Ορατότης μηδέν για τον ΑΠΣ Ζάκυνθος!

Ορατότης μηδέν για τον ΑΠΣ Ζάκυνθος!

Μια δύσκολη εβδομάδα καλείται να περάσει ο ΑΠΣ Ζάκυνθος, διοικητικά αλλά και αγωνιστικά

από Παμε Μπάλα
στις 28/11/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ του Στέλιου Γούναρη και του Στράτου Κουρούμαλου με τους δύο άνδρες να μην έχουν πλέον καμιά επαφή μεταξύ τους!

Εμμένει στην απόφαση για παραίτηση η κα Ροδούλα Σπινθάκη η οποία δηλώνει πικραμένη για την αντιμετώπιση που είχε τις ημέρες που ήταν επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου!

Καθαρές λύσεις θέλει ο Στέλιος Γούναρης ο οποίος δηλώνει έτοιμος να τρέξει την ομάδα με τους δικούς του ανθρώπους και τους δικούς του όρους!

Δεν κάνει ούτε βήμα πίσω ο Στράτος Κουρούμαλος ο οποίος στην εσχάτη των περιπτώσεων θα πάει σε Γενική Συνέλευση με τα δικά του μέλη (Ζακυνθιακός) που θα αποφασίσουν ακόμη και την διάλυση της ομάδας!

Αποσβολωμένη παρακολουθεί ην κοινή γνώμη τα γεγονότα που διαδραματίζονται στον ΑΠΣ Ζάκυνθος και ζητά άμεση λύση έτσι ώστε να σωθεί η ομάδα και η φετινή χρονιά!   

Πως οι μέχρι πριν από λίγους μήνες  εγγυητές της ενότητας Γούναρης και Κουρούμαλος βρέθηκαν στα χαρακώματα και σε θέσεις μάχης

Ο ρόλος του διαμεσολαβητή Διον. Κορωνίου και τα βέτο που βάζουν οι δύο πλευρές για την επόμενη ημέρα στον Σύλλογο.

Μια νύχτα με θύελλα δέκα μποφόρ, το ατμόπλοιο «Χριστίνα» της Ναυτεμπορικής «Ρίχτερ» βυθίζεται με εικοσιέξι νεκρούς και μοναδικό επιζώντα τον λιπαντή Άγγελο Κρεούζη. Οι ανακρίσεις που θα ακολουθήσουν, θα αποδείξουν ότι το καράβι διαλύθηκε από έκρηξη στους λέβητες, λόγω κακής συντήρησης και ρητής εκβιαστικής εντολής του πλοιοκτήτη να πλεύσουν με αυξημένη ταχύτητα για να κερδίσουν χρόνο. Μια ταινία που όλοι την έχουμε δει…. θα πείτε τώρα… τι δουλειά έχει ταινία με την ομάδα της Ζακύνθου… Το πλοίο της ομάδας πηγαίνει ολοταχώς στα βράχια και πάνω του έχει 26 ψυχές που καλώς ή κακώς βρέθηκαν στην ομάδα για να τιμήσουν την φανέλα και την ιστορία της… Μιλάμε για ποδοσφαιριστές τεχνικό τιμ, φροντιστές και… Δυστυχώς ο μόνος τίτλος που μπορεί να μπει είναι αυτός! ΟΡΑΤΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ…

Το χρονικό…

Πριν μερικές ημέρες η απόφαση της Προέδρου Ροδούλας Σπινθάκη να παραιτηθεί από την θέση της πυροδότησε μια σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις με αποκορύφωμα την περασμένη Παρασκευή να υπάρξει ραδιοφωνικός αναβρασμός και αναταραχή με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις από τις αντιμαχόμενες πλευρές… Η πρόεδρος Ροδούλα Σπινθάκη η οποία μέχρι πρότινος αποτελούσε τον εν δυνάμει συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον Στέλιο Γούναρη και Στράτο Κουρούμαλο κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συνεχίσει από το πόστο της Προέδρου.

