×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 572

Σαν να ξύπνησε από την χειμερία νάρκη το ΙΝΚΑ

Σαν να ξύπνησε από την χειμερία νάρκη το ΙΝΚΑ

Οι Χανιώτες κάνουν «αγώνα δρόμου» για να προλάβουν την παραμονή τους στην κατηγορία.

από
στις 12/05/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Η ποδοσφαιρική σεζόν 2016-2017 σηματοδοτούσε για την ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ (ή αλλιώς σκέτο ΙΝΚΑ όπως αναφέρονται σε αυτό στην πόλη των Χανίων), την παρθενική συμμετοχή της ομάδας στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Ένας νεοσύστατος  σύλλογος  με μόλις 8 χρόνια ζωής, αφού ιδρύθηκε το 2009 από μία παρέα εργαζομένων στα καταστήματα του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού ΙΝ.ΚΑ. Κρήτης. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφερε να ανεβεί μία-μία τις κατηγορίες στο τοπικό πρωτάθλημα, κερδίζοντας πέρυσι την άνοδο του, μέσω των αγώνων μπαράζ της ΕΠΣ.

Φέτος, η σεζόν δεν πήγε όπως θα επιθυμούσαν άπαντες στην ομάδα, με τα αρνητικά αποτελέσματα να διαδέχονται το ένα το άλλο. «Καρφωμένο» στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα εδώ και καιρό, πολλοί έσπευσαν να πουν πως ο υποβιβασμός του ήταν αναπόφευκτος, αφού μόλις 20 μέρες πριν  (22 Απριλίου) είχε μόνο τρεις νίκες στην πορεία του.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα το σύνολο του Μύρωνα Σηφάκη άρχισε να παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα μέσα στο γήπεδο. Άλλωστε τα τρία συνεχόμενα τρίποντα σε ισάριθμους αγώνες το μαρτυρούν αυτό. Η πρώτη ομάδα που «λύγισε» ήταν η ιστορική Προοδευτική ( με 1-0 εντός έδρας) και έπειτα η Ρόδος (με 3-2 σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι πάλι εντός έδρας) . Το «διπλό» της προηγούμενης εβδομάδας στην έδρα του ΠΟ Ατσαλένιου, ήρθε να επιβεβαιώσει πως οι παίκτες της ομάδας δεν το έχουν βάλει κάτω.

Δεν πρόκειται για ένα κακό ρόστερ , ίσα-ίσα απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία στις ανώτερες κατηγορίες, που τα προηγούμενα χρόνια βοήθησαν στην απότομη ανάπτυξη του Χανιώτικου ποδόσφαιρου, έχοντας περάσει από τις δύο μεγάλες ομάδες της πόλης ( τον ΑΟ Χανίων και τον ΑΟ Πλατανιά) βοηθώντας τους να βρίσκονται τώρα στα επαγγελματικά «σαλόνια» μετά από εκπληκτικές πορείες. Τα πιο γνωστά ονόματα για το ποδοσφαιρικό κοινό είναι αυτά των Άλκη Δημήτρη, Αρσενίεβιτς αλλά και του «αρτίστα» Πορτογάλου Ντα Κόστα. Σημαντικό είναι και το έντονο στοιχείο ντόπιων παικτών, που αποτελούν τον κορμό της ομάδας.

Τις δύο τελευταίες αγωνιστικές το ΙΝΚΑ θα αντιμετωπίσει την Τρίγλια Ραφήνας στην έδρα του και έπειτα τον Ιωνικό στην Νεάπολη (που και αυτός καίγεται για την νίκη για διαφορετικούς λόγους). Δύο «μάχες» που θα κρίνουν έναν «πόλεμο», με την διοίκηση να καλεί όλο το φίλαθλο κοινό της πόλης στο γήπεδο Μουρνιών την Κυριακή (14/6) για το πρώτο χρονικά παιχνίδι, για  να ωθήσουν τους ποδοσφαιριστές να πάρουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα.