×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Η επόμενη μέρα στη Δόξα Δράμας…

Η επόμενη μέρα στη Δόξα Δράμας…

Είναι γνωστό σε όλους ότι από την πρώτη στιγμή που πήρε μέρος στα διοικητικά της Δόξας ο Γιάννης Μπύρος το μόνο θέμα που ποτέ δεν τον σταμάτησε ήταν το οικονομικό, προκειμένου να πετύχει τον στόχο του

από
στις 19/04/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Γαλαντόμος σε κάθε περίπτωση, πρόσφερε στην ομάδα κάθε δυνατή ενίσχυση. Μεταγραφικά, οργανωτικά και κάθε θέμα διοικητικής ή αγωνιστικής ροής είχε την λύση που χρειαζόταν καθώς σε τόσο δύσκολους –οικονομικά – καιρούς, ο Γιάννης Μπύρος έδινε αμέσως την έγκριση του για κάθε ανάγκη του συλλόγου.

Όλα αυτά για να πετύχει το όνειρο του που δεν ήταν άλλο από την άνοδο, την επιτυχία της ομάδας που θα έδινε την πολυπόθητη χαρά στον ίδιο μα περισσότερο στους συμπολίτες του. «Θέλω να κάνω τον κόσμο γύρω μου να χαμογελάει, να είναι χαρούμενος» είχε δηλώσει το καλοκαίρι, στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Παρά τα όσα έκανε προσπαθώντας να πετύχει αυτό που είχε μπει σαν κοινός στόχος, τελικά το όνειρο έσβησε άδοξα, μέσα στο γήπεδο της Καλαμαριάς, σε μια αναμέτρηση που το μόνο που έδωσε ήταν πίκρα σε όλους. Η αποκαρδιωτική εμφάνιση ήταν αυτή που έκανε πιο μεγάλο το εύρος της αποτυχίας αυτής. Μια εμφάνιση τόσο μακριά από τις απατήσεις του μεγάλου ντέρμπι που δημιούργησε σειρά αρνητικών συναισθημάτων από τον κόσμο προς τους παίκτες-πρωταγωνιστές αυτής της τόσο κακής παράστασης.

Για άλλη μια φορά ο Μπύρος λειτούργησε με άμεσα αντανακλαστικά στην εμφάνιση του προβλήματος. Μπορεί να κατηγορήθηκε για την επιλογή του να αλλάζει τα πρόσωπα κάθε φορά που δεν ήταν ευχαριστημένος από αυτό που έβλεπε. Αν και το ίδιο ακριβώς έβλεπε όλος ο κόσμος που συμφωνούσε στην ανάγκη της αλλαγής στην οποία προχωρούσε ο Μπύρος.

Το δυστύχημα στην  υπόθεση της Δόξας είναι ότι το λάθος ξεκινούσε από τον πρώτο σχεδιασμό, τον καλοκαιρινό και συνεχίζονταν μέχρι τώρα. Όσες προσπάθειες και αν έγιναν για να αλλάξει το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας έπεσαν στο κενό. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, αυτό το προφίλ ήταν πολύ μετρίου επιπέδου χωρίς κάποια ιδιαίτερη ταυτότητα που θα το έκανε να ξεχωρίζει, να διαθέτει το κάτι παραπάνω που απαιτεί ο πρωταθλητισμός και να εμπνέει εμπιστοσύνη στον δραμινό – και όχι μόνο- κόσμο.

Το εγχείρημα του δραμινού μεγαλοχορηγού της Δόξας δεν απέδωσε αποτέλεσμα παρά  το μεγάλο ποσό που δαπανήθηκε για την υλοποίηση του. Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπύρος δηλώνει στεναχωρημένος από την αποτυχία. Ωστόσο δεν φέρεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει την ομάδα. Περιμένει να δει που θα φτάσει το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες με την πιθανή άνοδο και των δευτεραθλητών των τεσσάρων ομίλων της τρίτης κατηγορίας και μετά θα κάνει τις δικές του κινήσεις.

