Β. Αμανατίδης: «Ζητά αναβολή η Δόξα, να κάνει δίωξη ο αθλητικός εισαγγελέας»

Β. Αμανατίδης: «Ζητά αναβολή η Δόξα, να κάνει δίωξη ο αθλητικός εισαγγελέας»
από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 25/05/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ο γενικός διευθυντής της Δόξας Δράμας, Βασίλης Αμανατίδης, φιλοξενήθηκε στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ», τονίζοντας για την πολύκροτη υπόθεση εκδίκασης του αγώνα στην Καλαμαριά, που δεν έγινε ανάμεσα σε Απόλλωνα και Καρδία και… αγγίζει βαθμολογικά και τους «Μαυραετούς»:

«Κάνουμε πρόσθετη παρέμβαση και ζητάμε να επιληφθεί του θέματος ο αθλητικός εισαγγελέας.

Ζητάμε την αναβολή της εκδίκασης στην Πειθαρχική της ΕΠΟ, είμαστε σαφείς, να το προσέξει η Ομοσπονδία.

Αλίμονο αν κάθε φορά που υπάρχει βία εντός ή εκτός γηπέδου προκύπτουν καθυστερήσεις και δεν δίνονται λύσεις. Έχουμε εμπιστοσύνη στο νόμο, θα σεβαστούμε κάθε απόφαση.

Όμως να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Θα είμαστε παρόντες στην υπόθεση νομικά, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, υπάρχει έννομο συμφέρον.

Δώσαμε ότι χρειάζεται στη νομική υπηρεσία μας, υπάρχουν στοιχεία. Η θέση μας είναι αυτή.

Περιμένουμε τον αθλητικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, αρμόδιο για θέματα βίας. Την υπόθεση την ανέδειξε με υπόμνημα η Αστυνομία, αυτό λέει πολλά. Να μην πάει η βία στα χέρια του κόσμου, είναι φοβερό και αδιανόητο.

Θα υπάρξει δεδικασμένο. Γίνεται να πάει πειθαρχική, χωρίς δίωξη αθλητικού εισαγγελέα;

Στον εισαγγελέα δεν πήρανε και τα θέματα Ολυμπιακού, Πλατανιά, Παναθηναϊκού (σ.σ. πρόσθετη παρέμβαση για τα επεισόδια στον τελικό κυπέλλου στο Βόλο) και ΠΑΟΚ; Καταθέσαμε την παρέμβασή μας, πήραμε αριθμούς πρωτοκόλλου. Αν δεν ενημερώθηκε, ευθύνονται άλλοι.

Έχουμε στα χέρια μας έκθεση thwαστυνομίας, με 9 κοινοποιήσεις σε εισαγγελείς και υπηρεσίες, οι οποίοι πήρανε και δικογραφία απευθείας από την αστυνομία.

Η κάθε ομάδα κοιτάζει τα εσωτερικά της, όταν γίνεται παρερμηνεία αθλητικού νόμου και έχεις έννομο συμφέρον, είναι υποχρέωσή σου η παρέμβαση. Αντιπροσωπεύεις λαό και λογοδοτούμε και ειδικά στο συγκινητικό κόσμο της Δόξας, που έκανε τόσα για την ομάδα. Δεν ασχολούμαστε με τον Απόλλωνα.

Διαβάζω κάποια κωμικοτραγικά στον Τύπο, στη χώρα της δημοκρατίας και του πολιτισμού. Όπως για το φιλικό Απόλλωνα-Καρδίας, αλλά και έγγραφο στο δικόγραφο που προσκομίζουν για αναίρεση της Καρδίας, ότι έφυγε με δική της πρωτοβουλία από το γήπεδο. Χάσαμε το μέτρο.

Ο κ. Κατσαρός σε συνεντεύξεις είπε ότι «χτυπηθήκαμε και φύγαμε γιατί φοβηθήκαμε». Ως θεσμός προέδρου, αντιπροσωπεύει ένα χωριό και έχει ευθύνες. Έχουμε εμπιστοσύνη στις αρχές, θα επιληφθούν σοβαρά.

Ο αθλητικός εισαγγελέας πρέπει να ασκήσει δίωξη, αφού υπήρχαν αυτόφωρα και νοσοκομεία».