Ο Εργοτέλης το ντέρμπι, ο Ιωνικός το πλεονέκτημα

Ο Εργοτέλης το ντέρμπι, ο Ιωνικός το πλεονέκτημα

Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου πήρε με πρωταγωνιστή τον Κατσικοκέρη τη νίκη απέναντι στους Νικαιώτες που τουλάχιστον υπερτερούν στην ισοβαθμία (2-1).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 19/02/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Το έχει στη φύση του το ποδόσφαιρο, να γοητεύει με τις συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων μέσα σε ένα 90λεπτο. Στο μεγάλο ντέρμπι που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο Παγκρήτιο, ο Εργοτέλης κυνηγούσε για περίπου 70 λεπτά το γκολ που θα του έδινε τη νίκη απέναντι στον Ιωνικό, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα βρέθηκε να προηγείται με διαφορά δύο τερμάτων και εν τέλει επικράτησε με 2-1, που αφήνει και τις δύο πλευρές με... γλυκόπικρη γεύση.

Από τη μία, οι κιτρινόμαυροι έπιασαν τον μεγάλο τους αντίπαλο στην 1η θέση, ωστόσο δεν μπόρεσαν κρατήσουν το σκορ με το οποίο είχαν ηττηθεί στο παιχνίδι του πρώτου γύρου και χάρη στο οποίο θα εξασφάλιζαν την απόλυτη ισορροπία στην κορυφή. Από την άλλη, οι Νικαιώτες βρέθηκαν με την... πλάτη στον τοίχο, λίγο έλειψε να γνωρίσουν ακόμη πιο ευρεία ήττα, ωστόσο στις καθυστερήσεις ευτύχησαν τουλάχιστον να πετύχουν το γκολ, με το οποίο έχουν το «πάνω χέρι» σε οποιαδήποτε ισοβαθμία.

Το σύνολο του Σούλη Παπαδόπουλου είχε την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και δίκαια έφτασε στη νίκη, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή για ακόμη μία φορά τον Νίκο Κατσικοκέρη, ο οποίος στο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος έχει βγει μπροστά και πρωτοστατεί στην προσπάθεια της ομάδας του για κατάκτηση του τίτλου στον 4ο όμιλο. Από την άλλη, οι κυανόλευκοι του Ηλία Καλοπήτα περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, έχοντας εμφανώς ως σκοπό τους να κρατήσουν το «μηδέν».

Τελικά το σκορ άνοιξε μετά από 74 λεπτά αγώνα, όταν ο Λεάλ σέντραρε και ο Κατσικοκέρης με κεφαλιά, νίκησε τον Παναγόπουλο για το 1-0. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, δύο λεπτά μετά ήρθε και το δεύτερο προσωπικό τέρμα του υψηλόσωμου επιθετικού, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, μετά από απόκρουση του Παναγόπουλου σε σουτ του Λεάλ. Στο 90', μάλιστα, θα μπορούσε να έχει φτάσει σε χατ τρικ, όμως ο Παναγόπουλος αντέδρασε σωστά στην κοντινή προβολή του αντιπάλου του. Ο Ιωνικός μετρίασε τς εντυπώσεις από την ήττα με εκτέλεση φάουλ του Καραλή, ο οποίος μείωσε για το τελικό 2-1 στο 94'.

Διαιτητής ήταν ο Ζαραβίνος, με βοηθούς τους Λυμπερόπουλο (Αθηνών) και Πολυχρονιάδη (Ανατολικής Αττικής).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Σούλης Παπαδόπουλος): Βασιλειάδης, Νικολακάκης, Νιάρος, Παπαπαναγιώτου, Μπάτζιος, Ρουσάκης (61' Καϊμακαμούδης), Μισέλ, Σερτζίνιο (89' Βογιατζής), Κατσικοκέρης, Λεάλ, Βελλίνης (78' Γκοτσούλιας).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Ηλίας Καλοπήτας): Παναγόπουλος, Μαρής, Μεϊμάρογλου, Παντελίδης, Ασάνοβιτς (58' Σαπαλίδης), Κρητικός, Καμαρά, Σιμιτσής (78' Καραλής), Αργυρίου, Μάνιας (46' Ζαφειρίδης), Πέεφ.