Χωρίς νικητή το πειραϊκό ντέρμπι

Χωρίς νικητή το πειραϊκό ντέρμπι

Προοδευτική και Εθνικός έμειναν στο ισόπαλο και «πλούσιο» 2-2.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 30/04/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Δεν είχε το βαθμολογικό ενδιαφέρον που θα έδινε στον κόσμο το βασικό κίνητρο για να κατακλύσει τις εξέδρες του γηπέδου της Νίκαιας, δεν παύει όμως το ματς της Προοδευτικής με τον Εθνικό να είναι ένα κλασικό πειραϊκό ντέρμπι που έχει πάντα ξεχωριστή σημασία. Αυτό το ματς έγινε, λοιπόν, το απόγευμα της Κυριακής και ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή, με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται χωρίς σκοπιμότητες και να μένουν στο «γεμάτο» 2-2. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, αιφνιδιάζοντας μάλιστα με δύο γκολ στο πρώτο ημίωρο, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν έδαφος όσο περνούσε η ώρα και να φτάνουν τελικά στην ισοφάριση.

Στο 13' ο Κομνηνός έκανε την κάθετη πάσα στον Παυλάκη και ο τελευταίος σκόραρε με δυνατό σουτ για ακόμη μία φορά φέτος (0-1), αποδεικνύοντας ξανά πως βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση! Σαν να μην έφτανε αυτό για τους βυσσινί, στο 30' ο Κομνηνός έγραψε το όνομά του στη λίστα με τους σκόρερ, πετυχαίνοντας το 0-2 με κοντινό πλασέ. Λίγα λεπτά αργότερα, συγκεκριμένα στο 36', έγινε ένα γέμισμα στην περιοχή του Βουτσινά και ο Κανελλόπουλος με κεφαλιά έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του, που ευτύχησε να ισοφαρίσει με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ήταν το 48' όταν ο Ατματσίδης σημείωσε με κοντινό σουτ το 2-2, που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής ήταν ο Χρονάς, με βοηθούς τους Γεωργακόπουλο και Τσιρογιάννη (Αχαΐας).

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Νίκος Κωτσοβός): Μπαντίκος, Τσαραούσης, Καλαϊτζίδης, Ζαχαράτος, Παπανικόλας, Ντάλλας, Ατματσίδης, Χρήστου, Κανελλόπουλος, Γιακούμπι (46' Ξυγκάκης), Ζελέκου (92' Μόσχος)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Θύμιος Γεωργούλης): Βουτσινάς, Πίσσας, Γερόλυμος, Βενέτης, Μπένα, Μαργαρίτης, Κομνηνός (83' Φωτιάδης), Λεωνιδόπουλος, Παυλάκης, Σωπασής (72' Μαρτίνος), Ντούλιας (61' Μάναλης).