Κρατάει τους βαθμούς ο Εθνικός

Κρατάει τους βαθμούς ο Εθνικός

Χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοσή της, η ομάδα του Πειραιά έφτασε στη νίκη απέναντι στον μαχητικό Πέλοπα Κιάτου (1-0).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 10/12/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Μέχρι χθες άρεσε, όμως στην κορυφή δεν πλησίαζε. Σήμερα (10/12) που είχε μετριότατη παρουσία, έφτασε ο Εθνικός στο τρίποντο που του έδωσε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την Προοδευτική, που την ίδια ώρα είχε απώλεια απέναντι στον ΑΟ Λουτράκι. Η ομάδα του Πειραιά λύγισε με δυσκολία (1-0) την αντίσταση του Πέλοπα Κιάτου, που έπαιξε έξυπνα και έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους, στην επιστροφή τους στο δημοτικό στάδιο της Καλλιθέας. Η απόδοση της πλειοψηφίας των ποδοσφαιριστών του Θύμιου Γεωργούλη κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, με τους Ρούσση, Στασινό, Κωνσταντίνου και τον Μακρυγιάννη του πρώτου ημιχρόνου να ξεφεύγουν από τη μετριότητα. Ο τελευταίος, μάλιστα, ήταν ο άνθρωπος που έλυσε τον... γρίφο για την ομάδα του, όταν στο 24' ενήργησε σωστά, κινούμενος στο δεύτερο δοκάρι και εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο την ολιγωρία της αμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων για να πλασάρει ιδανικά με το αριστερό πόδι, αξιοποιώντας το γέμισμα του Καραλή για το 1-0.

Στη συνέχεια του πρώτου μέρους οι κυανόλευκοι επιχείρησαν να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ, χωρίς όμως να έχουν τις κατάλληλες εμπνεύσεις στην τελική πάσα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Εθνικού δεν είχαν ενέργεια, επιτρέποντας σε εκείνους του Πέλοπα να μπουν στο παιχνίδι και, μάλιστα, να φτάσουν μια ανάσα από την ισοφάριση στο 60', όταν ο Μυργιώτης είδε την μπάλα, στην κεφαλιά που έπιασε, να περνάει μόλις λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Σικαλιά. Στο 71' ήρθε η... απάντηση στις ευκαιρίες, όταν ο Κατσικοκέρης δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από το παράλληλο γύρισμα του Μάναλη. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Εθνικός απέκτησε πάλι ζωντάνια, χάρη και στις αλλαγές που πραγματοποίησε ο τεχνικός του, για να μετριαστεί κάπως η γκρίνια που είχε αρχίσει να εντείνεται στην εξέδρα από τη νωχελική εικόνα των Πειραιωτών στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, το τελικό 1-0 έδωσε στον Εθνικό ένα υπερπολύτιμο τρίποντο.

Καλή διαιτησία είχε ο Κ. Μπαϊρακτάρης, που είχε βοηθούς τους Λ. Τσολακίδη και Σταυρόγλου (Αθηνών).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Θύμιος Γεωργούλης): Σικαλιάς, Στασινός, Γερόλυμος, Κρητικός (36' λ. τρ. Μπένα), Ρούσσης, Κωνσταντίνου, Καραλής (60' Μάναλης), Μακρυγιάννης (72' Κατίδης), Κατσικοκέρης, Ρομάνο (90' Σώπασης), Παυλάκης

ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ (Μίλτος Γκόφας): Ριζάι, Τουμπανάκης, Κουρούμαλης, Νάκος, Παπαδόπουλος, Μιχαλόπουλος (73' Αναγνωστόπουλος), Ροθώνης (85' Παλογιαννίδης), Παπαβασιλείου, Μυργιώτης, Μπούκης, Γάλας (57' Πράττος).