Η ίδια δείχνει στεναχωρημένη από τις εξελίξεις, διότι πιστεύει ότι ήθελε να ενώσει και όχι να χωρίσει.. Ο κόντρα με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας και τα υβριστικά συνθήματα στο πρόσωπο της ήταν μια από τις μεγάλες αιτίες της αποχώρησης της… η διαφωνία της με τον Στέλιο Γούναρη, η αποστασιοποίηση του τελευταίου και η συμφωνία νε πορευτεί έστω και προσωρινά με τον Στράτο Κουρούμαλο έκαναν ακόμα μεγαλύτερο το χάσμα των δύο πλευρών…

Η ίδια πάντως μέχρι αργά χθες το βράδυ επέμεινε της απόφασης της στο να παραιτηθεί από την θέση του Προέδρου και από την θέση του απλου διοικτικού μέλους. Μάλιστα το μεσημέρι της Κυριακής σε γνωστή καφετέρια η ίδια είχε συνάντηση με τον κο Κουρούμαλο, παρών ήταν ο Αντιπρόεδρος της ομάδας Γιάννης Βερύκιος και ένας ακόμα κοινός γνωστός όλων ο οποίος έχει διατελέσει επί δεκαετίες θεσμικό ρόλο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νησιού! Σε αυτή την συνάντηση δεν βρέθηκε κάποια λύση για το πως από εδώ και στο εξής θα πορευτεί η ομάδα. Η ίδια τονίζει ότι πέραν ελάχιστων εξαιρέσεων οι ποδοσφαιριστές είναι πληρωμένοι και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας…

Με την κα Σπιθνάκη να έχει ξεκαθαρίσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την θέση της τα πράγματα έχουν ξεφύγει αρκετά… Παρά τις προσπάθειες του Διον. Κορωνιού για να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει μεταξύ Γούναρη και Κουρούμαλου η κατάσταση παραμένει έκρυθμη με τον Στράτο Κουρούμαλο να μένει αμετακίνητος στην θέση του και να διαμηνύει ότι κανείς δεν μπορεί να του πάρει την ομάδα με τον τρόπο που χειρίζεται η άλλη πλευρά τα πράγματα και να προτείνει ¨κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας» ή στην έσχατη περίπτωση να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του παλιού Ζακυνθιακού και η ομάδα να διαλυθεί!!! Από την άλλη πλευρά ο κος Γούναρης με δηλώσεις του που έκανε την Παρασκευή το απόγευμα στο ραδιόφωνο του Ερμή ξεκαθάρισε ότι η λύση για την ομάδα είναι πλέον να την τρέξει αυτός με τους δικούς του ανθρώπους αλλά χωρίς να έχει καμιά επαφή με τον Στράτο Κουρούμαλο και την Ροδούλα Σπινθάκη!

Ο κος Γούναρης μάλιστα,  ραδιοφωνικά ζήτησε συγνώμη τόσο από την κα Σπινθάκη όσο και από τον Στράτο  Κουρούμαλο για τους χαρακτηρισμούς που είχε πει την προηγούμενη ημέρα σε ανακοίνωση του! Αυτή την στιγμή όπως όλα δείχνουν οι δύο άνδρες δεν έχουν πλέον κανένα σημείο επαφής… Το ερώτημα που γεννάται από εδώ και στο εξής είναι τι θα γίνει με την ομάδα και την πορεία της στο πρωτάθλημα… Για αυτό τον λόγο χιλιάδες φίλοι του Συλλόγου κάθονται  σε αναμμένα κάρβουνα… Το ίδιο συμβαίνει με τους ποδοσφαιριστές αλλά και με το τεχνικό τιμ. Το Σαβ/κο που πέρασε οι παίκτες είχαν πάρει ρεπό. Από το μεσημέρι της Δευτέρας ξεκίνησαν προετοιμασία για το ματς «τελικός» της Κυριακής κόντρα στον Παλληξουριακό για το πρωτάθλημα… Το μεσημέρι της Τρίτης αναμένεται στο νησί ο τεχνικός της ομάδας Μάρκος Στεφανίδης ο οποίος καλείται να ανυψώσει το ηθικό των παικτών και να τους οδηγήσει στη νίκη την Κυριακή…

