ΙΩΝΙΚΟΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Τα... εί"χ"ε όλα!

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Τα... εί"χ"ε όλα!

Εντάσεις, καπνογόνα, κροτίδες, διακοπές, αποβολή και μπουκάλι στο διαιτητή είχε το... ελ κλάσικο της Γρηγορίου Λαμπράκη, με τον Ιωνικό και την Προοδευτική να μένουν τελικά στο 0-0!

από Κωνσταντίνος Ράπτης
στις 13/01/2018
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Από θέαμα...  μηδέν, όμως, το ντέρμπι που παρακολουθήσαμε πριν από λίγη ώρα στο Δημοτικό γήπεδο Νεάπολης επιβεβαίωσε στο 100% την ορολογία του και πως τελικά η αντιπαλότητα του Ιωνικού με την Προοδευτική, είναι όντως, από τις πιο μεγάλες οπαδικές κόντρες στη χώρα μας!

Το ματς διεξήχθη στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, και είχατε την τύχη να το παρακολουθήσετε LIVE μέσω της ιντερνετικής πλατφόρμας του Sportal TV από το Δημοτικό γήπεδο Νεάπολης.

Στο ντέρμπι δεν διακυβευόταν απλά το γόητρο, όπως γίνεται πάντα σε αυτά τα παιχνίδια, αλλά και το βαθμολογικό ενδιαφέρον ήταν τεράστιο. Βλέπετε η Προοδευτική αν δεν έχανε θα παρέμενε στην κορυφή, ενώ και ο Ιωνικός ήθελε τη νίκη για να παραμείνει σίγουρα, πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Σε αυτά τα ντέρμπι κανείς δεν συμβιβάζεται με την ισοπαλία, αφού όλοι θέλουν τη νίκη. Όμως, στο τέλος της ημέρας, δεν υπάρχει και λόγος για κατήφεια για το 0-0.

Η Προοδευτική παραμένει στην κορυφή, ότι και αν γίνει στα άλλα ματς αύριο, ενώ και ο Ιωνικός διεύρυνε το αήττητο σερί του για πέμπτο παιχνίδι και πρόσθεσε ένα σημαντικό βαθμό, κερδίζοντας το χειροκρότημα των φιλάθλων του και την πεποίθηση πως όλα θα πάνε καλύτερα στη συνέχεια για τους «κυανόλευκους».

Μπουκάλι χτύπησε τον Τσαγκαράκη!

Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περίπου 3000 φίλοι του Ιωνικού ήταν κάτι παραπάνω από φανταστική (δεν επετράπη η μετακίνηση των φιλάθλων της Προοδευτικής από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά). Μάλιστα καθυστέρησε και η έναρξη του αγώνα για περίπου 8’ μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα που άναψαν οι φίλοι των γηπεδούχων και να μαζέψουν οι υπεύθυνοι τα χαρτιά που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο.

Όμως, κάποιες φορές υπάρχουν αυτοί οι λίγοι που αμαυρώνουν τις ωραίες προσπάθειες. Όπως αυτοί που πέταξαν τις κροτίδες, αλλά και το μπουκάλι πάνω στον Τσαγκαράκη!

Όλα άρχισαν στο 63΄ όταν μετά από ένα φάουλ που υπέδειξε ο διαιτητής του αγώνα πάνω στον Μάρη σημειώθηκε ένταση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.

Αρχικά από την εξέδρα των φίλων του Ιωνικού εκτοξεύτηκε ένα μπουκάλι με νερό το οποίο βρήκε τον διαιτητή στο κεφάλι. Αυτό είχε σαν συνέπεια ο Τσαγκαράκης να καλέσει τους βοηθούς κοντά του.

Ωστόσο, μετά από περίπου δύο λεπτά φίλοι των γηπεδούχων πέταξαν κροτίδα στον αγωνιστικό χώρο με τον διαιτητή τελικά να παίρνει την απόφαση και να οδεύει προς τ’ αποδυτήρια, όπως και οι παίκτες της Προοδευτικής, ενώ μια φωτοβολίδα έπεσε στην φυσούνα με συνέπεια για λίγα λεπτά το ματς να είναι... στον αέρα!

