Αυτές είναι οι κορυφαίες επιθέσεις της Γ’ Εθνικής

Αυτές είναι οι κορυφαίες επιθέσεις της Γ’ Εθνικής

Κατά κανόνα στην Ελλάδα προτεραιότητα των περισσότερων ομάδων είναι η άμυνα, αφού αυτή δίνει τα… πρωταθλήματα, ωστόσο στη Γ’ Εθνική η επίθεση δεν πάει πίσω.

από Παύλος Κουστέρης
στις 28/11/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Σε φάση διαμόρφωσης στόχων και προσανατολισμού βρίσκονται οι 8 όμιλοι της Γ’ Εθνικής, ωστόσο ήδη έχουν δημιουργηθεί τα γκρουπ ομάδων, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν για τη διεκδίκηση της ανόδου. Όπως έχουν ξεχωρίσει και οι ομάδες που έχουν επιθέσεις-φωτιά και μπορούν να αποδώσουν το κάτι παραπάνω.

Το «pamebala.gr» κατέγραψε τις κορυφαίες επιδόσεις και σας παρουσιάζει τις καλύτερες επιθέσεις της κατηγορίας.

1ος όμιλος

Απόλλων Παραλιμνίου

Στην κορυφή του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής φιγουράρει ο Απόλλωνας Παραλιμνίου, έχοντας 14 βαθμούς, έναν παραπάνω από τον Νέστο και την Καβάλα, σε μία κατάταξη που η 10η ομάδα, έχει διαφορά μόλις 6 πόντων από την 1η θέση. Ωστόσο, ο πρωτοπόρος ξεχωρίζει, καθώς διαθέτει την καλύτερη επίθεση του ομίλου με 14 γκολ, με την Καβάλα να είναι πιο πίσω με 11. Μάλιστα, αυτή η επίδοση έχει σημειωθεί σε εύρος 7 αγώνων, σκοράροντας κατά μέσο όρο 2 γκολ ανά αγώνα, έχοντας μείνει στο μηδέν σε μόλις 2 ματς.

2ος όμιλος

Άρης Παλαιοχωρίου, Ηρακλής

Η παρουσία του Ηρακλή στον 2ο όμιλο είναι αυτή που ξεχωρίζει και φυσικά όχι μόνο εκεί, αλλά σε όλη τη Γ’ Εθνική. Ο «Γηραιός» βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 2η θέση του ομίλου του, αλλά έχει κι έναν αγώνα λιγότερο από τον πρωτοπόρο, Άρη Παλαιοχωρίου, που δίνει στους Θεσσαλονικείς τη δυνατότητα να βρεθούν πρώτοι στη βαθμολογία. Σε ό,τι αφορά την επιθετική επίδοση των δύο ομάδων, ο Άρης διαθέτει αυτή τη στιγμή την κορυφαία επίδοση με 20 γκολ σε 11 ματς, με τον Ηρακλή με 18, έχοντας φυσικά και το ματς λιγότερο.

3ος όμιλος

Αμφίλοχος, Τηλυκράτης

Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του 3ου ομίλου, αφού η κορυφαία επιθετική λειτουργία ανήκει στον Αμφίλοχο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 4η θέση, έχοντας όμως και ένα ματς λιγότερο. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Θεόδωρου Παπαχρήστου έχει σε 9 αναμετρήσεις 19(!) γκολ, κάτι που σημαίνει λίγο παραπάνω από δύο γκολ ανά αγώνα, επίδοση εντυπωσιακή για τα δεδομένα και τη δυσκολία που υπάρχει στη Γ’ Εθνική. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα κάτι πιο εντυπωσιακό για τον Νέο Αμφίλοχο, καθώς έχει φιλοδωρήσει εκτός έδρας μάλιστα τον πρωτοπόρο Τηλυκράτη με τρία γκολ (0-3) και με το ίδιο σκορ (3-0) επικράτησε της 2ης ΑΕΠ Καραγιαννίων.

Καλή είναι και η επίδοση του πρωτοπόρου Τηλυκράτη που έχει 18 γκολ σε 10 αναμετρήσεις, δηλαδή κάτι λιγότερο από δύο γκολ ανά ματς.

