Επική ανατροπή ο Διαγόρας Αγ. Παρασκευής!

Επική ανατροπή ο Διαγόρας Αγ. Παρασκευής!

Στα τελευταία λεπτά πέτυχαν δύο γκολ οι νησιώτες και λύγισαν με 3-2 τον Ερμή Κιβερίου.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 11/01/2018
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Το... καλύτερο το κρατούσε για το τέλος η 11η αγωνιστική στο πρωτάθλημα του 7ου ομίλου! Στην αναμέτρηση που εκκρεμούσε και έγινε στη Λέσβο το απόγευμα της Τετάρτης, ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής πέτυχε σπουδαία νίκη 3-2 με ανατροπή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τον Ερμή Κιβερίου και κατάφερε να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Ήταν ένα πολύτιμο τρίποντο για τους νησιώτες, απέναντι σε μία ομάδα με την οποία έχει κοινό στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Από την άλλη, οι πρωταθλητές Αργολίδας έφτασαν μία... ανάσα από το «διπλό», στο τέλος όμως δεν μπόρεσαν να κρατήσουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία, εστιάζοντας σε ορισμένες αποφάσεις του διαιτητή Ωραιόπουλου και του δεύτερου βοηθού του, Τσέτσου, αμφότερων από τον Σύνδεσμο Δωδεκανήσου.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους παίκτες του Διαγόρα, παίρνοντας το προβάδισμα στο 25' χάρη σε κοντινή κεφαλιά του Κουτσοδήμου μετά από σέντρα του Μαρίνη (0-1). Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ο Βεζιρτζόγλου, που ήταν πολύ δραστήριος και θετικός στο ντεμπούτο του, σκόραρε με κοντινή προβολή, όμως το γκολ δεν μέτρησε κατόπιν υπόδειξης του Τσέτσου για επιθετικό φάουλ. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Ερμή, στην επόμενη φάση ο Β. Παρέλλης ανατράπηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ορθά ο Ωραιόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα και ο Μαλακός ευστόχησε για το 1-1. Στην επανάληψη η ομάδα του Κιβερίου πήρε πάλι κεφάλι στο σκορ, όταν στο 65' ο Βεζιρτζόγλου πίεσε και έκλεψε την μπάλα από πλάγια θέση, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Μέρο, με τον Ωραιόπουλο να είναι κοντά στη φάση και να υποδεικνύει το πέναλτι. Ο παθών εκτέλεσε ψύχραιμα την εσχάτη των ποινών και ο Ερμής προηγήθηκε με 2-1. Καθώς περνούσε ο χρόνος, έδειχνε να πλησιάζει σε μία σπουδαία εκτός έδρας επικράτηση ο Ερμής. Κι, όμως, στα τελευταία λεπτά ήρθαν τα... πάνω κάτω! Στο 87' ο Κοζιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά άτσαλο γύρισμα του Κουτσοδήμου, στη συνέχεια είπε «όχι» και στο κοντινό πλασέ του Τσομπανέλη, μπλοκάροντας την μπάλα με διπλή προσπάθεια και μάλλον χωρίς να έχει περάσει πρώτα τη γραμμή της εστίας, ωστόσο ο Τσέτσος έτρεξε προς τη σέντρα και ο Ωραιόπουλος κατακύρωσε το γκολ (2-2). Ακολούθησε ολιγόλεπτη διακοπή από τις έντονες διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών του Ερμή προς τον δεύτερο βοηθό διαιτητή της αναμέτρησης. Στην επανέναρξη του αγώνα ολοκληρώθηκε η ανατροπή για τον Διαγόρα. Σε μία από τις τελευταίες φάσεις, στις καθυστερήσεις, ο Τσομπανέλλης έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μουσταφάι, με τον Ωραιόπουλο να βλέπει την παράβαση και να δείχνει για τρίτη φορά στο ματς την άσπρη βούλα. Ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι, το εκτέλεσε εύστοχα και έγραψε το 3-2, δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρα.

Πρώτος βοηθός διαιτητή ήταν ο Κοκαρίδας (Αθηνών).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΓ. ΠΑΡ. (Στέλιος Μουντανάρης): Μαλλής, Τοπάλι, Κρασουδάκης, Ρέτζος (70' Κίστα), Μέρο, Αχείμαστος, Λαζαρίδης, Τζόρνταν, Τζέκα, Μαλακός (52' Τσομπανέλλης), Β. Παρέλλης

ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ (Γιώργος Διαμαντής): Κοζιώτης, Διαμαντής (28' Τσελάντζι), Σακουλάς (76' Μίλης), Χατζόπουλος, Ζίου, Μουσταφάι, Αγγελόπουλος (81' Αντωνόπουλος), Μαρίνης, Βεζιρτζόγλου, Γιάννος, Κουτσοδήμος.