας με ιδιαίτερο πάθος, κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, επιδιώκοντας μάλιστα να φτάσει και στο γκολ της νίκης με μπροστάρη τον συγκινητικό Φαρινόλα! Στο ίδιο διάστημα η Τριγλία φδεν κατάφερε ουσιαστικά να εκμεταλλευθεί την υπεραριθμία της, προδομένη κατά κύριο λόγο από τα πολλά ατομικά λάθη, εξαιτίας των οποίων σταματούσαν εν τη γενέσει τους οι όποιες επιθετικές προσπάθειες. Ενδεικτικό της μετριότητας στην οποία κυμάνθηκε η απόδοση των κιτρινόμαυρων στο δεύτερο 45λεπτο είναι πως μπόρεσαν να δημιουργήσουν μόλις μία καλή στιγμή, η οποία σημειώθηκε στο 82', όταν ο Γουμάγιας απέκρουσε στη δεξιά του γωνία το αριστερό πλασέ του Ποτουρίδη. Η Κηφισιά, που έδειχνε πιο απειλητική, έχει να... θυμάται ένα καλό σουτ του Φαρινόλα από πολύ πλάγια θέση στο 46', αλλά και τη φάση του 68', όπου ο Φαρινόλα δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά το όχι και τόσο καλό γύρισμα του -επίσης πολύ καλού- Σουλελέ.

Επέστρεψαν το... δώρο του Γουμάγια

Στο 86' οι φιλοξενούμενοι «πέταξαν» στο καλάθι των αχρήστων το... δώρο του Γουμάγια, ο οποίος υπέπεσε σε έμμεσο φάουλ, πιάνοντας την μπάλα, αφού πρώτα την είχε αφήσει να πέσει στο έδαφος. Στην εκτέλεσή του, οι παίκτες της Τριγλίας μπερδεύτηκαν και ακούμπησαν την μπάλα χωρίς να σουτάρουν, δίνοντας την ευκαιρία στον πολύπειρο πορτιέρο να επέμβει γρήγορα και να διορθώσει το λάθος του, απομακρύνοντας σε πλάγιο.
Η ολοκλήρωση του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες να αρκούνται στη «λευκή» ισοπαλία, σε ένα ματς που παρακολούθησαν περίπου 300 φίλαθλοι, εκ των οποίων οι 60 ήταν υποστηρικτές της Τριγλίας.
Πολύ καλή διαιτησία είχε ο Ωραιόπουλος (Δωδεκανήσου) σε ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι με πολλές αμφισβητούμενες φάσεις, σωστές ήταν και οι περισσότερες υποδείξεις των βοηθών του, Σπάρταλη (Δωδεκανήσου) και Κεφαλιάκου (Πειραιά).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Μάρκος Μαυρομάτης): Γουμάγιας, Χαλκιάς, Ταμπάκης, Τεγούσης, Καρακώστας, Έσλερ, Μουσταφίδης, Σάμιος (91' Αδρακτάς), Κυριαζής (60' Ρεντζής), Σουλελές (78' Παναγιωτόπουλος), Φαρινόλα

ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ (Γιώργος Αρχοντάκης): Δήμιζας, Καμβύσης, Τσάγκαρης, Μακρής, Μαντζώρος, Μπιταξής (75' Παπαδόπουλος), Νικολόπουλος (81' Τσεβάς), Καρβουνίδης (60' Κότσι), Ποτουρίδης, Καλογιάννης, Παπασάβας.