4ος όμιλος

Βόλος ΝΠΣ

Στον συγκεκριμένο όμιλο, όταν κάποιος κάνει λόγο για επίθεση, τότε δεν μπορεί να αναφέρεται σε άλλη ομάδα, πλην του ΝΠΣ Βόλου. Οι αριθμοί αποτυπώνουν μια εντυπωσιακή δημιουργική και εκτελεστική λειτουργία, καθώς σε 9 αναμετρήσεις έχει σκοράρει 25(!) γκολ, που με απλά μαθηματικά βγάζει έναν μέσο όρο που αγγίζει τα 3 γκολ ανά αγώνα. Φυσικό επόμενο, λοιπόν, ο Βόλος να είναι 1ος με 24 βαθμούς, έχοντας ήδη διαφορά 5 βαθμών από τον 2ο Αλμυρό. Η ομάδα του Ισπανού, Χουάν Φεράντο, έχει σκοράρει 5 γκολ εναντίον του Αστέρα Ιτέας, 4 στον ΑΟ Σελλάνων και από 3 στον Ρήγα Φεραίο, Αχιλλέα Φαρσάλων, Οπούντιο και Αμβρυσσέα.

5ος όμιλος

Αστέρας Αμαλιάδας

Χωρίς αντίπαλο στον τομέα «επίθεση» παίζει ο Αστέρας Αμαλιάδας του Τιμόθεου Καβακά, που όπως δήλωσε και ο ίδιος ο στόχος της ομάδας του για φέτος είναι η κορυφή και μόνο. Στο πλαίσιο αυτό και με την ποιότητα που υπάρχει μαζεμένη στον Αστέρα, η ομάδα της Ηλείας έχει σκοράρει 17 γκολ σε 7 αγώνες, δηλαδή σίγουρα σε κάθε ματς έχει τουλάχιστον ένα γκολ και πιθανόν να πετύχει και δεύτερο. Οι μεγαλύτερες σε εύρος νίκες που έχει πετύχει μέχρι σήμερα ο Αστέρας είναι κόντρα στον Παλληξουριακό (4-1) και το Λεωνίδιο (1-6), ενώ έχει μείνει στο μηδέν μόλις μία φορά, στο τελευταίο ματς κόντρα στον Πανηλειακό, εκεί που μάλιστα διαμαρτυρήθηκαν για ακυρωθέν γκολ στις καθυστερήσεις του ματς.

6ος όμιλος

Προοδευτική, Ιάλυσος, Εθνικός

Πιο χαμηλές είναι οι επιδόσεις του 6ου ομίλου, καθώς τον πρώτο λόγο έχουν οι άμυνες και το «μηδέν» με κάθε κόστος. Ωστόσο, υπάρχουν ομάδες που είναι καλύτερες από τις άλλες στο συγκεκριμένο σκέλος. Πρώτη είναι η πρωτοπόρος Προοδευτική που σε 7 ματς έχει 11 τέρματα, όσα δηλαδή και ο Ιάλυσος που είναι όμως μόλις στην 5η θέση, ενώ  δεύτερος ο Εθνικός που έχει 10 γκολ σε 6 ματς, έχοντας δεχθεί μόλις 1 τέρμα και είναι στην 3η θέση.

7ος όμιλος

Αήττητος Σπάτων

Την ανωτερότητά του έχει πιστοποιήσει ήδη στον 7ο όμιλο ο Αήττητος Σπάτων, αφού είναι στην 1η θέση με 19 βαθμούς, πέντε παραπάνω από τη Χαλκίδα, έχοντας σε 7 αγωνιστικές 6 νίκες και μόλις 1 ισοπαλία. Μεγάλο της όπλο είναι η άμυνα, έχοντας μόλις 1 γκολ παθητικό από τον Πανθηραϊκό που μάλιστα δεν του στοίχισε. Επιθετικά, η ομάδα του κόουτς Κωνσταντακόπουλου έχει σκοράρει 11 γκολ σε 7 ματς, έχοντας μείνει στο μηδέν μόλις μία φορά, στη λευκή ισοπαλία με τον Παναργειακό.

8ος όμιλος

Ηρόδοτος

Κι αν στον 7ο όμιλο, ο Αήττητος Σπάτων είναι το απόλυτο αφεντικό, το ανάλογο ισχύει και στον 8ο, με τον Ηρόδοτο που σε μόλις 7 αγωνιστικές έχει πάρει διαφορά 7 βαθμών από τον 2ο Ατσαλένιο. Εκεί, όχι μόνο ξεχωρίζει η παρουσία του Ηρόδοτου από πλευράς αποτελεσμάτων, αλλά και από πλευράς εκτελεστικής δεινότητας. Η ομάδα του Μανώλη Παπαματθαιάκη έχει 14 γκολ σε αυτές τις 7 αναμετρήσεις, δηλαδή δύο γκολ ανά παιχνίδι. Ενδεικτικό της διαφοράς σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες αποτελεί το γεγονός ότι οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας δεν έχουν καν διψήφιο αριθμό τερμάτων, με τον Ηλυσιακό και τον Ερμή Ζωνιανών να έχουν 8 γκολ, έχοντας όμως έναν αγώνα λιγότερο.

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 17:44