Η ομάδα είναι διαλυμένη  και καταρρακωμένη ψυχολογικά από όλα αυτά τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν! Η πλευρά Γούναρη δηλώνει έτοιμη να αναλάβει καθώς όπως λέει έχει την λύση για να τρέξει την ομάδα από εδώ και στο εξής αλλάζοντας αρκετά πράγματα στα ενδότερα της διοίκησης αλλά και του αγωνιστικού τμήματος… Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε περίπτωση που αναλάβουν τα ηνία θα φέρουν στο νησί νέο προπονητή και τον «μάγο» Ζαουάντ Ζαιρί ‘όπως και τον Σπύρο Αποστόλου! όλα αυτά σε πρώτη φάση!

Επίσης διαμηνύουν ότι στο συμβούλιο θα μπουν άνθρωποι που θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να τρέξει η ομάδα! Άνθρωποι που είναι επιχειρηματίες και έχουν την δυνατότητα να βγάλουν τον Σύλλογο από το αδιέξοδο! Από την άλλη πλευρά ο κος Κουρούμαλος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να σηκώσει από μόνος του αυτό το οικονομικό βάρος, φυσικά ούτε τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου… Αυτό που ψάχνει ο «Δάσκαλος»  εναγωνίως είναι να βρει άτομα κοινή αποδοχής, έτσι ώστε να μπορέσει να επιβιώσει εντός της ομάδας. Με τον χρόνο να πιέζει αφόρητα, αν δεν βρει ‘άτομα , τότε πολύ πιθανόν είναι να πάει σε Γενική Συνέλευση των παλιών μελών του Ζακυνθιακού τα οποία θα αποφασίσουν αν η ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται με άλλο διοικητικό συμβούλιο η θα διαλυθεί και θα σταματήσει να υφίσταται στις Εθνικές κατηγορίες!

Σε αυτό το θέμα που είναι πάρα πολύ σημαντικό θα κληθούν να αποφασίσουν άτομα που έχουν μικρή η και καμία σχέση με την ομάδα! Αυτό είναι το οξύμωρο της όλης υπόθεσης ότι το μέλλον και η ιστορία ενός ταλαιπωρημένου ιστορικού Συλλόγου είναι στις τύχες μερικών δεκάδων μελών που θα κρίνουν αν 26 άνθρωποι (παίκτες και τεχνικό τιμ) που έχουν δώσει τον αγώνα τους έχουν ιδρώσει και ματώσει την φετινή χρονιά θα πάνε σπίτια τους με συνοπτικές διαδικασίες με απόφαση μιας Γενικής Συνέλευσης που θα είναι καλυμμένη από τον μανδύα της νομιμότητας ‘όχι όμως καλυμμένη από την ηθική που πρέπει να διέπει άπαντες αυτήν την δύσκολη ώρα!!! ΟΡΑΤΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ λοιπόν!

Με την κοινή γνώμη να μένει άφωνη με τα τεκταινόμενα στην ομάδα του ΑΠΣ Ζάκυνθος και να περιμένει ποια θα είναι η κατάληξη. Σίγουρα την ομάδα την περιμένει μια δύσκολη εβδομάδα… Από σήμερα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα της παραίτησης της κας Σπινθάκη και από εκεί και πέρα το υπόλοιπο συμβούλιο να αποφασίσει τι θα πράξει έτσι ώστε να εξευρεθεί λύση! Εξετάζεται η σκέψη να συνεχίζει ως έχει με τον Γιάννη Βερύκιο να αναλάβει προσωρινά την θέση του Προέδρου έτσι ώστε η ομάδα να δώσει χωρίς μεγάλες αναταράξεις τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής ή και ακόμα να πορευτεί έως την περίοδο των διακοπών υπό αυτές της συνθήκες, κάτι που φαντάζει αρκετά δύσκολο να συμβεί…

Πηγή: ioniansports.gr