Εθνικός: Κόβει Πίτα με το μυαλό στο γηπεδικό

Εθνικός: Κόβει Πίτα με το μυαλό στο γηπεδικό

Οι σκέψεις όλων αύριο (18/2) το πρωί (11:00) στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά θα βρίσκονται στο μεγάλο «όνειρο» της δημιουργίας στέγης για την ιστορική ομάδα.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 17/02/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Κάποτε, όχι πολύ παλιά, ήταν ημέρα χαράς όταν έκοβε την Πίτα του ο Εθνικός. Την πρώτη σεζόν της ανάκτησης των ηνίων από τον Αλέξη Αγγελόπουλο, όταν η ομάδα πάλευε στη Δ' Εθνική για την αποφυγή του υποβιβασμού, ακόμη και την επόμενη χρονιά, στα τοπικά, υπήρχε η προοπτική της επανεκκίνησης από το «μηδέν», που απογείωνε τη διάθεση σε μία -ούτως ή άλλως- ευχάριστη υπόθεση.

Στην αυριανή (18/2, 11:00) εκδήλωση για την κοπή της Πίτας του ποδοσφαιρικού Εθνικού, που θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης του Πειραιά, το κλίμα πιθανόν να είναι καλό χάρη στη συγκυρία που δημιουργείται από τη θετική παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Ο Θύμιος Γεωργούλης και οι ποδοσφαιριστές του έχουν φροντίσει να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα με τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες μέσα στο 2017, ωστόσο το ζήτημα που εξακολουθεί να «καίει» την κυανόλευκη οικογένεια δεν είναι άλλο από το γηπεδικό. Η ανάγκη για τη δημιουργία μιας «στέγης» στον Εθνικό δείχνει να συνδέεται άμεσα, πλέον, με τη βιωσιμότητα της ομάδας, η οποία έχει «κολλήσει» τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.
Τη σημασία ενός τέτοιου έργου για την ομάδα του Πειραιά έχει αναδείξει σε όλους τους τόνους και ο ίδιος ο Αλέξης Αγγελόπουλος, για τον οποίο η δημιουργία γηπέδου ευθύς εξαρχής αποτελούσε το δεύτερο και μεγαλύτερο στόχο από την ημέρα ανάληψης ευθυνών στον Εθνικό, μετά την επιτυχή επανένταξη του ποδοσφαιρικού τμήματος στον Εθνικό ΟΦΠΦ. Ο ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού Εθνικού έχει προχωρήσει από την πλευρά του σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και, πλέον, περιμένει την αναμενόμενη ανταπόκριση στην πράξη από την Δημοτική Αρχή του Πειραιά, την Περιφέρεια Αττικής και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γιώργο Βασιλειάδη, για να αρχίσει το «όνειρο» των χιλιάδων φίλων του Εθνικού να παίρνει σάρκα και οστά!

Όπως ενημέρωσαν οι Πειραιώτες στο δελτίο Τύπου για την αυριανή εκδήλωση, «θα τιμηθούν ο επικεφαλής του Ιατρικού team της ομάδας μας και διακεκριμένος Ορθοπεδικός κ. Γιώργος Καραχάλιος για την ανιδιοτελή προσφορά και τις υπηρεσίες στον Σύλλογο, οι κ.κ. Βασίλης Δέρβος και Δημήτρης Καραφαντής για τις επιτυχίες του τμήματος Καλαθοσφαίρισης, ο αρχηγός της ομάδας μας, Βασίλης Βουτσινάς, που προέρχεται απο τις Ακαδημίες του Συλλόγου και, τέλος, η ομάδα της 10ετίας του 1980, μια βράβευση που θα γίνει απο τις Αντιπροσωπείες των Παλαιμάχων του Ολυμπιακού της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού».