«Σαλπάρει» η Καβάλα, 3-1 το Άβατο με σόου Βαλαβανόπουλου (pics)

«Σαλπάρει» η Καβάλα, 3-1 το Άβατο με σόου Βαλαβανόπουλου (pics)

Έδειξαν εξαρχής τις διαθέσεις τους οι Αργοναύτες, η... βαριά φανέλα στον 1ο όμιλο...

από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 02/10/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

 

 «Βίρα τις άγκυρες» για το… καραβάκι της Αργώ, που έκανε το πρώτο βήμα προς τη διάκριση. Η Καβάλα επιβεβαίωσε τη «στάμπα» του φαβορί με τον Άρη Αβάτου και με σοβαρότητα κέρδισε 3-1, με ηγέτη τον Νίκο Βαλαβανόπουλο, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ.

Θετική εκκίνηση για τη νεανική ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη, που κερδίζει πόντους σε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, αξιοποιώντας την αύρα και την ώθηση του «Ανθή Καραγιάννη» (πριν τη δύσκολη έξοδο στο Παραλίμνιο). Από τους «Αργοναύτες» έλειψαν οι πλέον έμπειρες μονάδες, Ρομπέρ και Παπαστεριανός (προέρχονταν από μικροτραυματισμούς), ενώ θέσεις στην ενδεκάδα πήραν οι νεαροί Σέχου και Θωμαϊδης. Ηγέτης για τους «γαλάζιους» ήταν ο Νίκος Βαλαβανόπουλος (πρέπει να συνεχίσει έτσι, αφού το «9» του ΑΟΚ έχει βάρος και απαιτήσεις), που άνοιξε το σκορ στο 14΄, αφού πέρασε και τον Αμουτζάκη (ασίστ ο Γρ. Παπαδόπουλος).

Στο 33΄το γήπεδο «πάγωσε», όταν ο Κοτόπουλος έκανε το 1-1 αφού πέρασε και τον Δήμιζα. Στο 40΄ η Καβάλα… ανακουφίστηκε, με το 2-1 με αυτογκόλ του Σαρηγιαννίδη. Το τελικό 3-1 για τους γηπεδούχους διαμόρφωσε με το δεύτερο γκολ του ο Βαλαβανόπουλος, με ωραία κεφαλιά στο 60΄, σε συστημένη σέντρα του Γρηγόρη Παπαδόπουλου. Ευκαιρίες για τους Καβαλιώτες έχασαν οι Σέχου (12΄, 44΄), Κεϊτά (16΄, 74΄), Γιαλαμούδης (40΄), Μπλιος (50΄). Δοκάρι είχαν οι Ξανθιώτες σε κόρνερ του Χαριτίδη (72΄), ενώ ο γκολκίπερ Δήμιζας ήταν θετικός όποτε χρειάστηκε (30΄, 66΄, 78΄). Διαιτησία: Δρακίδης, Δανδανίδης, Καραγιαννίδης (Θράκης).

ΚΑΒΑΛΑ: Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης, Σέχου, Αλιατίδης, Ψάλτης, Γρ. Παπαδόπουλος, Θωμαϊδης (70` Παπαστεριανός), Κεϊτά (82` Αδαμάκης), Μπλιός (67` Χατζηκυριάκου), Βαλαβανόπουλος (86` Τζιτζιφάκος).

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Αμουτζάκης, Κούτρας (46` Κουτίνης), Ψεμματάς (46` Καλαϊτζίδης), Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Τουργαϊδης, Μελισσόπουλος (62` Γκέκας), Ευθυμιάδης, Κοτόπουλος (90` Κελεσιάδης), Χαριτίδης, Σαρηγιαννίδης.

