×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Την πήρε η «κάτω βόλτα»…

Την πήρε η «κάτω βόλτα»…

Η κάτω βόλτα φαίνεται πως έχει πάρει τη Νίκη, που στο Δημοτικό Στάδιο της Άρτας ηττήθηκε σε ένα κακό ποιοτικά ματς με 2-1 από την εκ ουραγών Αμβρακία Κωστακιών, η οποία προερχόταν από έξι συνεχόμενες ήττες

από
στις 02/04/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν υπνωτισμένοι στο γήπεδο και μέχρι το 9’ βρίσκονταν με δύο γκολ πίσω στο σκορ, δείχνοντας ένα κάκιστο πρόσωπο. Από κει και πέρα, τη μείωση του σκορ στο 46’ από τον Κορέτα η αποβολή του Γαρυφαλλόπουλου στο 56’ δεν επέτρεψε στη Νίκη να συνεχίζει να είναι όσο πιεστική ήθελε και τελικά μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι.

Η Αμβρακία αγωνίστηκε τον Βαρέλη κάτω από τα δοκάρια και τους Τάσσο, Μπεζεβέγκη, Παπαρούνη και Βασίλα στην αμυντική γραμμή, ενώ στο κέντρο Ασπροποταμίτης και Βερλέκης ήταν οι ανασταλτικοί χαφ. Μπροστά τους ήταν οι Νταλάκας στον άξονα, Μπαλαδήμας στ’ αριστερά και Παππάς στα δεξιά με φορ τον Σιδηρόπουλο.

Η Νίκη ξεκίνησε με τέσσερις στην άμυνα, τους Παπαδήμα, Παρασκευαΐδη, Ναουμίδη και Δημολιό μπροστά από τον Τζήμα, ενώ οι Μέτσε και Πετράκος ήταν οι αμυντικοί μέσοι με τον Κόλα επιτελικό. Δεξιά στο κέντρο ήταν ο Παπαγεωργίου, αριστερά ο Νικλητσιώτης και φορ ο Κορέτα.

Στο πρώτο μέρος όλη η ιστορία ήταν τα δύο γρήγορα γκολ των γηπεδούχων στο 3’ και το 9’ Στην πρώτη περίπτωση ο Νταλάκας ύψωσε την μπάλα, η άμυνα της Νίκης αδράνησε χαρακτηριστικά και δύο παίκτες της Αμβρακίας βγήκαν μόνοι με τον Τζήμα, με τον Σιδηρόπουλο να πλασάρει σωστά τον Τζήμα για το 1-0. Στο 9’ ο Νταλάκας εκτέλεσε το κόρνερ από τ’ αριστερά στο πίσω δοκάρι και ο Σιδηρόπουλος γύρισε με το κεφάλι για τον Παπαρούνη, που με προβολή έκανε το 2-0. Από κει και πέρα φάσεις δεν είχαμε μέχρι την ανάπαυλα, με τη Νίκη ειδικά μετά την αναγκαστική αλλαγή του Μέτσε με τον Γαρυφαλλόπουλο στο 30’ να είναι πιο πιεστική και τους γηπεδούχους να επιλέγουν να μείνουν στο μισό γήπεδο, αλλά πέραν τούτου ουδέν.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη μείωση του σκορ για τη Νίκη, αφού ο Κορέτα στο πρώτο δοκάρι με εύστοχο πλασέ, χωρίς η μπάλα να σκάσει στο έδαφος μετά τη χαμηλή σέντρα του Παπαδήμα εντός περιοχής από τα δεξιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-1).

Παρόλ’ αυτά η αποβολή του Γαρυφαλλόπουλου με απευθείας κόκκινη κάρτα -ίσως για φτύσιμο στον Παπαρούνη- μετά από επιθετικό φάουλ στον αντίπαλό του άλλαξε τα δεδομένα, ενώ η βολιώτικη ομάδα φαινόταν πιεστική.

Πάντως, η Αμβρακία δε φάνηκε ικανή να εκμεταλλευτεί αυτό το πλεονέκτημα και ενδιαφερόταν κυρίως για τη διαφύλαξη του υπέρ της 2-1, χωρίς ωστόσο και να κινδυνεύει. Αντιθέτως ήταν αυτή που δημιούργησε την επόμενη φάση στο 79’. Ο Βασίλας σέντραρε από τ’ αριστερά και ο Νταλάκας ανενόχλητος στο σημείο του πέναλτι χαμήλωσε το σώμα του και έκανε την κεφαλιά, που έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, με τον Τζήμα πάντως να ελέγχει.

Στο 81’ ο Ναουμίδης βρήκε από την άμυνα με βαθιά μπαλιά μέσα στην περιοχή τον Σκοπελίτη που βρήκε τον χώρο από θέση μέσα δεξιά να κάνει ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ, το οποίο ήταν αδύναμο κι έδωσε την ευκαιρία στον Βαρέλη να μπλοκάρει εύκολα, τη στιγμή που ο Νιλκητσιώτης είχε κάνει κίνηση φορ και είχε ζητήσει την μπάλα.

Στο 91’ ο Παρασκευαΐδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, μάλλον σκόπιμη, ενώ με εννιά παίκτες η Νίκη δεν κατάφερε να κάνει κάτι στις καθυστερήσεις κι έτσι ήρθε η 6η ήττα στο πρωτάθλημα.

Στις καθυστερήσεις, ο Παρασκευαΐδης από τη Νίκη και οι Σιδηρόπουλος και Παπαρούνης κατά σειρά από την Αμβρακία να αποβάλλονται σκόπιμα με δεύτερη κίτρινη, ενώ στην τελευταία επίθεση της Νίκης Σκοπελίτης και Δημολιός τσακώθηκαν ποιος θα εκτελέσει το πλάγιο και τελικά δόθηκε αλλαγή στον πρώτο.

ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ: Βαρέλης, Τάσσος, Μπεζεβέγκης, Παπαρούνης, Βασίλας (83’ Λύτος), Ασπροποταμίτης, Βερλέκης, Νταλάκας, Μπαλαδήμας (70’ Θέμελης), Παππάς, Σιδηρόπουλος.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Παπαδήμας, Δημολιός, Ναουμίδης (83’ Αλεξανδρής), Παρασκευαΐδης, Μέτσε (30 λ. τρ. Γαρυφαλλόπουλος), Πετράκος, Κόλα, Νικλητσιώτης, Παπαγεωργίου (61’ Σκοπελίτης), Κορέτα.

Πηγή: magnesiasports