«Έφυγε» ο Ευγένιος Γκέραρντ

«Έφυγε» ο Ευγένιος Γκέραρντ

Ένας ΚΥΡΙΟΣ του ελληνικού ποδοσφαίρου, που μας συστήθηκε ως Ολλανδός και έγινε ένα με μας, ο Ευγένιος Γκέραρντ «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών. 

από Παύλος Κουστέρης
στις 02/01/2018
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ο «Γκεραρντάκης» όπως τον αποκαλούσαν πολλοί λόγω της μακράς θητείας του στον πάγκο του ΟΦΗ, δεν άντεξε από χρόνια προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν και άφησε την τελευταία του πνοή τη δεύτερη μέρα του 2018.

Ο Ευγένιος Γκέραρντ ήρθε στη χώρα μας το 1985 και ρίζωσε δημιουργώντας έναν πανίσχυρο ΟΦΗ. Παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας μέχρι και το 2000 (ο μακροβιότερος ξένος προπονητής σε ελληνικό σύλλογο) έχοντας σπουδαιότερες στιγμές την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1987 με 3-1 στα πέναλτι απέναντι στον Ηρακλή και την πρόκριση στους «16» του Κυπελλούχων επί της Ατλέτικο Μαδρίτης το 1996.

Το 2000 ανέλαβε καθήκοντα τεχνικού συμβούλου στην ΑΕΚ δίπλα στον Τόνι Σαβέφσκι που ήταν προπονητής, ενώ το 2001 ανέλαβε τον ΑΠΟΕΛ και το 2002 κάθισε στον πάγκο του Ηρακλή. Τελευταία του ομάδα ήταν η Παναχαϊκή, για δύο μήνες από το Φεβρουάριο ως τον Απρίλιο του 2010.

Μόλις στις 20 Νοεμβρίου τιμήθηκε από τον ΟΦΗ με ένα αγώνα μεταξύ των παιδιών Γκέραρντ και των φίλων Γκέραρντ σε ένα ματς που τον τίμησαν με την παρουσία τους συγκινημένοι πολλοί άνθρωποι που μεγαλούργησαν δίπλα του. Ο ίδιος, παρά την κακή κατάσταση της υγείας του, απόλαυσε τη στιγμή. Θαρρείς και έκανε υπομονή και κρατήθηκε στη ζωή για να ζήσει αυτή τη συγκινητική εκδήλωση.