Νέο βήμα τίτλου ο Απόλλων Παραλιμνίου!

Νέο βήμα τίτλου ο Απόλλων Παραλιμνίου!

Η ομάδα του Παύλου Δημητρίου «ξεμπέρδεψε» και με τον Ορφέα Ξάνθης (4-2).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 04/03/2018
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Μόνο με... αυτοκτονία θα χάσει, πλέον, τον τίτλο και τη συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου με προορισμό τη Football League ο Απόλλων Παραλιμνίου! Η ομάδα του Παύλου Δημητρίου έκανε άλλο ένα βήμα για την επίτευξη του στόχου, μετά την επικράτηση με 4-2 επί του Ορφέα Ξάνθης, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου, ξεφεύγοντας στο +9 από τους διώκτες της. Ακόμη και στην περίπτωση που νικήσει ο Αετός Ορφανού την Ελπίδα Σκουτάρεως στη δική τους μάχη, ο Απόλλων θα χρειάζεται ακόμη ένα τρίποντο στα τρία παιχνίδια που θα έχει να δώσει, για να σφραγίσει με μαθηματικό τρόπο το εισιτήριο.

Οι κυανόλευκοι μπήκαν δυναμικά στο ματς και ευτύχησαν να προηγηθούν με 2-0 από το πρώτο τέταρτο του αγώνα. Στο 10' ο Φιλέντας εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπουνταγκίδης έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας του, στην προσπάθειά του να απομακρύνει (1-0). Τρία λεπτά αργότερα (13') ο Ναλμπάντης πήρε το ριμπάουντ μετά από πρώτη προσπάθεια συμπαίκτη του στο δοκάρι και από κοντά ευστόχησε για το 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν ανεβασμένοι και μείωσαν στο σκορ στο 90' με πλασέ του Μπουνταγκίδη (2-1), όμως σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Γαϊδαρτζής και «καθάρισε» για την ομάδα του με δύο προσωπικά τέρματα. Στο 62' έκανε το 3-1 με πλασέ, ενώ στο 71' διαμόρφωσε το 4-1 με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μεταλλίδη. Ο Ορφέας απλώς μείωσε για το τελικό 4-2 στο 92' με κεφαλιά του Ζιγκολάρι μετά από ασίστ του Μουμίν Τουγιάλ. Αξίζει να σημειωθεί πως στο 88' ο Μακράκης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Διαιτητής ήταν ο Κακουλίδης, με βοηθούς τους Δανδανίδη και Καραγιάννη (Θράκης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (Παύλος Δημητρίου): Γουναρίδης, Πολυζωΐδης (73' Τσαούσης), Τάκας (77' Τσομαχασβίλι), Κουτζαβασίλης, Δέντσας, Μερεσιώτης, Λιάρας, Ρούμπος (60' Μεταλλίδης), Γαϊδαρτζής, Ναλμπάντης, Φιλέντας (40' λ. τρ. Τάντιτς)

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Ρούφος, Τορομανίδης, Κατρανίτσας, Μακράκης, Μαλαδένης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Μπουνταγκίδης, Ξαντινίδης (60' Μουμίν Τουγιάλ), Πασχαλάκης, Ιμέρ (75' Ζιγκολάρι).