Χαλαρά «διπλό» και... πρώτος ο Εργοτέλης!

Χαλαρά «διπλό» και... πρώτος ο Εργοτέλης!

Με χατ τρικ του Κατσικοκέρη η ομάδα της Κρήτης πέρασε νικηφόρα από την Κηφισιά (1-3).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 07/05/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Το ανελέητο κυνήγι της πρώτης θέσης στο οποίο επιδόθηκε όλους αυτούς τους μήνες ο Εργοτέλης, μόλις σήμερα (7/5) απέδωσε καρπούς! Η ομάδα της Κρήτης εκμεταλλεύθηκε με ιδανικό τρόπο το προγραμματισμένο ρεπό του Ιωνικού και ανέβηκε στην κορυφή του 4ου ομίλου, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα που διατηρούσε από τις 12 Μαρτίου, όταν η ομάδα της Νίκαιας γνώριζε στο ντέρμπι με την Προοδευτική την τελευταία της ήττα! Χωρίς να δυσκολευτεί, το σύνολο του Σούλη Παπαδόπουλου πέρασε νικηφόρα από το Ζηρίνειο, όπου επικράτησε με 3-1 της Κηφισιάς, που εξακολουθεί να κινδυνεύει με υποβιβασμό. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κατσικοκέρης, ο οποίος πιστοποίησε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, πετυχαίνοντας χατ τρικ.

Από την άλλη, η ομάδα του Μάρκου Μαυρομάτη, που αγωνίστηκε με πολλές απουσίες, είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού νωχελική παρουσία.

Παρουσία περίπου 100 φιλάθλων, μια και η διοίκηση του συλλόγου των βορείων προαστίων εξέδωσε κανονικά εισιτήρια τα οποία όμως διατίθονταν επιλεκτικά, οι κιτρινόμαυροι μπήκαν δυνατά, καταφέρνοντας να πάρουν... αέρα δύο τερμάτων από το πρώτο τέταρτο! Στο 8' ο Λεάλ έβγαλε με παράλληλη πάσα μόνο του απέναντι στην εστία τον Κατσικοκέρη, που έφυγε από κανονική θέση, για να πλασάρει κάτω από τα πόδια του Καλδέλη και να δώσει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (0-1). Ο χαρισματικός επιθετικός «χτύπησε» ξανά έξι λεπτά αργότερα (14'), όταν βγήκε πάλι από κανονική θέση «φάτσα» με τον Καλδέλη, για να πλασάρει παρά την... ανατροπή του από αντίπαλό του και να γράψει το 0-2 σαν σε... προπόνηση! Το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου δεν πρόσφερε κάτι ιδιαίτερο στον κόσμο που παρακολουθούσε το ματς, πέρα από ένα μακρινό σουτ του Σπηλιωτάκη, το οποίο όμως δεν ανησύχησε τον Βασιλειάδη.

Στο δεύτερο μέρος το νεανικό σύνολο της Κηφισιάς ανέβασε απόδοση, παρουσιάζοντας όμορφο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα. Μάλιστα, ευτύχησε να μειώσει στο σκορ (1-2) στο 57', όταν ο Κυριαζής κατέβασε όμορφα από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Εργοτέλη, απέφυγε με προσποίηση αντίπαλό του και πλάσαρε εύστοχα με το δεξί πόδι. Ωστόσο, η αντίδραση των γηπεδούχων δεν είχε συνέχεια. Σε κανένα άλλο χρονικό σημείο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, τουλάχιστον μέχρι το 73', όπου ο Κατσικοκέρης πέτυχε το τρίτο προσωπικό τέρμα και ισάριθμο της ομάδας του με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Σερζίνιο (φωτο, 1-3). Στην τελευταία αξιόλογη φάση που καταγράφηκε στο ματς, ο Βασιλειάδης απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ από την εκτέλεση φάουλ του Παναγιωτόπουλου στο 77'. Οι κιτρινόμαυροι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μισέλ στο 92' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Διαιτητής ήταν ο Ι. Κακριδής, με βοηθούς τους Κωνσταντόπουλο και Πυργάκη (Κορινθίας).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Μάρκος Μαυρομάτης): Καλδέλης, Χαλκιάς, Έσλερ, Τεγούσης, Μουσταφίδης, Μεταλληνός, Κυριαζής, Ρεντζής (88' Τασιούλης), Σπηλιωτάκης (63' Κατσέρης), Παναγιωτόπουλος, Ταμπάκης (80' Γκέζος)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Σούλης Παπαδόπουλος): Βασιλειάδης, Νικολακάκης, Νιάρος, Τζανής, Μπάτζιος, Μισέλ, Σερζίνιο, Ρουσάκης, Κατσικοκέρης (89' Καϊμακαμούδης), Λεάλ (80' Μίνγκας), Βελλίνης (51' Γκοτσούλιας).