Ωρίμανση… ανηλίκων σταδιακά στην Καβάλα

Ωρίμανση… ανηλίκων σταδιακά στην Καβάλα
από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 16/08/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Με μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 19 χρόνια, «κορμό» παικτών… ανηλίκων, 16-17 στην πρώτη γραμμή και μεγαλύτερο τον 26χρονο Άγγελο Παπαστεριανό, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η Καβάλα πήρε το συνειδητό ρίσκο να «χτίσει» σε πολύ νεανικά θεμέλια, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι «Αργοναύτες» δεν φοβήθηκαν να ρισκάρουν χωρίς… λεγεωνάριους και δυνατά τεστ όπως το κυριακάτικο, πρώτο μάλιστα με την Κ20 του ΠΑΟΚ (έλειψαν οι τραυματίες Καπνόπουλος, Ζαρωτιάδης και Χατζηκυριάκου), βοηθούν προς την κατεύθυνση της… ωρίμανσης και της αποκόμισης χρήσιμων εμπειριών.

Εκτός από νεαρά παιδιά, ο ΑΟΚ έχει αλλαγμένο «κορμό» και συνεπώς ο χρόνος κυλά υπέρ του. Η δουλειά του Κώστα Ανυφαντάκη στην «κατεργασία» αυθεντικών ταλέντων αναμένεται να φέρει… αποκαλύψεις φέτος και όλοι ευελπιστούν να υπάρχει υπομονή στην κερκίδα και να συνοδευτεί η προσπάθεια με θετικά αποτελέσματα.

Έτσι γίνονται… άνδρες συνεπώς τα «αμούστακα» παιδιά της Καβάλας, οι «μπέμπηδες» που ζουν το όνειρό τους στη Γ΄ Εθνική, με τα στελέχη των «γαλάζιων» να παραδέχονται: «Δεν ήμασταν έτοιμοι για τέτοια ματς, αλλά κάναμε καλή προσπάθεια, δείξαμε θετικά στοιχεία. Έχουμε δρόμο, συμπεράσματα και κρίσεις θα υπάρξουν μετά την επιστροφή από τον Βώλακα (σ.σ. αναχώρηση τη Δευτέρα, ενώ την Κυριακή προηγείται το δεύτερο τεστ, με τη Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου), για μοντάρισμα βασικού κορμού».

Οι Καβαλιώτες περίμεναν περισσότερο κόσμο (περί τα 1.000 άτομα), ενώ την Τετάρτη πιθανότατα θα έρθει για υπογραφές και ανακοινώσεις ο «κλεισμένος» (προφορικά…) Χάρης Χαραλαμπίδης, πρώην εξτρέμ του Εορδαϊκού.

Τέλος, κορυφώνονται οι αναζητήσεις για έμπειρο στράικερ και νεαρό γκολκίπερ, για να «σφραγίσει» το νέο ρόστερ.