Το «θαύμα» του Αστέρα Βλαχιώτη!

Το «θαύμα» του Αστέρα Βλαχιώτη!

Μπορεί στη Γ’ Εθνική να υπάρχουν ομάδες με ιστορία, δυναμική και μπάτζετ όπως ο Ηρακλής, η Καβάλα, οι τρεις του Βόλου, ο Πανηλειακός, ο Αστέρας Αμαλιάδας, η Προοδευτική, ο Ιωνικός,  ο Εθνικός, το Αιγάλεω κλπ., ωστόσο τον τίτλο της ομάδας της σεζόν παίρνει επάξια μέχρι σήμερα ο Αστέρας Βλαχιώτη.

από Παύλος Κουστέρης
στις 06/12/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

 Κατά κανόνα οι λέξεις «θαύμα» και «ποδόσφαιρο» δεν μπορούν να συμβαδίσουν, αφού στον αθλητισμό το αποτέλεσμα είναι απόρροια δουλειάς, πλάνου και προπόνησης, ωστόσο σε μερικές περιπτώσεις, όταν τα κατορθώματα μιας ομάδας ξεπερνούν κατά πολύ τις προσδοκίες, τότε η σειρά αυτών των λέξεων είναι μοιραία.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και η φετινή του Αστέρα Βλαχιώτη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, καθώς έχει καταφέρει, χωρίς να διαθέτει τη βαριά φανέλα άλλων ομάδων, να βρίσκεται στη 2η θέση του 5ου ομίλου και όχι μόνο αυτό.

Η ομάδα της Λακωνίας είναι η τελευταία ομάδα, που μετά και τα πρόσφατα αποτελέσματα, παραμένει αήττητη στη φετινή Γ’ Εθνική, σε μια κατηγορία που έχει συλλόγους όπως ο Ηρακλής, το Αιγάλεω, η Προοδευτική, ο Ιωνικός, τους «τρεις» του Βόλου κλπ. και η παρουσία της δίνει υποσχέσεις για ακόμα πιο δυνατή συνέχεια στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Θόδωρου Γκάτζιου, που άρχισε τη σεζόν στον πάγκο με τον Μίκι Τσέρκοβιτς που αποχώρησε για προσωπικούς λόγους, έχει 5 νίκες και 3 ισοπαλίες σε εύρος 8 αγωνιστικών, τρέχοντας μάλιστα αυτή τη χρονική περίοδο σερί τριών συνεχόμενων νικών κόντρα σε Παλληξουριακό (2-0), Παναρκαδικό (2-1 εκτός) και Διαγόρα Βραχνέικων (3-2). Επιπλέον, διαθέτει τη 2η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και την 4η καλύτερη άμυνα. Αν μάλιστα ο Αστέρας Αμαλιάδας δεν πετύχαινε το… buzzer beater κόντρα στον ΠΑΟ Βάρδας, τότε ο Αστέρας Βλαχιώτη θα ήταν μόνος πρώτος στην κορυφή.

Κι αν όλα τα παραπάνω δεν πείθουν, για τους πιο δύσπιστους αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα ματς που έχει δώσει ο Αστέρας είναι επί της ουσίας εκτός έδρας, καθώς έχει αγωνιστεί στο Δημοτικό Στάδιο της Σπάρτης δύο φορές και έπειτα στους Μολάους, που θα αποτελέσει την έδρα μέχρι το τέλος της σεζόν, αφού η φυσικά έδρα της ομάδας έχει κλείσει για έργα.

 

Το pamebala.gr μίλησε με τον προπονητή της ομάδας, Θόδωρο Γκάτζιο, που εξήρε τη συμβολή του προέδρου, Δημήτρη Μανιατάκου, μίλησε για τα πεπραγμένα της σεζόν, αποκάλυψε το μυστικό της φετινής ομάδας και φυσικά αναφέρθηκε στο ντέρμπι κορυφής με τον Αστέρα Αμαλιάδας.

