Παραίτηση σοκ του Μπέκου στον Ασπρόπυργο!

Παραίτηση σοκ του Μπέκου στον Ασπρόπυργο!

Ο πρόεδρος των νταμπλούχων ΕΠΣΔΑ γνωστοποίησε την απόφασή του να απεμπλακεί από την πρώτη ομάδα.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 03/11/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Απροσδόκητη αποχώρηση, που προφανώς θα προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων, σημειώθηκε σήμερα (3/11) στον Ασπρόπυργο. Μόλις μερικά εικοσιτετράωρα πριν από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Προοδευτική για την 5η αγωνιστική του 6ου ομίλου στη Γ' Εθνική, ο Σπύρος Μπέκος υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της ομάδας, θέση που κατείχε τα τελευταία 3,5 χρόνια, συνοδεύοντας μάλιστα την απόφασή του με γραπτή δήλωση. Στο σχετικό κείμενο προχωρά σε έναν μίνι απολογισμό του έργου του όλο αυτό το διάστημα, συνοψίζει σε λίγες γραμμές τα αίτια της απόφασής του να απεμπλακεί από την πρώτη ομάδα, διευκρινίζοντας πως επιθυμία του είναι να παραμείνει κοντά στις ακαδημίες, ενώ δεν παραλείπει να απευθύνει τις ευχαριστίες του στα πρόσωπα με τα οποία συνεργάστηκε.

Αναλυτικά, η δήλωση του Σπύρου Μπέκου αναφέρει: «Με το παρόν ανακοινώνω την παραίτησή μου από πρόεδρος της Ένωσης Παν/κου-Δόξας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Στα 3,5 χρόνια που βρέθηκα στο πηδάλιο της Ένωσης αποκόμισα σημαντικές εμπειρίες και γνώρισα ανθρώπους και συμπεριφορές που αναμφίβολα με έκαναν σοφότερο. Αυτό ήταν και το μόνο μου όφελος από την ενασχόληση με τον αθλητισμό. Η δική μου προαίρεση και διάθεση ήταν να προσελκύσω περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό, ώστε να αποκτήσουν ευχάριστες εμπειρίες, εφόδια και αναμνήσεις που θα τα συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή.
Στο χώρο τόσο του ποδοσφαίρου, όσο και των άλλων αθλημάτων βεβαίως υπάρχουν προσωπικότητες με γνώση και αγάπη για αυτό που κάνουν. Άνθρωποι που έχουν την ικανότητα να δημιουργήσουν και να στρέψουν τον αθλητισμό στις ρίζες του, που είναι η καλλιέργεια των ανθρώπινων αρετών. Το έργο αυτό, όμως, δεν μπορεί να είναι έργο του ενός προέδρου, του ενός παράγοντα, του ενός προπονητή. Πρόκειται για ομαδική δουλειά, με προσωπικό κόστος, επιμονή, οργάνωση, μεθοδικότητα, ώστε να δρέψουμε αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Αποτελέσματα που δεν είναι άλλα από τη δημιουργία υγιών πολιτών. Όλοι μπορεί να συμφωνούμε ως προς αυτό, αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι βάζουμε εμπόδια όντας εφήμερα σκεπτόμενοι ή μη σκεπτόμενοι. Ούτε η ταμπέλα 'πρόεδρος' λέει κάτι, ούτε η επιβολή στη θέληση των ανθρώπων, αν δεν το επιθυμούν.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου αυτό το διάστημα της προεδρίας μου, όλους τους προπονητές και παίκτες που αγωνίστηκαν στην ομάδα μας τα 3,5 χρόνια, την ΕΠΣΔΑ, τους διαιτητές, τους χορηγούς που μας στήριξαν και τη Δημοτική Αρχή. Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνω σε δύο πρόσωπα που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μου. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Καλλιέρης, πραγματικοί εργάτες αυτής της προσπάθειας με ατέλειωτες ώρες αφιέρωσης στην ομάδα. Επίσης, τον κ. Ευθυμίου Νικόλαο, που όποτε τον χρειάστηκα ήταν πάντα εκεί. Τον Παναγιώτη Μαχαίρα, τον οποίο θεωρώ το σημαντικότερο άτομο που ήρθε στην ομάδα και άλλαξε τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία που ως τότε ήταν άκρως ερασιτεχνική. Για το τέλος ευχαριστώ όλους τους ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκα σε όλη τη θητεία μου, αλλά περισσότερο δύο που χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα. Έπαιξαν στην ομάδα με το ένα τρίτο της αξίας τους και ήταν οι πρωτεργάτες της προσπάθειας και του ονείρου της ανόδου από την πρώτη χρονιά που αναλάβαμε. Αναφέρομαι στον Μάνο Καλογρίδη και τον Παναγιώτη Νάκα.
Οι επιτυχίες της ομάδας είναι μεγάλες σε αυτά τα 3,5 χρόνια αλλά αυτή που θα κρατήσω και θα έχω να λέω είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Βύζαντα (ομάδα Γ' Εθνικής) με δέκα παίκτες βασικούς από τον Ασπρόπυργο και με δέκα παίκτες αγωνιζόμενοι επί ένα ημίχρονο. Αφήνω παρακαταθήκη 90 παιδιά στις ακαδημίες με τεχνικό διευθυντή έναν άνθρωπο που μπορεί να τα κάνει 200, τον κ. Κρασώνη και μια ομάδα έκτη στη βαθμολογία στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής με το χαμηλότερο μπάτζετ στον όμιλο.
Παρ' όλα αυτά, θεωρώ ότι δεν πέτυχα πλήρως τους στόχους μου που είχα θέσει όταν ανέλαβα, διότι δεν κατάφερα να πείσω ανθρώπους, ομάδες και παίκτες να λειτουργεί η Ένωση σαν πυρήνας της πόλης μας και να παίζουν σε αυτή οι καλύτεροι παίκτες της περιοχής, ώστε να αναδεικνύονται πολύ πιο εύκολα. Θα παραμείνω κοντά στην ομάδα και θα ασχοληθώ με τις ακαδημίες όσο μου επιτρέπει πλέον ο χρόνος μου. Επίσης, θα ήθελα να αναφέρω ότι 'όποιος είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέει', γι' αυτό καλό θα είναι να μην κάνουμε κακή κριτική σε ανθρώπους που χάνουν χρήμα, χρόνο και προσωπικές στιγμές, χωρίς να γνωρίζουμε. Το έχω κάνει κι ο ίδιος και, πλέον, γνωρίζω ότι είναι λάθος. Η εκάστοτε διοίκηση θέτει στόχους και προσπαθεί όσο μπορεί για να τους επιτύχει. Δεν μπορεί όλοι να έχουν τους ίδιους στόχους, αλλά ο κοινός σκοπός όποιου διοικεί είναι να 'ψηλώνει' την ομάδα. Το τιμόνι της ομάδας το παραδίδω στον Θέμη τον Τσόκα. Του εύχομαι καλή επιτυχία και δεσμεύομαι να είμαι παρών όποτε μου το ζητήσει. Με τιμή, Σπυρίδων Μπέκος».