Συγκλόνισε ο Εθνικός, 1-0 τον Ιωνικό στο 96'!

Συγκλόνισε ο Εθνικός, 1-0 τον Ιωνικό στο 96'!

Με γκολ του Κωνσταντίνου η ομάδα του Πειραιά λύγισε τους Νικαιώτες (1-0) και ανέβηκε στην κορυφή του 6ου ομίλου!

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 22/01/2018
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Τέτοιο σενάριο, σαν κι αυτό που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Κυριακής (21/1), δεν θα μπορούσε να επινοήσει ούτε ο πλέον ευφάνταστος και ταυτόχρονα αισιόδοξος φίλος του Εθνικού! Ποιος να το φανταζόταν πως η ομάδα του Πειραιά θα κατάφερνε μόλις στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων να πάρει τη νίκη (1-0) απέναντι στον Ιωνικό, χάρη στην οποία θα προσπερνούσε στην κορυφή του 6ου ομίλου την Προοδευτική, που την ίδια ώρα άφηνε βαθμούς απέναντι στον Διαγόρα Ρόδου!

Οι 1200 -και πλέον- φίλαθλοι που βρέθηκαν στην κεντρική εξέδρα του δημοτικού σταδίου Καλλιθέας «Γρ. Λαμπράκης» (οι 150 ήταν υποστηρικτές του Ιωνικού), έζησαν από κοντά μία σπουδαία ποδοσφαιρική μάχη, που στερήθηκε ποιότητας, όμως πρόσφερε έντονες συγκινήσεις και ένα φινάλε ακατάλληλο για καρδιοπαθείς! Στην τελευταία φάση του μεγάλου ντέρμπι για την 13η αγωνιστική, στο 96', η ιδέα των παικτών του Νίκου Νεντίδη να παίξουν έξυπνα το φάουλ που είχαν κερδίσει λίγο έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, έφερε ένα γκολ που θα θυμούνται για πολλά χρόνια οι φίλοι του πειραϊκού συλλόγου. Ο Ρομάνο δημιούργησε την εντύπωση πως θα πήγαινε σε απευθείας εκτέλεση, ο Κρητικός έκανε... πιρουέτα και ξεμαρκαρίστηκε για να υποδεχθεί την μπαλιά που βγήκε στον κενό χώρο από τον Αργεντινό μέσο, την κατάλληλη στιγμή έκανε το παράλληλο γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι και ο επερχόμενος Κωνσταντίνου μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα, για να ξεκινήσει το... γλέντι σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρα. Σημειωτέον, ο Κωνσταντίνου ήταν ο παίκτης που κέρδισε το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ της νίκης για τον Εθνικό... Από την άλλη, απογοήτευση επικρατούσε, όπως άλλωστε είναι λογικό, στις τάξεις του Ιωνικού, ο οποίος έχασε μέσα από τα... χέρια του το θετικό αποτέλεσμα και την ευκαιρία να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για αποφυγή του υποβιβασμού.

Μονόλογος του Εθνικού, ούτε μία ευκαιρία ο Ιωνικός

Μέχρι να φτάσουμε στο γκολ που έκρινε τη συνάντηση, είχε προηγηθεί ένας επιθετικός «μονόλογος» από πλευράς Εθνικού, οι ποδοσφαιριστές του οποίου δυσκολεύονταν να βρουν τους τρόπους να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του Ιωνικού και να απειλήσουν την εστία του Κουρεπίνη. Σε όσες περιπτώσεις το πέτυχαν, δεν μπόρεσαν να πετύχουν το γκολ που θα έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για εκείνους. Οι μεγάλες ευκαιρίες που καταγράφηκαν στο παιχνίδι ήταν τρεις και ανήκαν όλες στους γηπεδούχους. Αρχικά, στο 8' ο Κατσικοκέρης βρέθηκε μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής απέναντι στον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, δεν μπόρεσε όμως να βάλει το πόδι σωστά και να σπρώξει την μπάλα προς την εστία. Στο 36' ο Ρομάνο προωθήθηκε στην «καρδιά» της άμυνας του Ιωνικού, έπιασε την κεφαλιά από τη γραμμή της μικρής περιοχής στο γύρισμα του Παυλάκη, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, αφού πρώτα έσκασε στο έδαφος. Τέλος, στο 64' ο Μακρυγιάννης βγήκε σε θέση τετ α τετ απέναντι στον Κουρεπίνη, πλάσαρε εκτός ισορροπίας, όμως ο αντίπαλος τερματοφύλακας σταμάτησε την πορεία της μπάλας με την υψωμένη γροθιά του. Από την άλλη, οι Νικαιώτες δεν είχαν τίποτα το σημαντικό να επιδείξουν στο επιθετικό κομμάτι, πέρα από ένα όμορφο, φαλτσαριστό πλασέ του Αλεξίου στο 33', που όμως δεν απείλησε ιδιαιτέρως τον Σικαλιά. Αναλώθηκαν, κυρίως, στο αμυντικό κομμάτι, επιχειρώντας να κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους τους ποδοσφαιριστές του Εθνικού, επωφελούμενοι και από τις αρκετές διακοπές στο παιχνίδι.

Πολύ καλή διαιτησία, σε ένα απαιτητικό ματς, είχε ο Ι. Κακριδής (Πειραιά), άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Γιαννίκος (Πειραιά) και Πετρίδης (Χίου).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Νίκος Νεντίδης): Σικαλιάς, Στασινός, Βλάχος, Κρητικός, Πεχλιβανίδης, Μακρυγιάννης (80' Γκέσιος), Κωνσταντίνου, Κατσικοκέρης, Ρομάνο, Παυλάκης, Σωπασής (65' Μάναλης)

ΙΩΝΙΚΟΣ (Νίκος Μαρωνίτης): Κουρεπίνης, Πλάκας, Γιαταγανάκης, Παντελίδης, Κορνέζος, Αλεξίου, Χαλκιάς, Πογοσιάν, Ολά (93' Φιλιμέγκας), Νικολέτος (89' λ. τρ. Σιδηρόπουλος), Καλτσάς (69' λ. τρ. Σικαλιάς).

 

 

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 23:07