«Μεγάλη η συμβολή του προέδρου μας»

«Έχουμε ένα πολύ καλό και ποιοτικό ρόστερ. Ο πρόεδρος το καλοκαίρι έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Μέσα στη σεζόν αποχώρησε για προσωπικούς λόγους ο Μίκι Τσίρκοβιτς και ακολούθησαν θετικά αποτελέσματα και αποφασίστηκε, όταν έφυγε να αναλάβω εγώ. Δεν είμαι γνωστό προπονητικό όνομα στο ποδόσφαιρο. Είμαι πιο γνωστός για τη δουλειά μου και τα όσα έχω κάνει στον στίβο. Ωστόσο, για πολλά χρόνια έχω συνεργαστεί με τον κύριο, Μουράτ Σεροπιάν. Βάσει, λοιπόν, αυτής της λογικής και προσθέτοντας και δικά μου στοιχεία, προχωράμε και βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Αυτή είναι η δεύτερη δουλειά μου, μετά τον ΑΟ Χανιά, που καταφέραμε αγωνιστικά να σώσουμε την ομάδα. Είμαι πλέον στον Αστέρα Βλαχιώτη και παλεύουμε όλοι μαζί και με τον πρόεδρο. Από τη δική μας πλευρά, δεν υπάρχει άγχος. Απλώς παλεύουμε σε κάθε ματς και πάμε πάντα για τη νίκη».

Για τη δική του θέση μετά την αποχώρηση του κ. Τσίρκοβιτς:

«Μετά το ματς με την Καλαμάτα είχαμε δύο νίκες, δύο ισοπαλίες. Ο πρόεδρος, ο Δημήτρης Μανιατάκος, με εμπιστεύτηκε και τον ευχαριστώ για αυτό. Ήταν ευκαιρία και για μένα, καθώς θέλω να αποδεικνύω τη δουλειά μου και να δείξω τι μπορώ να κάνω. Προσπαθώ και εγώ για το καλύτερο, μέσα όμως από την επιτυχία της ομάδας».

Για το μεγάλο αγωνιστικό πλεονέκτημα του Αστέρα Βλαχιώτη:

«Το μεγάλο μας πλεονέκτημα ως ομάδα είναι η πολύ καλή φυσική μας κατάσταση. Το δούλεψα εγώ από το καλοκαίρι, λόγω της προϋπηρεσίας μου που έχω στον στίβο για να ανταπεξέλθουμε. Είναι ένα κομμάτι που το ξέρω πάρα πολύ καλά. Έχουμε και παίκτες έμπειρους, που έχουν αγωνιστεί σε ανώτερες κατηγορίες. Παρουσιάζουμε καλό ποδόσφαιρο και στόχος μας σε κάθε ματς είναι η νίκη, παίζοντας όμως κάτι που μας αρέσει. Πρέπει να σημειώσουμε και το γεγονός ότι δεν παίζουμε στην έδρα μας, γιατί γίνονται έργα στο γήπεδό μας».

Για το παιχνίδι με τον Αστέρα Αμαλιάδας:

«Μπαίνουμε χωρίς άγχος στο παιχνίδι, καθώς ξέρουμε ότι ο αντίπαλός μας είναι φαβορί της κατηγορίας. Ας δούμε ποιος είναι καλύτερος μέσα στο γήπεδο και όποιος είναι ας κερδίσει. Δεν έχουμε άγχος. Το αντιμετωπίζουμε ως ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Ποτέ δεν κρίνεται ένα πρωτάθλημα από ένα ντέρμπι μεταξύ των δύο διεκδικητών. Αν φυσικά κερδηθούν αυτά τα ματς ακόμα καλύτερα. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος Δεν είναι εκατοστάρι. Κοιτάμε πρώτα από όλα να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και μετά όλα τα άλλα ας έρθουν. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Δουλεύουμε πάνω στο παιχνίδι αυτό και θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος».

 

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 23:56