Βυλλιώτης: Δικαίωση στο Εφετείο!

Βυλλιώτης: Δικαίωση στο Εφετείο!

Ο πρόεδρος της Θήβας μίλησε για τη χρηματική ποινή ύψους 8.334 ευρώ, αλλά και τον τριετή αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους, που του επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για περιστατικά που συνέβησαν στον αγώνα της πρεμιέρας του 4ου ομίλου με τον ΑΟ Σελλάνων.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 18/11/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Το πιο αυστηρό πρόσωπο των δικαστών της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ αντίκρισε χθες ο Θανάσης Βυλλιώτης, ο οποίος, ακόμα και αρκετή ώρα αφότου είχε ενημερωθεί, έδειχνε να μην έχει συνειδητοποιήσει το ύψος της χρηματικής ποινής που επιβλήθηκε στο πρόσωπό του για περιστατικά που έλαβαν χώρα μετά το τέλος του αγώνα της πρεμιέρας του 4ου ομίλου με τον ΑΟ Σελλάνων. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή επέβαλε χρηματική ποινή 8.334 ευρώ και ποινή αγωνιστικού αποκλεισμού για τρία χρόνια στον πρόεδρο του «κοκκινόμαυρου» συλλόγου, για επίθεση που εξαπέλυσε στον διαιτητή Πόγκα. Ο «ισχυρός» άνδρας του σωματείου υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- πως έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για δικαίωση στην Επιτροπή Εφέσεων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της αποχώρησής του αν δεν υπάρξει ανατροπή της αρχικής απόφασης.

«Περιμέναμε ένα πρόστιμο, αλλά όχι... τέτοιο πράγμα! Είναι ήδη έτοιμη η έφεσή μας και θα κατατεθεί τη Δευτέρα. Πιστεύω ότι στο Εφετείο θα καταλάβουν οι δικαστές τι ακριβώς έγινε και θα μας δικαιώσουν. Θεωρώ ότι θα μειωθεί η ποινή. Αν ισχύσει αυτό το βαρύ και εξοντωτικό πρόστιμο, τότε δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βυλλιώτης, ο οποίος εξιστόρησε και το περιστατικό, συνδέοντάς το με το σκεπτικό της απόφασης: «Μετά τη λήξη του αγώνα και ενώ ο διαιτητής εισέρχονταν στα αποδυτήριά του, τον περίμενα στη φυσούνα. Εκεί του είπα πως και στημένος να ήταν αυτά δεν θα τα έκανε, βρίζοντάς τον, χωρίς όμως να έχω την παραμικρή διάθεση να τον απειλήσω. Ωστόσο, η Πειθαρχική Επιτροπή έκρινε πως είχα πρόθεση να τον απειλήσω. Σημειωτέον, δεν τον ακούμπησε κανένας».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Θήβας μοιράστηκε μερικούς από τους προβληματισμούς του: «Τα ερασιτεχνικά σωματεία έχουν να πάρουν επιχορήγηση από το 2004, αλλά καλούνται να πληρώνουν τέτοια πρόστιμα που είναι εξωπραγματικά για τέτοιες εποχές και κατηγορίες. Πόσο θα αντέξουν τα σωματεία; Σαν πρόεδρος και σαν σωματείο περιμένουμε και την παρέμβαση της Ένωσης, η οποία οφείλει να προστατεύει τις ομάδες της Βοιωτίας από τέτοια, τσουχτερά πρόστιμα».

Τέλος, ο Θανάσης Βυλλιώτης διερωτήθηκε γιατί δεν τηρήθηκε η ίδια αυστηρότητα και απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, για συμβάντα που είχαν λάβει χώρα στο πρόσφατο ματς της ομάδας του στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

«Δέχθηκε πάνω από 15 μπουκάλια ο πρώτος βοηθός, ένας οπαδός εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος τους, χωρίς βέβαια να τον φτάσει χάρη στην παρέμβαση των ανθρώπων του Ολυμπιακού, όμως στο τέλος ο διαιτητής δεν έγραψε τίποτα στο φύλλο αγώνος! Σε ερώτησή μας, μάλιστα, απάντησε πως δεν είδε τίποτα! Γιατί τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά;» σχολίασε χαρακτηριστικά.