Ενισχυμένος με τρεις ο Μακεδονικός στην Πιερία για… εξιλέωση

Ενισχυμένος με τρεις ο Μακεδονικός στην Πιερία για… εξιλέωση
από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 04/10/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

 «Σκασμένοι» είναι στον Μακεδονικό από τον τρόπο που ήρθε η εντός έδρας ήττα από τον Αλμωπό Αριδαίας. Οι «πράσινοι» νιώθουν αδικημένοι από τον ρέφερι Πολυχρόνη (Χαλκιδικής), που στο 1-1 στο 77΄ απέβαλε με εσφαλμένη δεύτερη κίτρινη κάρτα όπως τονίζουν τον Τουμανίδη (είχε ήδη μια), αντί να την δείξει στον… Βόσδου (δεν είχε κάρτα)! Σε σημείο που η ομάδα του Κώστα Βελιτζέλου είχε… στριμώξει τον αντίπαλο, μετά την είσοδο του Κανούλα στο δεύτερο μέρος. Ο Μακεδονικός ανασυντάσσεται για να «ρεφάρει» στη δύσκολη έξοδο με τον Πιερικό στην Κατερίνη, χωρίς τους Τουμανίδη (τιμωρημένος) και Τσιαμπάζη (τραυματίας), ενώ μάλλον βγαίνουν τα δελτία των Τσουκάνη, Ποκόνγκ και Παντεκίδη, που πιθανότατα θα είναι διαθέσιμοι για πρεμιέρα.

ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ: Διάπλατα χαμόγελα έφερε στην ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη το διπλό της πρεμιέρας με τον ενισχυμένο Μακεδονικό, ενώ πριν τον εντός έδρας αγώνα με τη Νάουσα την Κυριακή, μεσολαβεί σήμερα ο αγώνας κυπέλλου με την Ελπίδα Έδεσσας στη Σωσάνδρα. Η ομάδα της Πέλλας πιθανότατα θα παραταχθεί με αλλαγές και νεαρούς, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για απόκτηση ενός ακόμα επιθετικού.

ΚΕΡΛΙΔΗΣ: «ΒΡΗΚΕ ΣΘΕΝΟΣ Ο ΦΟΥΦΑΣ»

Ανακουφισμένος μετά τη νίκη με ανατροπή (2-1 με δράστη τον Τοπάλη) κόντρα στον Αμφίλοχο, στην πρεμιέρα, ήταν ο τεχνικός του Μακεδονικού Φούφα, Γιάννης Κερλίδης, που υποστήριξε: «Καλή χρονιά στα μυαλά των παραγόντων και χωρίς μπράβους και κανιβαλισμούς όπως πέρσι. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, ήταν πρεμιέρα με ιδιαιτερότητες όπως πάντα και κερδίσαμε με ανατροπή. Με ευχαριστεί η συγκέντρωση, βρήκαμε σθένος και σταθήκαμε λίγο τυχεροί, αλλά είχαμε και ευκαιρίες. Πιστεύω να ευχαριστήθηκε ο κόσμος ένα ωραίο και καθαρό παιχνίδι».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: «Βράζουν» στο Φίλιππο για τη διαιτησία του Σερραίου Τρακαλιάνη, θεωρώντας πως τους οδήγησε στην ήττα από το Παλαιοχώρι στη Χαλκιδική. Για τον εντός έδρας αγώνα με τον Εδεσσαϊκό, ο Κώστας Παπαδόπουλος δεν υπολογίζει στους Ραχίμ (τραυματίας), Σκοπελίτη και Κόλα (τιμωρημένοι).

ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ… ΠΑΓΚΟ ΓΙΑ ΠΙΕΡΙΚΟ, ΕΚΤΟΣ Ο ΤΟΥΛΚΕΡΙΔΗΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ

Οι δυο αλλαγές του Πιερικού, Σίμος Παπαδόπουλος και Φώτης Γκουντρουμπής άλλαξαν το ματς στη Ραιδεστό, σκόραραν και χάρισαν το διπλό-ανατροπή με την Καρδία, με τον Νίκο Θεοδοσιάδη να δηλώνει στην «ΑRENA PRESS»: «Μας βοήθησαν οι αλλαγές, αλλά και η διαφοροποίηση στο σχηματισμό, όπως και η γρήγορη ισοφάριση. Σίγουρα μέτρησε και η φανέλα, αφού και οι δυο είμαστε νεανικές ομάδες». Για τον εντός έδρας αγώνα με τον Μακεδονικό δεν υπολογίζεται ο τραυματίας Τουλκερίδης (διάταση συνδέσμου, 10 μέρες έξω), ενώ άμεσα αναμένεται να αποκτηθεί ξένος μεσοαμυντικός από Φούτμπολ Λιγκ και Έλληνας επιθετικός.

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ: Απογοήτευση επικρατεί στη Χαλάστρα για το… γκρέμισμα της μεγάλης προσπάθειας στον Εύοσμο και τα «άδεια χέρια» βαθμολογικά. Η ομάδα του Χρήστου Ζίφκα γυρνά σελίδα για την εντός έδρας αναμέτρηση με τα Τρίκαλα Ημαθίας, ενώ άμεσα ξεκαθαρίζει αν αποκτηθούν από τον Αιγινιακό οι Χουσεϊνογλου-Μπουντάνι.

ΜΠΙΛΗΣ: «ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΝΥΧΤΑ-ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ»

Μετά τον θρίαμβο στην ιστορική πρεμιέρα με τον Φίλιππο Αλεξάνδρειας (1-0 με Σιμόνι) ο τεχνικός του Άρη Παλαιοχωρίου, Λεωνίδας Μπίλης, τόνισε: «Κάναμε καλό ξεκίνημα σε δύσκολο πρωτάθλημα. Βλέπουμε κάθε ματς χωριστά, μας ενδιαφέρει η δεύτερη νίκη στη δύσκολη έδρα του Κιλκισιακού. Είναι άδικο να πέφτουν τόσες ομάδες. Μπράβο στους παίκτες και όλα τα στελέχη του Άρη, που δούλευαν νύχτα-μέρα για να είναι έτοιμο το γήπεδο και η ομάδα στη δύσκολη πρεμιέρα. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την κόσμια υποστήριξη, μας περιμένει πολλή δουλειά».

ΑΟ ΚΑΡΔΙΑΣ: Σε επαφές με την Κ17 του Άρη για φιλικό το Σάββατο βρίσκονται στην ομάδα του Φώτη Αλεξίου, δεδομένου ότι την Κυριακή εκτίουν το ρεπό του πρώτου γύρου, ενώ οι «πράσινοι» αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο απόκτησης εκτός μέσου, αν βρεθεί κάτι αξιόλογο (άλλωστε αποχώρησε ο Ιωαννίδης με προορισμό τον Ηρακλή).