Κούτσης: «Εκεί θα κριθεί ο τίτλος»

Κούτσης: «Εκεί θα κριθεί ο τίτλος»

Συνέντευξη για τη μέχρι τώρα πορεία του Πανηλειακού, αλλά και για την επόμενη μέρα της ομάδας παραχώρησε ο Γιώργος Κούτσης.

από Παύλος Κουστέρης
στις 12/12/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ως ένα αποτέλεσμα που είναι πέρα έως πέρα δίκαιο, παρά το γεγονός ότι το γκολ ήρθε στο τελευταίο λεπτό, χαρακτήρισε τη νίκη κόντρα στην Αχαϊκή ο Γιώργος Κούτσης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο patrisnews.com τόνισε ότι το πρωτάθλημα με τη μορφή που έχει θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τα παιχνίδια που θα δώσουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες μεταξύ τους, ενώ αναφέρθηκε και στην προσεχή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Αναλυτικά:

– Το παιχνίδι με την Αχαϊκή πως το είδατε; Βάση της εικόνας των δυο ομάδων μέσα στο γήπεδο, ο Πανηλειακός δικαιούταν να φτάσει πιο εύκολα στη νίκη και όχι μόνο με αυτό το «φτωχό» 1-0.

«Νομίζω πως στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, για να μην πω σε όλο, ήμασταν καλύτεροι, δεν κινδυνεύσαμε σε καμιά φάση, απεναντίας είχαμε αρκετές τελικές, θα μπορούσαμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, για να τελείωνε πιο εύκολα και λιγότερο αγχωτικά, ένα παιχνίδι που με βάση την εικόνα του το δικαιούμαστε. Ήρθε βέβαια στο τέλος η νίκη, πάντα όταν ένα παιχνίδι κρίνεται στο τέλος, εμπεριέχει και λίγη τύχη, αλλά εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο πέρα για πέρα».

– Είναι το δεύτερο παιχνίδι, μετά από αυτό με τον Αστέρα, που κρίνεται στο τέλος. Πως το κρίνετε αυτό;

«Θα το ξαναπώ. Όταν είσαι συγκεντρωμένος και πειθαρχημένος, δεν χαλάς την δομή που έχεις σαν ομάδα, και αγωνίζεσαι μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, θα στο δώσει η μοίρα το παιχνίδι».

– Πλέον έχουν ξεχωρίσει 4 ομάδες στο πρωτάθλημα. Ο τίτλος λοιπόν που πιστεύεται ότι θα κριθεί;

«Το πρωτάθλημα θα κριθεί κατά κύριο λόγο στα μεταξύ μας παιχνίδια. Δηλαδή ανάμεσα στις 4 ομάδες που έχουν ξεχωρίσει. Αυτά τα παιχνίδια θεωρώ ότι θα καθορίσουν ποιος θα τερματίσει πρώτος».

– Και τώρα η Πύλος. Ένα παιχνίδι που σίγουρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Συμφωνείτε σε αυτό;

«Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Και όταν παίζουμε με έναν υποδεέστερο αντίπαλο θέλει πολύ μεγάλη προσοχή και πρέπει να δίνουμε μεγάλη προτεραιότητα στο να προστατεύσουμε την ομάδα μας, να είναι αυτή σοβαρή, πειθαρχημένη, να μην δώσει το δικαίωμα στον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσει. Οι αντίπαλοι μας έχουν κάνει στραβοπατήματα, άρα θεωρώ ότι όταν είσαι σοβαρός παίρνεις αυτό που σου αναλογεί».

– Έχετε μιλήσει με τη διοίκηση για την ενίσχυση της ομάδας κατά την περίοδο των χειμερινών μεταγραφών; 

«Όλες οι ομάδες εκτιμώ ότι θα ενισχυθούν. Εξετάζουμε και εμείς κάποιες περιπτώσεις και με την διακοπή του πρωταθλήματος και αφού περάσει και ο αγώνας με την Πύλο, πριν την  επανέναρξη του πρωταθλήματος, δεν ξέρουμε τι θα προκύψει. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις επιλογές μας. Είναι κάποιες περιπτώσεις που τις κοιτάζουμε. Υπάρχουν παίκτες τους οποίους κοιτάμε. Πρέπει να εξετάσουμε και τις τιμωρίες που μπορεί να υπάρξουν, τραυματισμοί. Μπορεί να είναι ένα μικρό πρωτάθλημα, όμως δεν παύουν να υπάρχουν και αυτά και εμείς είμαστε σε μια φάση τώρα που έχουμε αρκετά παιδιά που είναι στο όριο της τιμωρίας λόγω καρτών».

– Σας προβληματίζει το ότι οι αγώνες είναι λίγοι και δεν μπορείς να καλύψεις σαν ομάδα μια απώλεια;

«Ναι βέβαια. Δεν υπάρχει χρόνος να καλύψεις μια απώλεια. Πρέπει να είσαι εξαιρετικά προσεκτικός. Θα πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος, έτσι ώστε να μην χάσεις τους βαθμούς, γιατί σε ένα μικρό πρωτάθλημα τελειώνουν οι αγωνιστικές πολύ γρήγορα».