×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 572

Ένας «κέρβερος» « γεννιέται», κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ

Ένας «κέρβερος» « γεννιέται», κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ

Ο νεαρός τερματοφύλακας Μιχάλης Καλοριζικάκης, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Γ’ Εθνική κατηγορία ,στο Κυριακάτικο (14/5) παιχνίδι με αντίπαλο την Τριγλία Ραφήνας, αντικαθιστώντας τον τραυματία Κώστα Βλαχάκη .

από
στις 17/05/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Την περασμένη και προτελευταία αγωνιστική της σεζόν, ο Χανιώτικος σύλλογος έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την παραμονή του για δεύτερη συναπτή χρονιά στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Η νίκη επί της Τριγλίας Ραφήνας ήταν η τέταρτη στις τελευταίες ισάριθμές  αγωνιστικές , αλλά για τον 19χρονο τερματοφύλακα Μιχάλη Καλοριζικάκη ήταν κάτι το ξεχωριστό. Στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης, ο βασικός τερματοφύλακας του ΙΝΚΑ Κώστας Βλαχάκης τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από το ελπιδοφόρο ταλέντο που τον αναπληρώνει.

Ο ταλαντούχος πορτιέρε, ξεκίνησε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην Ακαδημία Νέας Κυδωνίας  σε πολύ μικρή ηλικία, για να ακολουθήσουν  η Ιωνία 2000 (από τα τμήματα υποδομής της οποίας είχε περάσει για 4 χρόνια (2003-2007) ο τωρινός τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα, Κώστας Περιστερίδης) και μετέπειτα ο ΑΟ Πλατανιάς. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Καλοριζικάκης στο pamebala.gr, «χρωστάει»  ευγνωμοσύνη στον παππού του (παλαίμαχος τερματοφύλακας), ο οποίος ήταν αυτός που τον ώθησε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Για αυτό ήταν και πρόθυμος να ακολουθήσει τα χνάρια του. «Γοητευμένος» με  την θέση κάτω από τα γκολπόστ και πάντα με δύο γάντια στα χέρια το μέλλον φάνηκε να είναι προδιαγεγραμμένο. Είδωλο του είναι ο άλλοτε Βραζιλιάνος τερματοφύλακας της Μίλαν, Ντίντα.

Με όνειρο να φτάσει στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου την SuperLeague, ο Μιχάλης  συνεχίζει την προσπάθεια του δουλεύοντας καθημερινά και δίνοντας το 100% του εαυτού του. Η θητεία που είχε στο «κόκκινο τριφύλλι» του Πλατανιά, του έδωσε την ευκαιρία να πάρει μία γεύση από το κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, έστω και σε ακαδημαϊκό επίπεδο (που θεωρείται πιο οργανωμένο μέχρι και από την FootballLeague), αφού κατέγραψε αρκετές συμμετοχές με τις Κ15, Κ17  και Κ19 της ομάδας.

Η επιθυμία του να συνεχίσει στην ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ είναι δεδομένη αλλά αυτό θα προκύψει μετά από συζητήσεις που θα γίνουν με την διοίκηση της ομάδας, στην ανάπαυλα του καλοκαιριού. Στην «παρθενική» του εμφάνιση οι συμπαίκτες του έτρεξαν  να τον συγχαρούν και να το εμψυχώσουν, με το φίλαθλο κοινό που βρέθηκε στο γήπεδο «Μουρνιών» να τον καταχειροκροτεί. Η κατάσταση του τερματοφύλακα Βλαχάκη, θα κρίνει αν ο Καλοριζικάκης θα πραγματοποιήσει την δεύτερη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα και μάλιστα σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, που η ομάδα του θα κυνηγήσει τον βαθμό της ισοπαλίας για να «κλειδώσει» την παραμονή της, στο γήπεδο της Νεάπολης με αντίπαλο τον ιστορικό Ιωνικό που επίσης «καίγεται» για  την νίκη, ελπίζοντας σε «στραβοπάτημα» του πρωτοπόρου Εργοτέλη, για να πάρει αυτός το «εισιτήριο» της ανόδου στην Football League.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 17:26