Σφίγγει η… θηλιά στον Πυρσό Γρεβενών, ανυπολόγιστα χρέη και πρόστιμα

Σφίγγει η… θηλιά στον Πυρσό Γρεβενών, ανυπολόγιστα χρέη και πρόστιμα
από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 05/07/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Δραματικές ώρες περνά ο Πυρσός Γρεβενών, που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και βλέπει κατάφατσα, ελέω οικονομικής αδυναμίας, την εφιαλτική επιλογή της συμμετοχής στο τοπικό, μετά και από… φιρμάνι της Εφορίας!

Πύκνωσαν τα μαύρα σύννεφα στον ουρανό των Γρεβενών και το φάσμα της μη συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική είναι πιο ορατό από ποτέ για τους «πράσινους». Ο πρόεδρος Κώστας Ντοβατζίδης και ο προπονητής Χρήστος Λάλλος είναι… τέρμα απαισιόδοξοι, η κλεψύδρα αδειάζει για τον Πυρσό και ο κλοιός σφίγγει δραματικά.

Η έλλειψη ρευστότητας και εσόδων (για πάγια έξοδα, αφού το μπάτζετ για το ρόστερ θα ήταν σχεδόν… μηδενικό!) έρχεται να συνδυαστεί με ένα «φιρμάνι» από την Εφορία! Συγκεκριμένα, οι Γρεβενιώτες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο, περίπου ύψους 3.000 ευρώ, για αθεώρητα εισιτήρια από τις εποχές της Δ΄ Εθνικής (2013), δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Τα χρέη δείχνουν… ανυπολόγιστα, «ξεπηδούν» διαρκώς νέα (πλέον συνολικά πρέπει να υπερβαίνουν τα 4.500) και η ομάδα δείχνει έτοιμη να πληρώσει… λάθη και «αμαρτίες» του παρελθόντος, αν δεν γίνει άμεσα ρύθμιση.

«Αν δεν είμαστε σίγουροι, ότι ξεκινάμε για να τελειώσουμε τη χρονιά, καλύτερα να παίξουμε στο τοπικό με τις ακαδημίες. Να τα ξεχρεώσουμε όλα, να μην χρωστάμε πουθενά και να παίξουμε στη Γ΄ με ένα χρόνο καθυστέρηση, αλλά… καθαροί» σχολιάζει ο Κώστας Ντοβατζίδης, για να συνεχίσει: «Τον ήρωα δεν τον κάνει κανείς, όλα έρχονται στο… κεφάλι μας. Υπάρχει κενό και χάος, διοικήσεις που δεν φαίνονται ανάμεσα σε εκείνες των Ντίμη Παπαϊωάννου και Δημήτρη Πατσιούρη, ένα γενικό μπάχαλο. Τα ψάχνουμε όλα και είμαστε στο 50-50 για την κατηγορία. Από παίκτες είμαστε αρκετά καλυμμένοι, αλλά μας λείπουν τα υπόλοιπα. Είναι δίκοπο μαχαίρι. Από τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ) Κοζάνης, τμήμα της Εφορίας, με βιβλία στατιστικής, μου είπανε να περιμένω ως τη Δευτέρα και ότι γίνονται προσπάθειες».

Ουσιαστικά, η ομάδα της δυτικής Μακεδονίας παραμένει σε… ομηρία και ζητείται ένα μεγάλο θαύμα και απόλυτη ανατροπή σκηνικού άμεσα, για να καταφέρει να παίξει ξανά φέτος στις εθνικές κατηγορίες.