Ζέστανε τον κόσμο του ο Εθνικός

Ζέστανε τον κόσμο του ο Εθνικός

Γκολ και θέαμα πρόσφερε η ομάδα του Πειραιά, που ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο του ΑΟ Ζευγολατιού (4-0)

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 02/10/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ποδοσφαιριστές που θα τους ζήλευαν ακόμη και στη Football League, κόσμο παθιασμένο που «διψά» να δει την ομάδα του να επιστρέφει στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, διοίκηση που έχει τη δυνατότητα να κάνει πολλά για να δώσει «σάρκα και οστά» στα όνειρα των χιλιάδων φιλάθλων του. Όλα τα έχει αυτός ο Εθνικός, ο οποίος έκανε... ομορφιές στον αγωνιστικό χώρο του δημοτικού σταδίου Καλλιθέας και επιβλήθηκε με 4-0 του αδύναμου ΑΟ Ζευγολατιού, παρουσία περίπου 600 ένθερμων φίλων του, που δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα!

Από τα πρώτα λεπτά οι κυανόλευκοι φρόντισαν να καταστήσουν σαφές ποια ομάδα θα ήταν το «αφεντικό» της αναμέτρησης. Ωστόσο, χρειάστηκε να περιμένουν 35 λεπτά για να πάρουν... κεφάλι στο σκορ, όταν ο Ρομάνο εκτέλεσε με άψογο τρόπο ένα φάουλ από κοντινή απόσταση, για να γράψει το 1-0. Στο 60' οι γηπεδούχοι εδραίωσαν το προβάδισμά τους με ένα υπέροχο γκολ που ξεκίνησε από την άμυνα. Ο Ρούσσης έδωσε την μπάλα στον Γερόλυμο, εκείνος άνοιξε για τον Παυλάκη, ο τελευταίος πραγματοποίησε εκπληκτική κούρσα από την αριστερή πλευρά και αφού μπήκε στην περιοχή γύρισε την κατάλληλη στιγμή στο σημείο του πέναλτι, όπου είχε πεταχθεί γρήγορα ο Μάναλης για να πλασάρει με το αριστερό πόδι και να σημειώσει το 2-0, μέσα σε αποθέωση! Όλα, πλέον, είχαν γίνει πιο εύκολα για τον Εθνικό, ο οποίος έφτασε και σε τρίτο γκολ στο 71', αυτή τη φορά με σκόρερ τον Παυλάκη, ο οποίος βρέθηκε στη μικρή περιοχή και με δύσκολη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Σκούρτη για το 3-0. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 88' ο Μακρυγιάννης με πανέμορφο αριστερό σουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή. Καλή ήταν η διαιτησία του Ωραιόπουλου (Δωδεκανήσου), ο οποίος είχε βοηθούς τον Βιτσεντζάτο και την Γκόντα (Ανατολικής Αττικής).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Θύμιος Γεωργούλης): Σικαλιάς, Στασινός, Γερόλυμος, Κρητικός, Ρούσσης, Μισέλ (72' Λεωνιδόπουλος), Μάναλης (79' Μακρυγιάννης), Κωνσταντίνου (75' Κατίδης), Κατσικοκέρης, Ρομάνο, Παυλάκης (79' Χατζησάββας)

ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ (Παντελής Κολλιάκος): Σκούρτης, Αποστολάκης (78' Γλυκοφρύδης), Καντιλιεράκης, Σπέτσι, Παππάς, Μαλαχάτης, Σενάι (75' Κοντογιάννης), Διαμαντόπουλος, Μπουρτζαλιάνι, Ζάρκος (46' Σούλι), Καργκούνης (46' Μαραθιανός).