Τελικά μετά από 17’ η συνάντηση ξεκίνησε και πάλι όπου και ολοκληρώθηκε χωρίς συνέπειες.

Να σημειώσουμε πως είχαμε μία ακόμη διακοπή νωρίτερα και για περίπου τρία λεπτά στο πρώτο μέρος (16') όταν κροτίδα έπεσε δίπλα από τον Φαμπίνιο ο οποίος και βρέθηκε στο έδαφος πιάνοντας το αυτί του. 

Στο 20’ πάλι είχαμε διακοπή για ένα λεπτό μετά από σύρραξη που σημειώθηκε ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Τα δοκάρια στέρησαν το γκολ από τον Ιωνικό

Από εκεί και πέρα το ματς ήταν ισορροπημένο, με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Όμως, η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο γκολ και μάλιστα δύο φορές, ήταν ο Ιωνικός, αφού ο Αλεξίου στο 15’ και μετά το φάουλ που εκτέλεσε, και ο Πογοσιάν στο 36’ και μετά από φανταστική ατομική ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή, σημάδεψαν τα δοκάρια της εστίας του Μπαντίκου!

Ένα ακόμη καλό σουτ του Αλεξίου στο 19’ έφυγε λίγο άουτ.

Από την άλλη η Προοδευτική έφτασε κοντά στο γκολ στο 25’, όπου η κεφαλιά του Φαμπίνιο έφυγε λίγο άουτ, στο 42’, όπου το σουτ του Μάρη από τα όρια της μεγάλης περιοχής έφυγε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από τα δοκάρια του Κουρεπίνη, ενώ στο 100’, νέα κεφαλιά του Φαμπίνιο έφυγε ελάχιστα εκτός.

Κράτησε καλά με δέκα η Προοδευτική

Ο Καλαϊτζίδης όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, αποβλήθηκε από την αναμέτρηση. Στην συνάντηση που έγινε στη Νεάπολη στο περασμένο πρωτάθλημα ο αριστεροπόδαρος ακραίος μπακ αποβλήθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, οπότε δεν επηρέασε καθόλου την έκβαση του αγώνα.

Όμως σήμερα ο ποδοσφαιριστής των «βυσσινί» άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, αντικρίζοντας τη δεύτερη κίτρινη του Τσαγκαράκη στο 55’. Παρόλα αυτά η Προοδευτική κράτησε πολύ καλά με παίκτη λιγότερο, αφού ουσιαστικά απειλήθηκε ελάχιστα από τον Ιωνικό. Μάλιστα στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Λουκά Καραδήμου κράτησαν μπάλα και με κάποιες στατικές φάσεις έφτασαν κοντά στην εστία του Κουρεπίνη.

Την επόμενη εβδομάδα ο Ιωνικός έχει ένα ακόμη πειραϊκό ντέρμπι, αφού αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Εθνικό, ενώ η Προοδευτική επιστρέφει στο «κλουβί», καθώς υποδέχεται το Διαγόρα Ρόδου σε ένα ντέρμπι κορυφής.

Και τις δύο αναμετρήσεις θα παρακολουθήσετε LIVE μέσω της ιντερνετικής πλατφόρμας του Sportal TV!

Διαιτητές: Τσαγκαράκης (Χανίων), Ζησιμόπουλος (Πειραιά)-Γουρνιάς (Ανατ. Αττικής)

ΙΩΝΙΚΟΣ (Νίκος Μαρωνίτης): Κουρεπίνης, Πλάκας (92' Αφράτης), Δημακάκος, Παντελίδης (92' Χριστόπουλος), Κορνέζος, Αλεξίου, Χαλκιάς, Μπογοσιάν (106' Φιλιμέγκας), Όλα, Χατζησάββας (101' Παπαθανασίου), Νικολέτος

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Λουκάς Καραδήμος): Μπαντίκος, Τσαραούσης (80' Δηλαβέρης), Καλαϊτζίδης, Ζίζηλας, Παπανικόλας, Μάρης, Κουιρουκίδης (97' Νικολόπουλος), Φαμπίνιο, Κανελλόπουλος (57' Ξυγκάκης), Ντάλλας, Βλάχος (101' Χρήστου).

ΠΗΓΗ: SPORTALTV

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 23:44