Έκανε τα δύσκολα εύκολα ο Εθνικός

Έκανε τα δύσκολα εύκολα ο Εθνικός

Η ομάδα του Πειραιά κατέβαλε με 4-0 τον Ασπρόπυργο, που θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη στο παιχνίδι.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 23/10/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Μετά τις ισοπαλίες χωρίς γκολ στα πειραϊκά ντέρμπι με Ιωνικό και Προοδευτική, ο Εθνικός επέστρεψε στις νίκες και, μάλιστα, με επιβλητικό τρόπο! Στο δημοτικό στάδιο Καλλιθέας παρουσία περίπου 600 φιλάθλων της, η ομάδα του Πειραιά κατέβαλε με 4-0 τον Ασπρόπυργο, που θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη στο παιχνίδι.

Η πρώτη καλή στιγμή, μάλιστα, ανήκε στους φιλοξενούμενους και καταγράφηκε μόλις στο 2', όταν ο Χαϊκάλης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, όμως ο Σικαλιάς ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε στη γωνία του. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μακρυγιάννης εκμρταλλεύθηκε λάθος στην άμυνα των μελανόλευκων, όμως πλάσαρε απελπιστικά άουτ, στο 17' ο Διαμάντης απέκρουσε εξαίσια πλασέ του Καραλή και στο 20' ο Ζωγράφος έχασε το κοντρόλ προ του αντίπαλου τερματοφύλακα, χάνοντας παράλληλα την ευκαιρία να «παγώσει» το Ελ Πάσο. Τελικά οι Πειραιώτες έφτασαν στο γκολ στο 21', όταν ο Μισέλ έκλεψε την μπάλα από τα δεξιά, έκανε το παράλληλο γύρισμα προς τη μικρή περιοχή και ο Καραλής με υπέροχο τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Διαμάντη (1-0). Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Εθνικός απέκτησε σαφέστατο προβάδισμα για τη νίκη. Ήταν το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Στασινός ανατράπηκε από τον Παπαναστασίου λίγο μέσα από τη γραμμή της περιοχής, με τον διαιτητή Ι. Καλογερόπουλο να βλέπει την κίνηση του δεύτερο βοηθού Αραβίδη προς τη μεγάλη περιοχή και να δείχνει την άσπρη βούλα, αποβάλλοντας με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Νάκα, που εξαπέλυσε επίθεση προς το πρόσωπό του. Ο Μισέλ ευστόχησε από τα έντεκα βήματα και ο Εθνικός πήγε στα αποδυτήρια, προηγούμενος με 2-0. Στο δεύτερο μέρος όλα, πλέον, ήταν πιο εύκολα για τους κυανόλευκους που έφτασαν σε άλλα δύο τέρματα. Αφού πρώτα ο Σικαλιάς απέκρουσε σουτ του Παπαναστασίου, στο 62' ο Μισέλ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με σουτ έκανε το 3-0. Στο 64' ο Διαμάντης απέκρουσε σε σουτ του Μακρυγιάννη και στο 84' ο Μάναλης με κοντινό σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πολύ καλή διαιτησία είχε ο Ι. Καλογερόπουλος (Αθηνών), ενώ βοηθοί του ήταν οι Τερζόπουλος (Έβρου) και Αραβίδης (Αθηνών).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Θύμιος Γεωργούλης): Σικαλιάς, Στασινός (62' Κατίδης), Γερόλυμος, Κρητικός, Ρούσσης, Μισέλ (73' Σωπασής), Καραλής (65' Μάναλης), Κωνσταντίνου, Μακρυγιάννης (65' Λεωνιδόπουλος), Ρομάνο, Παυλάκης

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ (Νίκος Κωτσοβός): Διαμάντης, Χουστουλάκης (60' Καλέμι), Παπαναστασίου, Στρατάκης, Νικολάου, Καλογρίδης (69' Καραγιάννης), Κατσίκης, Νάκας, Σταγάκης (46' Μάγγος), Ζωγράφος (46' Ατματσίδης), Χαϊκάλης.