Πάντως μέχρι το παιχνίδι με την Καλαμαριά και όσο οι ελπίδες για άνοδο ήταν ουσιαστικές, ο ίδιος λειτουργούσε σε μια παράλληλη πορεία, στοχεύοντας στην επόμενη μέρα που οραματίζονταν αυτός για την Δόξα. Είναι γεγονός που έχει ήδη εκφραστεί από τον ίδιο ότι εδώ και καιρό πριν το ντέρμπι ο Παναγιώτης Τζαναβάρας δεν έχαιρε της εμπιστοσύνης του. Μάλιστα θεωρούνταν δεδομένο και από τις δύο πλευρές ότι αυτή η συνεργασία είχε ημερομηνία λήξης και μάλιστα πολύ κοντινή.

Με το όραμα της ανόδου ο Γιάννης Μπύρος είχε ήδη προχωρήσει σε επαφές με άλλους προπονητές  εγνωσμένης αξίας. Μάλιστα έγινε κρούση και στον ισπανό πρώην τερματοφύλακα της Δόξας και μετέπειτα προπονητή του Πανθρακικού Μανουέλ Ρόκα ο οποίος βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη και στο γήπεδο της Καλαμαριάς για να παρακολουθήσει με φίλο και συνεργάτη του το ντέρμπι. Όπως έγινε ήδη γνωστό από σχετικά δημοσιεύματα ο Ρόκα που επέστρεψε την επόμενη του αγώνα στην Ισπανία, μιλούσε  με τον Άρη για πιθανή συνεργασία. Βέβαια καθώς η κατάληξη του παιχνιδιού της Καλαμαριάς ψαλίδισε την περίπτωση ανόδου της Δόξας, απομακρύνθηκε το όποιο ενδεχόμενο συνεργασίας θα μπορούσε να υπάρξει με τον Iσπανό που συνεχίζει την καριέρα του σαν προπονητής.

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι στα τρία παιχνίδια που απομένουν μέχρι την τυπική ολοκλήρωση του πρωταθλήματος δεν θα υπάρξει πρόσληψη νέου τεχνικού με τον Ανέστη Τσελεμπή και τον Θόδωρο Παπαδόπουλο να έχουν την ευθύνη της ομάδας και τον Αλέξανδρο Βασιλειάδη την εκγύμναση της.

Πάντως το σίγουρο είναι ότι σε κάθε περίπτωση ο Γιάννης Μπύρος έχει εντοπίσει τα λάθη που έγιναν και θα κινηθεί ανάλογα. Μάλιστα θα πρέπει να δει την έμπρακτη στήριξη κάποιων δραμινών, κυρίως σε διοικητικό επίπεδο προκειμένου να λειτουργήσει καλύτερα ο σύλλογος.

Οι επικείμενες εκλογές στην ερασιτεχνική και η σύνθεση του νέου συμβουλίου που θα προκύψει είναι ένα θέμα σημαντικό για το Γιάννη Μπύρο που θέλει μέσα από εκεί μια πραγματική βοήθεια. Πάντως σε κάποιες  ζυμώσεις  που ήδη έχουν γίνει δεν βγήκε κάτι το ουσιαστικό και αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα μια συνάντηση των εμπλεκόμενων αυτής της κίνησης με τον Γιάννη Μπύρο προκειμένου να προχωρήσουν αποφάσεις που να είναι προς το συμφέρον του συλλόγου.

Παρότι το πρωτάθλημα δεν έχει ολοκληρωθεί, το ευχάριστο είναι ότι με αφετηρία την αποφασιστικότητα σε κινήσεις του Γιάννη Μπύρου, δρομολογούνται εξελίξεις που στοχεύουν στην διατήρηση και φυσικά στην βελτίωση του διοικητικού και οργανωτικού τοπίου μέσα στην δραμινή ομάδα.

Πηγή: sportdrama