Με σκόρερ… Γουμάγια ο Μακεδονικός, χάλασε στο 96΄ τη γιορτή της Καρδίας (1-1)!

Με σκόρερ… Γουμάγια ο Μακεδονικός, χάλασε στο 96΄ τη γιορτή της Καρδίας (1-1)!
από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 22/01/2018
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Το ρολόι σημάδευε το 96΄, όταν ο Λύρας εκτέλεσε κόρνερ, ο προωθημένος γκολκίπερ Γουμάγιας «σηκώθηκε» στο… Θεό και με κεφαλιά γλίτωσε από τα χειρότερα τον Μακεδονικό, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 με την Καρδία, στην ιστορική επιστροφή της στο «σπίτι».

Για πολύ… λίγο, με «buzzer beater» του 40χρονου γκολκίπερ Γιώργου Γουμάγια, που… ντύθηκε σέντερ φορ και σκόρερ, γλίστρησε η νίκη ψυχολογίας από τη νεανική Καρδία, που έφτασε στην… πηγή αλλά δεν «δροσίστηκε». Ο Μακεδονικός της πήρε τη… μπουκιά σε «νεκρό» χρόνο, με το τελικό 1-1 να κρίνεται γενικώς δίκαιο και την ομάδα του Φώτη Αλεξίου να είναι οριακά σε θέση υποβιβασμού (μαζί με τον Λαγκαδά, «μείον 2» από Πιερικό και Νάουσα). Αξίζει να σημειωθεί ότι με 1-1 και κόντρα στον Μακεδονικό είχε λήξει το τελευταίο ματς στην Καρδία, τον Μάρτιο του 2015 και η ομάδα του Δήμου Θέρμης γύρισε με… ίδιο σενάριο στη φυσική της έδρα, σε μια αναμέτρηση ιστορικού χαρακτήρα (πρώτο ματς Γ΄ Εθνικής «σπίτι», με κατάμεστο γήπεδο). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 32΄ με κεφαλιά του Τσατσαρώνη σε φάουλ του Μάνιου, πριν έρθει το… έμφραγμα στο 96΄, με το γκολ-μαχαιριά του προωθημένου Γουμάγια, σε κόρνερ του Λύρα. Ευκαιρίες για την Καρδία, που συγχαίρει τον ρέφερι Χανίδη και ευχαριστεί τον κόσμο για την προσέλευση, έχασαν οι Νικολόπουλος (20΄, 74΄), Μάνιος (27΄), Ξανθόπουλος (40΄). Για την ομάδα του Γιώργου Αβραμίδη, που είχε κορυφαίο τον Γιώργο Λύρα στο ντεμπούτο του (πρεμιέρα ως αλλαγή και ο Καπτίεφ), ευκαιρίες έχασαν οι Ζαγναφέρης (55΄, 81΄) και Λύρας (63΄). Διαιτησία: Χανίδης, Κωνσταντίν, Χατζηβασιλείου (Μακεδονίας).

ΑΟ ΚΑΡΔΙΑΣ: Στ. Βασιλειάδης, Τοπαλίδης, Αν. Βασιλειάδης, Μπιμπισίδης, ΠΟΛΥΖΑΣ, ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗΣ, Ξανθόπουλος (92΄ Καρυδόπουλος), Γίδαρος, Μάνιος (82΄ Χότζα), Νικολόπουλος (86΄ Καπρίλης), Βερνάρδος (69΄ Μουτζίκος).

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: ΓΟΥΜΑΓΙΑΣ, Βόσδου, Τσουκάνης, Αντωνιάδης (81΄ Τουμανίδης), ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΣ, Τσιαμπάζης (54΄ Στασινόπουλος), Ζαφειρίδης, Γαρύφαλλος, Ζαγναφέρης, Διαμαντίδης (58΄ Καπτίεφ), ΛΥΡΑΣ.