 

 

 

 

ΣΚΟΥΤΑΡΙ-ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 2-0, ΑΝΘΙΖΕΙ ΤΟ «ΤΡΙΦΥΛΛΙ»

Με χαμόγελα μπήκε στη νέα εποχή η Ελπίδα Σκουτάρεως, που επικράτησε 2-0 στο Δημοτικό Σερρών του επίσης νεοφώτιστου Ξηροποτάμου (πρεμιέρα στον πάγκο του Μέγα Αλέξανδρου ο Τάσος Λευκόπουλος). Για το ανώτερο «τριφύλλι», που είχε αρκετές φάσεις και δεν απειλήθηκε, σκόραραν οι Ν. Στεφανίδης (37΄ με πέναλτι που κέρδισε ο Σ. Γεωργιάδης) και Ζυγκερίδης (57΄ σε ασίστ Μίνγκα). Διαιτησία: Παλιούρας, Παπαδόπουλος, Μιχτατζίδης (Μακεδονίας).

ΕΛΠΙΣ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ: Ταταρίδης, Γεωργιάδης Σ., Γαλακτερός, Μουσικάκης, Κωφοκώτσιος, Νικολίτσας, Ζυγκερίδης (85΄ Πασχαλούδης), Νίρλας, Καπετάνος (67΄ Κεχαγιάς), Μίνγκας (75΄ Παπαβασιλείου), Στεφανίδης Ν. (90΄ Γεράκης).

ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ: Κιουμορτζής, Χριστοφορίδης, Κονταξής, Γκαρακλίδης, Βραμέντζαλης, Βουτσινάς, Καραγκιοζίδης, Κυσσίδης(75΄ Παπίτσας), Άρμεν (46΄ Μπερούκας), Κουμπρόγλου, Αμαραντίδης.

 

Μισή… δουλειά ο Αετός Ορφανού, γέλασε τελευταία η Καρπερή με Γκόγκα (2-2)

Κοντά σε ένα σημαντικό διπλό βρέθηκε στην Ηράκλεια ο Αετός Ορφανού, που προηγήθηκε 2-0 στο ντέρμπι των νεοφώτιστων (αλλά και… πρωτοεμφανιζόμενων στην κατηγορία), αλλά εντέλει περιορίστηκε στο 2-2 με τη μαχητική Καρπερή. Οι Καβαλιώτες άρχισαν δυνατά στο πρώτο μέρος και βρήκαν δίχτυα με τους Δουμάνη (φωτο, 32΄) και Κάμπατζη (38΄). Οι Σερραίοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με αντεπίθεση διαρκείας μείωσαν στο 55΄ με τον Μπάρδα σε 1-2, για να έρθει στο 90΄ το τελικό 2-2 για τον Μέγα Αλέξανδρο από τον… γερόλυκο Σάκη Γκόγκα. Διαιτησία: Γεωργιτσόπουλος, Κουβαλάκης, Παστιάδης (Δράμας)

ΚΑΡΠΕΡΗ: Κασίμης, Παπανικολάου, Νέδος (85΄ Κρυστάλλης), Αγγελίδης, Ζάντσιος, Νικολίτσας, Μπάρδας, Σελαλματζίδης (72΄ Κωνσταντίνου), Γκόγκας, Μπίντσης(90΄ Γκάλιος Ν.), Μαυρουδής (46΄ Κούτλας).

ΑΕΤΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ: Τοπαλίδης, Ράνος, Παυλίδης, Κάμπατζης, Μαυρομάτης, Μπαμπατζάνης (90΄ Τζαμπέγια Γ.), Ελέζι, Τζαμπέγια Φ., Αποστολίδης, Δουμάνης, Δούμπλατζης (81΄ Κωνσταντινίδης).

 

Επίδειξη δύναμης ο Απόλλων Παραλιμνίου στην Κομοτηνή (0-5)

