Ανδράλας: Ένιωθα έτοιμος όταν μου ζητήθηκε

Ανδράλας: Ένιωθα έτοιμος όταν μου ζητήθηκε

Αποδεικνύεται πως μόνο ρίσκο δεν ήταν από πλευράς Νίκου Λεμονή η τοποθέτηση του 39χρονου στην τεχνική ηγεσία.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 15/03/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Έστω κι αν φαντάζει πρόωρη η οποιαδήποτε κρίση πριν πέσει η αυλαία, μόνο αν συμβεί κάτι συνταρακτικό δεν θα μπει το θετικό πρόσημο δίπλα στην παρουσία της Προοδευτικής στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Το θαυμάσιο πρόσωπο της ιστορικής ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, ως προβολή της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στα... παρασκήνια, την έχουν αναγάγει στις συνειδήσεις του φίλαθλου κόσμου ως μία από τις ευχάριστες υποθέσεις της χρονιάς στον 4ο όμιλο. Πέρα από τα γνώριμα συστατικά του dna της, η Προοδευτική έχει αξιοσημείωτα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά και άψογη λειτουργία ως σύνολο, στοιχεία που κατά κύριο λόγο την οδηγούν σε αυτή την επιτυχημένη πορεία.

Κύριος... υπαίτιος για όλα τα παραπάνω είναι ο Πάρης Ανδράλας, ο άνθρωπος που από την τεχνική ηγεσία έχει αναμορφώσει πλήρως τους βυσσινί, από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα. Συνεπικουρούμενος από τον άξιο συνεργάτη του, τον Βασίλη Σπέρτο, ο 39χρονος τεχνικός αποδεικνύει πως μόνο ρίσκο δεν πήρε ο Νίκος Λεμονής στις αρχές του περασμένου Οκτώβριου, με την απόφασή του να ρίξει πάνω σε έναν νέο προπονητή, όλη την ευθύνη της αναγέννησης της ομάδας, σε μία σεζόν που αρχικά έδειχνε πως θα πήγαινε στράφι! Ο ίδιος, άλλωστε, σημείωσε στο pamebala.gr, μετά από σχετική ερώτηση, πως από την πρώτη στιγμή είχε πλήρη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και τις δυνατότητές του.

«Προπονητικά ένιωθα και ήμουν έτοιμος να αναλάβω, όταν μου ζητήθηκε. Για μένα είναι πολύ συμαντικό ο προπονητής να έχει βιώματα από το ποδόσφαιρο. Να μπορεί να καταλάβει ανά πάσα στιγμή τι γίνεται στο παιχνίδι! Να μπορεί να μιλήσει στους παίκτες του και πάνω από όλα να είναι δίκαιος» σχολίασε ο νεαρός κόουτς, ο οποίος δείχνει να μην παρασύρεται από τον ενθουσιασμό της φετινής χρονιάς, καθώς σκέφτεται τις μελλοντικές του ενέργειες, με αφετηρία το καλοκαίρι.

«Το καλοκαίρι θα γίνει η συζήτηση για να δούμε αν θα μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία μας, που θα εξαρτηθεί από το αν θα ταιριάζουν οι φιλοσοφίες μας. Σίγουρα θέλουμε μεγαλύτερη οργάνωση από φέτος, αλλά και πολλές λεπτομέρειες που χρειάζεται ένας σύλλογος για να κάνει πρωταθλητισμό, όπως για παράδειγμα οι μεταγραφές. Εξάλλου, γνωρίζουμε στην ομάδα τα σημεία στα οποία υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση. Ο κ. Λεμονής είναι ο ηγέτης του συλλόγου, είναι εκείνος που βάζει τα χρηματά του σε δύσκολες εποχές, όμως αν θα συνεχίσουμε μαζί είναι σε συνάρτηση με το αν θα έχουμε την ίδια φιλοσοφία» συμπλήρωσε. 


«Η Προοδευτική παίζει μόνο για την ιστορία της και τον κόσμο»

Το απόγευμα της Κυριακής η Προοδευτική θριάμβευσε απέναντι στον αιώνιο εχθρό της, τον Ιωνικό, με τον Πάρη Ανδράλα να μοιράζεται κάποιες από τις κατασταλλαγμένες σκέψεις του, μια και έχουν περάσει, πλέον, δύο εικοσιτετράωρα.

«Κάναμε μία μεγάλη νίκη και βαθμολογικά, αλλά κυρίως για λόγους πρεστίζ, γιατί πολλά ακούγονταν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Η Προοδευτική παίζει μόνο για την ιστορία και τον κόσμο της. Έχουμε αποδείξει ότι δεν μας ενδιαφέρει τι γίνεται στις άλλες ομάδες ή πόσο θέλουν για να βγουν. Από τον ηγέτη μέχρι τον φροντιστή μας ενδιαφέρει μόνο να κερδίζουμε μεμονωμένα τα παιχίδια. Άλλωστε, η φιλοσοφία του συλλόγου είναι να βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλω να πω ένα μεγάλο 'ευχαριστώ' στον κόσμο για τη συμπαράστασή του. Μας έδωσε ώθηση. Ωστόσο, τα περισσότερα συγχαρητήρια και τα περισσότερα μπράβο ανήκουν στους ποδοσφαιριστές. Το έχω ξαναπεί πως αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Προσπαθούμε σε αυτά τα παιδιά να δώσουμε μία κατεύθυνση. Αυτοί παίζουν και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, σχετικά με τον προσεχή αντίπαλο της ομάδας του, υποστήριξε: «Η βαθμολογική θέση αδικεί τον Ιάλυσο. Έχει πολύ καλούς παίκτες, πολύ καλό προπονητή, όμως εμείς θα πάμε με σκοπό τη νίκη και με στόχο να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας». 

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 11:53