Ολική «επαναφορά» Μακεδονικού, 2-1 τον Πιερικό στην εκπνοή με λυτρωτή τον Παπατζίκο

Ολική «επαναφορά» Μακεδονικού, 2-1 τον Πιερικό στην εκπνοή με λυτρωτή τον Παπατζίκο
από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 08/01/2018
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

«Ποδαρικό» με το δεξί στο 2018 έκανε ο Μακεδονικός, αλλά και ο Γιώργος Αβραμίδης στον «πράσινο» πάγκο, αφού η ομάδα της δυτικής Θεσσαλονίκης με «δράστη» έναν στόπερ, τον Αλέξανδρο Παπατζίκο, γύρισε από την… κόλαση κόντρα στον Πιερικό (2-1 από 0-1).

Τα πάνω… κάτω έφεραν οι γηπεδούχοι στην Ευκαρπία, με τους Κατερινιώτες να μένουν με απωθημένα και μια χαμένη ευκαιρία για κάτι θετικό σε μια δύσκολη έδρα, παραμένοντας κοντά στη ζώνη κινδύνου. Οι «μελανόλευκοι» κόντρα στη ροή του ματς προηγήθηκαν στο 79΄ με τον νεοαποκτηθέντα Γιώργο Κυπαρίσση (έκανε πρεμιέρα), ο οποίος έκανε ωραία κούρσα και προ του Γουμάγια σούταρε στη γωνία για το 0-1. Ο Μακεδονικός έδειξε ψυχραιμία και αντέδρασε, αυξάνοντας την πίεση με την είσοδο των Τσιαμπάζη, Ζαγναφέρη και Πεχλιβάνη. Στο 90΄ ο Τσουκάνης τροφοδότησε τον προωθημένο Παπατζίκο, που με «ξερό» σουτ νίκησε τον Παπατολίκα για το 1-1. Την «επαναφορά» για τους «πράσινους» ολοκλήρωσε και πάλι ο Αλέξανδρος Παπατζίκος, στο 91΄, με κεφαλιά μετά από «γλυκιά» σέντρα του Γαρύφαλλου. Ευκαιρίες για τον Μακεδονικό έχασαν οι Ποκόνγκ (15΄), Γαρύφαλλος (30΄), Παπαποστόλου (89΄) και για την ομάδα του Γιώργου Καμπερίδη οι Κυπαρίσσης (30΄), Κτιστόπουλος (60΄), Κραγιόπουλος (81΄). Ο Πιερικός τα… έχει με την ατυχία του και την κακή διαχείριση στο τέλος, ενώ ντεμπούτο πλην του Κυπαρίσση έκαναν οι Βοσνιάδης, Δαδάκος. Διαιτησία: Στόλης, Κρυωνάς, Αναστασιάδης (Σερρών).

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Γουμάγιας, Βόσδου, ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΣ, Αντωνιάδης (92΄ Τουμανίδης), Τσουκάνης, Ζαφειρίδης (70΄ Τσιαμπάζης), Διαμαντίδης (60΄ Ζαγναφέρης), ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ, Ποκόνγκ (80΄ Πεχλιβάνης), Στασινόπουλος, ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Παπατολίκας, Κυριλλίδης, ΚΑΡΤΣΑΜΠΑΣ, ΒΟΣΝΙΑΔΗΣ, Τουλκερίδης, Κραγιόπουλος, ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ (85΄ Τουλίκας), Κωστίκος, ΔΑΔΑΚΟΣ (75΄ Καραγκούνης), ΚΤΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (90΄ Γκουντρουμπής), Σαμανίδης.