Ιωνικός: «Αν η μαγκιά της Προοδευτικής είναι να κερδίζει στα δικαστήρια, καλά έκανε»

Ιωνικός: «Αν η μαγκιά της Προοδευτικής είναι να κερδίζει στα δικαστήρια, καλά έκανε»

Επιθετική ανακοίνωση εναντίον της Προοδευτικής εξέδωσε ο Ιωνικός.

από Παύλος Κουστέρης
στις 17/01/2018
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Αιχμηρή ανακοίνωση εναντίον της Προοδευτικής λόγω της απόφασής της να καταθέσει ένσταση για το κύρος του αγώνα του Σαββάτου (13/1) εξέδωσε ο Ιωνικός.

Η ομάδα της Νίκαιας τονίζει με την τοποθέτησή της ότι εφόσον το ήθος και η μαγκιά της Προοδευτικής είναι να κερδίζει ένα παιχνίδι στα δικαστήρια, τότε καλά έκανε και υπέβαλε ένσταση και συμπληρώνει πως σε ένα παιχνίδι που η Προοδευτική είχε μόλις ένα σουτ στο τέρμα, τότε είναι φυσιολογικό να ψάχνει άλλους τρόπους να καλύπτει τις αδυναμίες της.

Αναλυτικά:

«Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα νιώθουμε την ανάγκη σαν αθλητές και σαν παίχτες του Ιωνικού να εκφράσουμε τη θέση μας.

Καταρχήν, καταδικάζουμε γεγονότα και συμπεριφορές  που δεν αρμόζουν στους αγωνιστικούς χώρους και δεν έχουν καμία θέση στον αθλητισμό. Από εκεί και πέρα  πιστεύουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι αντρικό άθλημα και παίζεται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Ο Ιωνικός δεν έχει ανάγκη από θεατρινισμούς γι΄ αυτό και δεν έχει χρησιμοποιήσει πότε τέτοια μέσα προκειμένου να φτάσει στη νίκη όπως κάποιοι άλλοι. Αυτό το αναφέρουμε διότι μετά λύπης μας διαβάσαμε τον ισχυρισμό ενός παίχτη της Προοδευτικής πως έχασε προσωρινά την ακοή του, ενώ την επόμενη στιγμή βρισκόταν στα αποδυτήρια και γελούσε χαρακτηριστικά με τους συμπαίχτες του.

Είμαστε συνηθισμένοι να κερδίζουμε άξια τους αγώνες μας μέσω της προσπάθειάς μας και της ψυχής που καταθέτουμε στο γήπεδο κάθε Κυριακή, όπως έχει δείξει το παρελθόν μας. Τρανό παράδειγμα αποτελεί το περσινό μας παιχνίδι στον Κορυδαλλό, όταν η αποστολή μας δέχτηκε επίθεση φτάνοντας στο γήπεδο της Προοδευτικής  και όταν κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου εκσφενδονίστηκε φωτοβολίδα-στυλό προς τον τερματοφύλακά μας χτυπώντας τον στο κεφάλι και  εμείς χαρακτηριστικά συνεχίσαμε τον αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό συνέβη σε μια χρονική περίοδο όπου η ομάδα μας ήταν πρώτη έξι αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

Καλό λοιπόν είναι να μάθουν μερικοί πως οι αγώνες κερδίζονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά. Αν το ήθος και η μαγκιά της Προοδευτικής είναι να κερδίζει το παιχνίδι στα δικαστήρια τότε καλά έκανε και προχώρησε στην ένσταση, αν και οι καταγγελίες τους δεν έχουν καμία ισχύ και είναι εκτός πραγματικότητας.

Σ' ένα ντέρμπι που το μόνο που έχετε να παρουσιάσετε είναι ένα σουτ στο τέρμα είναι φυσικό να ψάχνετε άλλους τρόπους για να καλύψετε την αδυναμία σας».