Στον πόντο η Προοδευτική!

Στον πόντο η Προοδευτική!

Ανεβάζοντας ρυθμούς στο δεύτερο μέρος οι «βυσσινί» επικράτησαν με 2-0 του Κερατσινίου στο πειραϊκό ντέρμπι

από Κωνσταντίνος Ράπτης
στις 25/02/2018
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 2-0

Πάλι σε απόσταση βολής από την πρώτη θέση και τον Εθνικό βρίσκεται η Προοδευτική, που πήρε σημαντική νίκη απέναντι στο Κερατσίνι με 2-0 και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την εκτός έδρας ισοπαλία των «κυανόλευκων» με το Λουτράκι.

Το ματς διεξήχθη στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και είχατε την τύχη να το παρακολουθήσετε ζωντανά μέσα από την ιντερνετική πλατφόρμα του SPORTAL TV.

Στο πρώτο μέρος η «Προο» είχε μία ελαφρά υπεροχή με την μόνη αξιόλογη ευκαιρία να καταγράφεται στο 25’, όπου η κεφαλιά του Παπανικόλα πέρασε άουτ. Όμως, στο 40’ ο Δηλαβέρης και μετά από όμορφη ενέργεια ανατράπηκε από τον Τσουβαλτσίδη μέσα στην περιοχή με το διαιτητή Μανούχο να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Ένα λεπτό αργότερα ο Κανελλόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 1-0 υπέρ των Κορυδαλλιωτών, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα.

Μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη και με τους δύο τερματοφύλακες να είναι πρωταγωνιστές!

Καταρχάς στο 60’ ο Κανελλόπουλος και μετά από ωραία προσπάθεια έβγαλε την ασίστ στον Δηλαβέρη ο οποίος με κεφαλιά από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0 για τους γηπεδούχους, δίνοντάς τους σαφές προβάδισμα για τη νίκη.

Από εκεί πέρα όπως προαναφέραμε, τη ... σκυτάλη πήραν οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων.

Από την μία ο Μπαντίκος σε τρεις περιπτώσεις έσωσε την Προοδευτική κρατώντας το μηδέν (ειδικά το ότι βγήκε νικητής στο 66’ στο τετ α τετ με τον Μπερνιδάκη ήταν κρίσιμο, αφού το Κερατσίνι θα είχε την ευκαιρία να μειώσει στο σκορ και να έχει πολύ χρόνο μπροστά του να κυνηγήσει ακόμα και την ισοφάριση).

Από την άλλη ο Γιώρας κράτησε στο ματς τους φιλοξενουμένους με τις επεμβάσεις του στο δεύτερο μέρος και φυσικά γλύτωσε μία μεγαλύτερη σε εύρος ήττα για τους «ροσονέρι».

Πάντως οι κορυφαίες ευκαιρίες καταγράφηκαν στο 79’ και στο 82’. Στην πρώτη περίπτωση ο Δηλαβέρης σούταρε, αλλά σημάδεψε το δοκάρι και στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Βλάχο, ο οποίος έδειξε να αιφνιδιάζεται και τελικά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στην εστία του εξουδετερωμένου Γιώρα.

Στη δεύτερη περίπτωση και μετά από φάση διαρκείας ο Πασαλίδης σούταρε, αλλά έδιωξε με υπερένταση ο Μητσογιάννης πάνω στη γραμμή. Στη συνέχεια μάλιστα η μπάλα βρήκε στο δοκάρι!

Διαιτητές: Μανούχος, Νενεκούμης (Αργολίδας)-Τριαντάφυλλος (Κορινθίας)

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Λουκάς Καραδήμος): Μπαντίκος, Κουιρουκίδης (86' Χρήστου), Ξυγκάκης, Μητσογιάννης, Παπανικόλας, Μαρής, Βλάχος, Φαμπίνιο (59' Μπέλερης), Κανελλόπουλος, Ντάλλας, Δηλαβέρης (81' Τσαραούσης)

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (Βασίλης Σπάθας): Γιώρας, Τσουβαλτσίδης, Σιγάλας (67' Σιάνος), Μπατής, Βαττής (46' Μεγαλοοικονόμου), Παπασπύρος, Σκεντεράι, Διάκος (64' λ. τρ. Κυριαζόπουλος), Μπερνιδάκης, Πασαλίδης, Καρέλης (81' Γκιάτης).

Πηγή: SPORTALTV