×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Δύσκολα, αλλά νίκησε ο Ολυμπιακός Βόλου

Δύσκολα, αλλά νίκησε ο Ολυμπιακός Βόλου

Σ’ ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 0-1 επί της Αμβρακίας Κωστακιών στην Άρτα.

από
στις 19/02/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλό τους, έχασαν σωρεία ευκαιριών στο πρώτο ημίχρονο, για να φτάσουν δίκαια στη νίκη. Στο 96′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Χολέβας. Με τη νίκη του αυτή ο Ολυμπιακός παρέμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν την ισοπαλία του Απόλλωνα Λάρισας στην Κατερίνη με τον Πιερικό και μείωσαν τη διαφορά από την πρώτη θέση στους δύο βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο, δημιουργώντας και χάνοντας πολλές ευκαιρίες για γκολ, με το φαινόμενο της δυστοκίας για τους «ερυθρόλευκους» να κάνει και πάλι την εμφάνισή του. Από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή οι παίκτες του Τίμου Καβακά ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, σ’ ένα ακατάλληλο για ποδόσφαιρο γήπεδο, από τη βροχή που έπεφτε καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Οι «ερυθρόλευκοι» περιόρισαν στο μισό γήπεδο την Αμβρακία και προσπαθούσαν κυρίως από τα αριστερά να πλαγιοκοπήσουν την άμυνα των γηπεδούχων, με τους Δωματά και Σουάνη. Στο κέντρο επιχειρούσε ο Μασάντο, με τον Ολυμπιακό να φτάνει εύκολα σε θέση βολής, όμως οι παίκτες του ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε στο 2′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μασάντο, ο Οικονόμου στο πρώτο δοκάρι δεν πρόλαβε να βρει τη μπάλα και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο επόμενο λεπτό σε σουτ του Σταύρου έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Βαρέλη. Οι γηπεδούχοι που προσπαθούσαν να παίξουν με αντεπιθέσεις, έκαναν το πρώτο και μοναδικό σουτ στο πρώτο ημίχρονο στο 10′, με τον Νταλάκα να σουτάρει έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο 11′ ο Δωματάς από τα αριστερά γύρισε τη μπάλα για τον Στουρνάρα μέσα στην περιοχή, αυτός προσπάθησε να σουτάρει, με τη μπάλα να κολλά στο νερό και να χάνεται η ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Από εκείνο το χρονικό σημείο και μέχρι το ημίωρο, ο Ολυμπιακός διατήρησε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, ωστόσο, δεν έχασε κάποια καλή ευκαιρία για γκολ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν και πάλι ρυθμούς στο τελευταίο τέταρτο, καθώς από το 32′ μέχρι το 45′ έφτασαν επτά φορές με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Βαρέλη, δίχως, ωστόσο, να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 32′ σέντρα σουτ του Δωματά έδιωξε με γροθιές ο Βαρέλης, ενώ στο 37′ αδύναμο σουτ του Σουάνη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Αμβρακίας. Στο 37′ ο Ολυμπιακός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από σέντρα του Δωματά από τα αριστερά, ο Φλίγκος με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή… κατάφερε να στείλει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η πίεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο 38′ κεφαλιά του Σταύρου μπλόκαρε το τερματοφύλακας Βαρέλης. Δύο λεπτά αργότερα, στο 40′, σε σουτ του Σταύρου μετά από σέντρα του Μασάντο η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι της Αμβρακίας. Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο ακόμη ευκαιρίες. Την πρώτη στο 41′ όταν μετά από ωραία προσπάθεια του Σουάνη από τα αριστερά, αυτός σέντραρε, με τον Μασάντο να μην μπορεί να βρει τη μπάλα, όπως θα ήθελε, να φύγει αυτή άουτ. Η δεύτερη, κλαστική, στο 43′. Ο Σταύρου με κάθετη πάσα βρήκε τον Δωματά να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή, με τον Βαρέλη να κάνει σωτήρια έξοδο και να διώχνει τη μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε το ίδιο δυνατά με στόχο το γκολ που θα έδιωχνε το άγχος από τα πόδια των ποδοσφαιριστών. Οι «ερυθρόλευκοι» άσκησαν πίεση στα καρέ του Βαρέλη, ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 59′. Ο Μασάντο εκτέλεσε κόρνερ, δημιουργήθηκε σύγχυση μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να μην μπορούν τρεις φορές να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, για να χαθεί μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.

Για να φτάσουμε στο 63′ όπου η ανωτερότητα του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο καρποφόρησε. Ο Δωματάς από τα αριστερά έκανε την προσπάθεια, σέντραρε, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκαν Φλίγκος και Σταύρου, με τον δεύτερο να τη στέλνει εξ επαφής στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 0-1. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας το υπέρ τους σκορ φρόντισαν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους, κυνηγώντας το δεύτερο γκολ, προκειμένου να «κλειδώσουν» τη νίκη. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση και στο 72′ λίγο έλειψε να γίνει το 1-1. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Νταλάκα, ο Μπαλαδήμας δεν μπόρεσε να πλασάρει τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Κατσούλη να μπλοκάρει εξ επαφής.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο 87′ έφτασαν μια «ανάσα» από το 0-2, όταν ο Ευθυμιάδης βρήκε με ωραία μπαλιά τον Δωματά μόνο απέναντι από τον Βαρέλη, ο οποίος έκανε έξοδο και έδιωξε τη μπάλα και στη συνέχεια της φάσης ο Δωματάς έκανε επιθετικό φάουλ. Και ενώ ο Ολυμπιακός κρατούσε εύκολα το υπέρ του σκορ, στο 89′ παραλίγο να έρθουν τα πάνω κάτω στο παιχνίδι. Σε γέμισμα του τερματοφύλακα Βαρέλη, υπήρξε σύγχυση στα καρέ του Ολυμπιακού, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να σκοράρουν μέσα από τη μικρή περιοχή.

Διαιτητής: Ρούσσος-Μπεκερτζής (Πρέβεζας)
Βοηθοί: Κωνταντίνου, Τσόγκας (Πρέβεζας)
Κόκκινη: 90+6 Χολέβας (2η κίτρινη)
Κίτρινες: Νταλάκας, Μπεζεβέγκης, Λύτος-Μασάντο, Σταύρου, Σουάνης, Κατσούλης, Οικονόμου
ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ: Βαρέλης, Τάσσος (86′ Ρούμπος), Κωστακιώτης, Μπεζεβέγκης, Λύτος, Βερλέκης, Παππάς, Ασπροποταμίτης (80′ Μπότσαρης), Σιδηρόπουλος, Νταλάκας, Μπαλαδήμας (75′ Θέμελης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Ιωαννίδης, Χολέβας, Ζώνας, Στουρνάρας, Σταύρου, Οικονόμου, Δωματάς, Σουάνης (73′ Ευθυμιάδης), Μασάντο (81′ Πότσι), Φλίγκος (90′ Αναστασίου).

 
Πηγή: goalpost