Νίκησε και πλησίασε το Αιγάλεω

Νίκησε και πλησίασε το Αιγάλεω

Στο -5 από την κορυφή θα κάνει... αλλαγή το «Σίτυ», που «καθάρισε» τον -επιρρεπή στα λάθη- Άγιο Ιερόθεο (2-0).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 17/12/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Η άποψη που έχει διαμορφώσει το φίλαθλο κοινό για την ασταθή εικόνα που παρουσιάζει το Αιγάλεω από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, δεν θα μπορούσε να αλλάξει σε ένα ενενηντάλεπτο. Είναι γεγονός, όμως, ότι με την εικόνα του και την επικράτηση επί του Αγίου Ιεροθέου στο τελευταίο ματς του 2017, το «Σίτυ» αφενός μετρίασε κάπως τις εντυπώσεις, αφετέρου κατάφερε να «κλείσει» κάπως την ψαλίδα από την κορυφή και τον Ηρόδοτο. Το Αιγάλεω θα κάνει... αλλαγή στο -5, έχοντας και έναν αγώνα λιγότερο από τους πρωτοπόρους, που «χρωστούν» το ρεπό τους το οποίο θα εκτίσουν την επόμενη, τελευταία (11η) αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου οι μπλε επιβλήθηκαν με 2-0 στο γειτονικό ντέρμπι, κερδίζοντας το χειροκρότημα των περίπου 700 φιλάθλων τους που βρέθηκαν νωρίς το απόγευμα (17/12) στο δημοτικό γήπεδο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης». Ουσιαστικά, οι ποδοσφαιριστές του Θανάση Κιούπκιολη αξιοποίησαν τα... δώρα της -επιρρεπούς στα λάθη- αμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων, φτάνοντας απολύτως δίκαια στο «τρίποντο».

 

Πιάστηκαν στον... ύπνο!

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στους Περιστεριώτες, όταν μόλις στο 12' ο Αργυρίου έπιασε την κεφαλιά στη σέντρα του Πολίτη και ανάγκασε τον Κατσούλη να διώξει σε κόρνερ, πέφτοντας με υπερένταση στη γωνία του. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη καλή... υποψία φάσης, πιάνοντας στον «ύπνο» την άμυνα του Αγίου Ιεροθέου. Μετά από διακοπή για φάουλ, ο Παπουτσής εκτέλεσε έξυπνα από πλάγια θέση στη μεσαία γραμμή προς την πλάτη της άμυνας, ο Βέρμπης κινήθηκε εξίσου έξυπνα στη φάση και πρόλαβε την άστοχη έξοδο του Ρουμπή, πιάνοντας τη γυριστή κεφαλιά, η μπάλα κατευθύνονταν αργά και βασανιστικά προς την εστία, ο Μαντζώρος έτρεξε να την απομακρύνει, όμως την έστειλε στο δοκάρι, για να χτυπήσει στην επαναφορά στο σώμα του και να καταλήξει στα δίχτυα (1-0). Μάλιστα, σε αυτή τη φάση ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός τραυματίστηκε, με συνέπεια να περάσει για λίγα λεπτά εκτός αγωνιστικού χώρου. Η... δουλειά είχε γίνει για το Αιγάλεω, που λίγο αργότερα έφτασε μια... ανάσα από το δεύτερο γκολ. Ήταν το 28' όταν ο Καφαλίδης, στην προσπάθειά του να διώξει, «έστρωσε» την μπάλα στον Βέρμπη, ο οποίος δεν αιφνιδιάστηκε, γύρισε το κορμί του και σούταρε από κοντά, «σημαδεύοντας» το δεξί δοκάρι! Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι Αιγαλεώτες έχασαν απίστευτη ευκαιρία να εδραιώσουν το προβάδισμά τους, όταν ο δεύτερος βοηθός Λυμπερόπουλος σήκωσε το σημαιάκι του για να υποδείξει φάουλ υπέρ των γηπεδούχων, άπαντες σταμάτησαν, ο διαιτητής Κατοίκος ορθά άφησε το πλεονέκτημα, ο Ψυχογιός που προς στιγμήν επίσης αιφνιδιάστηκε βγήκε στην πλάτη της άμυνας και αφού προσπέρασε τον Ρουμπή, πλάσαρε με το αριστερό πόδι για να στείλει την μπάλα... άουτ, προκαλώντας γενική κατάπληξη στο γήπεδο!

 

«Ρέφαρε» ο Ψυχογιός...

Ότι, όμως, δεν κατάφερε ο νεαρός άσος στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, το πέτυχε με την έναρξη του δευτέρου, παίρνοντας το... αίμα του πίσω! Ήταν το 47', όταν εκμεταλλεύθηκε ατομικό λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων και με ξερό αριστερό σουτ, νίκησε τον Ρουμπή για το 2-0!

Όλα, πλέον, είχαν γίνει πιο εύκολα για το Αιγάλεω, που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, φτάνοντας κοντά σε ένα τρίτο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Στο 51' ο Σκοπελίτης σούταρε με δύναμη λίγο έξω από την περιοχή, ο Ρουμπής δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα, εκείνη κατέληξε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του, για να τη μαζέψει ο έμπειρος γκολκίπερ με δεύτερη προσπάθεια στην επιστροφή της. Στο 69' ο Μανδαμαδιώτης πήδηξε για κεφαλιά και έκανε χέρι σε σέντρα του Σπανού, με τον πρώτο βοηθό Κορτέση να σηκώνει το σημαιάκι του και τον Κατοίκο να δείχνει την άσπρη βούλα. Ωστόσο, ο Βέρμπης είχε κακή έμπνευση, στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο της εστίας, όπου περίμενε στη θέση του ο Ρουμπής (70'). Στο 72' οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Σπανού με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο ο Άγιος Ιερόθεος δεν μπόρεσε επί της ουσίας να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε. Στη σημαντικότερη στιγμή που καταγράφηκε μέχρι το τέλος του αγώνα, ο Μαρτίνος σούταρε με δύναμη στο 88' και ο Κατσούλης απέκρουσε σε κόρνερ.

ΑΙΓΑΛΕΩ (Θανάσης Κιούπκιολης): Κατσούλης, Παπουτσής, Μεϊμάρογλου, Δάρρας, Κάρδαρης, Γούλας, Ψυχογιός (62' Τσαρκάνι), Σκοπελίτης, Βέρμπης (71' Παπαδόπουλος), Σταύρου (81' Κοντιζάς), Σπανός

ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ (Βαγγέλης Σταυρακόπουλος): Ρουμπής, Πολίτης (87' Τρακόσης), Ρόππας (55' Σιμιτσής), Μαντζώρος, Καφαλίδης (71' Χαραλάμπους), Μαρτίνος, Μανδαμαδιώτης, Λέσση, Νιζάμης (58' Νιζάμης), Αργυρίου, Σαγανάς.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 02:34