Ιωνικός-Καλοπήτας: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «διαζυγίου»

Ιωνικός-Καλοπήτας: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «διαζυγίου»

Από τις 27 Νοεμβρίου (!) έχει να κερδίσει μακριά από τη Νεάπολη η ομάδα της Νίκαιας. Η ήττα από την Προοδευτική ήταν το «κερασάκι στην τούρτα».

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 16/03/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Σύμφωνα με μία πρώτη, αβίαστη ανάγνωση, ο Ηλίας Καλοπήτας έφυγε από τον Ιωνικό εξαιτίας της ήττας (με ανατροπή στο σκορ...) από την Προοδευτική. Θα ήταν σχεδόν αδύνατο να υπάρξει περαιτέρω στήριξη στο πρόσωπο του 40χρονου τεχνικού, ακόμη κι αν αυτή θα ήταν η πρόθεση της «διοίκησης ποδοσφαίρου», από τη στιγμή που οι οργανωμένοι οπαδοί του νικαιώτικου συλλόγου, οι Rangers, επέλεξαν να εκφράσουν την οργή τους με τον πλέον απερίφραστο τρόπο, λίγο μετά το τελευταίο σφύριγμα στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής, δίνοντας τον τίτλο «Καλοπήτα πάρε δρόμο», σε κείμενο που ανάρτησαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως είχε αρχίσει καιρό πριν να διαμορφώνεται μία γενικευμένη δυσαρέσκεια με αποδέκτη τον πρώην πλέον προπονητή των κυανόλευκων, απόρροια αφενός της μέτριας εικόνας που παρουσίαζαν οι πρωτοπόροι στον αγωνιστικό χώρο, αφετέρου της «φτωχής» συγκομιδής στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Ιωνικός έχει να κερδίσει από τις 27 Νοεμβρίου (!) μακριά από τη Νεάπολη, ημέρα κατά την οποία λύγισε στο τέλος την Τριγλία στη Ραφήνα στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής. Έκτοτε, στους έξι εκτός έδρας αγώνες που έχουν ακολουθήσει, έχουν καταγραφεί τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες, απολογισμός διόλου κολακευτικός για μία ομάδα που πραγματοποιεί στην πράξη πορεία πρωταθλητισμού και διεκδικεί την άνοδο στη football league. Αναλυτικά, τους τελευταίους -περίπου- τέσσερις μήνες ο Ιωνικός έχει «τσιμπήσει» από έναν βαθμό σε Ζωνιανά από τον Ερμή (0-0), Χανιά από την ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ (1-1) και Περιστέρι από τον Άγιο Ιερόθεο (0-0), ενώ στις τελευταίες τρεις εξορμήσεις του επέστρεψε στη βάση του με... άδεια χέρια, γωρίζοντας την ήττα σε Σαντορίνη από τον Πανθηραϊκό (1-0), Ηράκλειο Κρήτης από τον Εργοτέλη (2-1) και Κορυδαλλό από την Προοδευτική (2-1).

Η μισή αλήθεια είναι πως στη Νίκαια «πόνεσε» η ήττα από την Προοδευτική και ο τρόπος που αυτή σημειώθηκε. Η άλλη μισή, όμως, είναι ότι επρόκειτο για το αποκορύφωμα της προβληματικής παρουσίας του Ιωνικού, κυρίως με τον ερχόμο του 2017.