«Φουριόζος» ξεκίνησε ο Απόλλων Παραλιμνίου, που επιβεβαίωσε ότι κοιτάζει ψηλά φέτος, κάνοντας… σάκο του μποξ τη νεοφώτιστη Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου, με το ευρύ 5-0 μέσα στην Κομοτηνή. Βαρύ πυροβολικό και πάλι για την ομάδα του Παύλου Δημητρίου ήταν ο… συνήθης ύποπτος, Δημήτρης Γαϊδαρτζής, που πέτυχε χατ τρικ, σκοράροντας στο 28΄, 70΄ και στο 75΄, ενώ δίχτυα βρήκαν και οι Κουτζαβασίλης (55΄ σε πάσα Ρούμπου) και Τάντιτς (88΄ σε ασίστ Γαϊδαρτζή). Δοκάρι για τους Σερραίους, στη φάση του 0-4 στο 75΄, είχε ο Μουτεσίδης. Ο Γουναρίδης… ενοχλήθηκε στο 61΄ και το 73΄, λέγοντας «όχι» σε Κοσίη και Μαυράκη. Διαιτησία: Σιμίδης, Τερζόπουλος, Κίτσος (Εβρου).

ΔΟΞΑ Ν.ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ: Κορωνάκης, Τσορπανίδης, Λαχτάρας, Παντελής, Αλεξακούδης, Μαυράκης, Γάιδας, Αλεξανδράκης, Χατζηπαπάς, Γιαννακίδης(59΄ Κρασώνης), Κοσίης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: Γουναρίδης (80΄ Σαββίδης), Τάκας, Μερεσιώτης, Κουτζαβασίλης, Πολυζωίδης, Δέντσας, Ρούμπος(72 Φιλεντας), Ναλμπάντης, Τσομαχασβίλι(67 Ταντιτς) Μουτεσίδης(78 Ανθουλακης), Γαϊδαρτζής.

 

Αναβλήθηκε το Διδυμότειχο-Χρυσούπολη

Δεν διεξήχθη χθες το παιχνίδι της ΑΕ Διδυμοτείχου με το Νέστο Χρυσούπολης για την πρεμιέρα του 1ου ομίλου. Η έντονη βροχόπτωση στην ακριτική πόλη έκανε ακατάλληλο τον αγωνιστικό χώρο και ο ρέφερι Τσοπουλίδης (Ξάνθης) μετά από σχετική αυτοψία αποφάσισε την αναβολή του. Οι δυο ομάδες υποχρεούνται να δώσουν ξανά το «παρών» σήμερα στη σέντρα, στις 16.00 και αν και πάλι ανάψει «κόκκινο», θα υπάρξει ορισμός νέας ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του.  

 

1Ος ΟΜΙΛΟΣ

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΑΕ Διδυμοτείχου – Νέστος Χρυσούπολης ΑΝΑΒΟΛΗ, Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου – Απόλλων Παραλιμνίου 0-5, Μ. Αλέξανδρος Καρπερής – Αετός Ορφανού 2-2, Καβάλα – Άρης Αβάτου 3-1, Ορφέας Ξάνθης – Δόξα Προσκυνητών 2-1, Ελπίδα Σκουτάρεως – Μ. Αλέξανδρος Ξηροποτάμου 2-0.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΑ        ΒΑΘΜΟΙ      ΓΚΟΛ

  1. Απ. Παραλιμνίου 3 0-5
  2. Καβάλα 3 3-1
  3. Ελπίδα Σκουτ. 3 2-0
  4. Ορφέας Ξάνθης 3 2-1
  5. Αετός Ορφανού 1 2-2
  6. Μ. Αλ. Καρπερής 1 2-2

7.Νέστος Χρυσούπ.          0          0-0

  1. Διδυμότειχο 0 0-0
  2. Δόξα Προσκυνητών 0 1-2
  3. Άρης Αβάτου 0 1-3
  4. Ξηροπόταμος 0 0-2
  5. Δόξα Σιδηροχωρίου 0 0-5

*Διδυμότειχο και Νέστος έχουν αγώνα λιγότερο.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου – ΑΕ Διδυμοτείχου, Νέστος Χρυσούπολης – Μ. Αλέξανδρος Καρπερής, Απόλλων Παραλιμνίου – Καβάλα, Αετός Ορφανού – Ορφέας Ξάνθης, Άρης Αβάτου – Ελπίδα Σκουτάρεως, Μ. Αλέξανδρος Ξηροποτάμου – Δόξα Προσκυνητών.

 

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 12:57