«Μετρ» στις ανατροπές ο Πιερικός, 2-1 την Καρίτσα στο τοπικό ντέρμπι (pics+vid)

Με τα γκολ των Κραγιόπουλου και Ουαταρά, ο Πιερικός έφερε τα... πάνω-κάτω με την Καρίτσα σε αγώνα ιδιαιτεροτήτων και την πρώτη επιτυχία με τον Καμπερίδη στο τιμόνι

από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 13/11/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Σε… σπεσιαλίστα και «ειδήμονα» στις ανατροπές εξελίσσεται φέτος ο Πιερικός, που πέτυχε την ολική επαναφορά στο ντέρμπι με την Καρίτσα και κέρδισε 2-1, στο πρώτο τρίποντο επί θητείας Γιώργου Καμπερίδη.

 «Αφεντικό» στην Πιερία οι «μελανόλευκοι», έφεραν τα… πάνω κάτω με τη «γειτόνισσα» Καρίτσα. Ο Πιερικός έδειξε… σφυγμό μετά τις ήττες από Φίλιππο Αλεξάνδρειας και Εδεσσαϊκό, ενώ έδειξε ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και… αντανακλαστικά, όταν βρέθηκε να «κυνηγά» τους «κιτρινόμαυρους», μετά το γκολ του παλιού γνώριμου Τασίδη (πολλές ιδιαιτερότητες, με κοινούς παρονομαστές στα δυο «στρατόπεδα»). Αυτή η ανατροπή ήταν τρίτη φετινή για τους Κατερινιώτες, μετά τις νίκες με Καρδία και Καμπανιακό (αλλά και τις θετικές αντιδράσεις με Λαγκαδά και Μακεδονικό). Οι φιλοξενούμενοι του Μιχάλη Ζιώγα «πάγωσαν» στο ΔΑΚ Κατερίνης στο 47΄, με το 0-1 σε καλοτραβηγμένο φάουλ του Γιώργου Τασίδη. Σχετικά σύντομα ωστόσο ήρθε η «απάντηση», με το 1-1 σε σουτ του Κραγιόπουλου στο 63΄ (ο σκόρερ είχε μπει αλλαγή έξι λεπτά πριν) και την απόλυτη ανατροπή σκηνικού στο 78’, με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του προωθημένου Γάλλου Ισμαέλ Ουαταρά, μετά από φάουλ του Κτιστόπουλου, εν μέσω αποθέωσης. Ευκαιρίες για τους γηπεδούχους έχασαν οι Γκουντρουμπής (1΄, 12΄), Κατσιαμήτας (13΄, 31΄), ενώ για την Καρίτσα απείλησαν οι Μαυρίδης (10΄, 42΄), Κωστόπουλος (89΄), Κυπαρίσσης (90΄) και Δαλαμήτρας (90΄). Διαιτησία: Αγγελούλης, Πατέτσος, Τάπρατζης (Λάρισας).

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Παπατολίκας, Κοκονόζι (52' Κτιστόπουλος), Καραγκούνης, Κανταρτζής, Ουαταρά, Τουλκερίδης, Κατσιαμήτας (86' Παραφέστας), Κωστίκος, Γκουντρουμπής, Παπαδόπουλος (57' Κραγιόπουλος), Σαμανίδης (66' Τουλίκας).

ΑΕ ΚΑΡΙΤΣΑΣ: Βασιλειάδης, Δαλαμήτρας, Γούτσιος (36' λ.τρ. Μητράκας, 62' Ταρασιάδης), Μπουτογιάννης, Τασίδης, Τροϊρης, Τσιώμης, Νταντίνης (80' Κωστόπουλος), Κυπαρίσσης, Κυρτέγος, Μαυρίδης (85' Μακράκης).

Φωτο pierikosnews